Top culori parchet în 2021. Tu ce alegi?

Ne aflăm în plin sezon al amenajărilor interioare și exterioare, fiind un moment ideal să facem niște schimbări prin casă. Fie că este vorba despre renovări mici, fie este vorba despre dorința ta de a schimba ceva, cel mai important este că aceste noi schimbări să îți aducă plăcere și satisfacție. Dacă ai decis că este timpul să îți schimbi pardoseală în diverse zone ale casei sau numai într-o singură încăpere, este bine să consulți tendințele care apar în fiecare an, astfel încât să te aliniezi cu cele mai moderne stiluri de amenajări interioare. 

Orice casă are nevoie de o împrospătare din când în când iar prin simplul fapt că schimbi pardoseală sau doar culoarea pereților, poate să îți ofere senzația că ai o nouă locuința. Așadar, îți vom prezența în câteva rânduri principalele tendințe în materie de culori pentru parchet în 2021, care să te ajute să îți creezi un interior pe gustul tău, care să îi încânte și  pe cei care îți calcă pragul. 

Culori în tendințe în materie de parchet pentru anul 2021

În general, atunci când vine vorba despre alegerea finisajelor din locuința, culorile pe care le au reprezintă o decizie destul de grea deoarece este posibil să îți alegi parchet în orice nuanță. 

În ceea ce privește modelele actuale de parchet, trebuie să îți spunem că sunt mult mai dinamice în comparație cu cele de anul trecut și se adaptează cu ușurință la orice preferințe sau estetică dorită.

Parchet în tonuri naturale

 Majoritatea colecțiilor de parchet cuprind pardoseli în nuanțe naturale sau nuanțe de alb și crem care oferă impresia unui spațiu mărit și luminozitate. Având în vedere multitudinea de nuanțe pentru care poți opta atunci când vine vorba despre parchet din bambus, esențele autohtone sau parchet laminat,  practic nu mai există bariere sau limite care să nu poată fi depășite. În special culorile calde au câștigat mult teren în acest an,  dar dacă îți dorești un ton mai îndrăzneț atunci poți să optezi cu ușurință și pentru culori deschise,  precum albul sau pentru culori mai îndrăznețe precum albastru sau chiar wenge. 

Culorile deschise și culorile închise prezente în tendințele din acest an în materie de parchet

În momentul în care folosești pardoseli deschise precum alb sau gri vei putea crea un efect vizual deosebit. Încăperile vor părea mai luminoase și vei avea libertate deplină în a alege elementele care să completeze spațiul. De asemenea, dacă este vorba că doar să înlocuiești pardoseală, atunci, alegând parchet gri sau alb, vei putea să asortezi cu ușurință elementele existente la nouă pardoseală. 

top culori 2021

Parchet în nuanțe închise sau deschise?

Nuanțele închise, deși sunt greu de întreținut, acestea se recomandă a fi instalate în zone cu trafic redus. Cea mai sigură alegere este reprezentată de culorile clasice care imită lemnul, gri deschis sau stejar alb, atunci când vorbim despre parchet laminat. 

Versatilitate în culoare

Anul acesta tendințele sunt foarte permisive în ceea ce privește amenajările interioare iar dacă îți dorești un design care să fie ușor de pus în practică și un stil aliniat cu tendințele actuale, atunci prin alegerea culorilor despre care am vorbit mai sus, vei putea obține acest lucru cu siguranță. Așadar, indiferent dacă alegi parchet din bambus, care este o alegere foarte populară în acest moment, sau parchet laminat care este un tip de pardoseală idela atunci când ai bugetul fix, alegând culorile în tendințe îți vei asigura o locuință confortabilă și demnă de admirat. 

You may also like...