Parchetul laminat de 12 mm, o solutie eficienta pentru orice casa

Frumusetea parchetului din lemn masiv completeaza in mod elegant orice incapere si calitatile pe care le prezinta sunt incontestabile. Dar, aceasta solutie de amenajari interioare nu este chiar la indemana tuturor intrucat un astfel de parchet poate sa fie destul de costisitor. O alternativa la fel de inspirata este instalarea de parchet laminat de 12 mm, care este destinat incaperilor cu trafic intens. Este un tip de parchet de calitate, care poate rivaliza uneori cu esentele de lemn masiv de esenta mai moale. In plus, poti sa alegi orice nuanta iti completeaza cel mai bine design-ul interior. Mai nou, nuantele de alb si gri au prins popularitate, iar daca doresti sa incerci ceva nou, parchetul laminat iti ofera aceasta posibilitate. 

parchet laminat decolandia

Ce este parchetul laminat de 12 mm si ce tipuri poti sa gasesti pe piata? 

Parchetul laminat este realizat dintr-un material care, in functie de calitate, poate avea in compozitie in mare parte lemn sau celuloza prelucrata industrial, până la 80%. Acest tip de parchet este format din patru straturi:

  • Stratul superior – asigura duritate pardoselii, rezistenta la uzura si la pete
  • Stratul decorativ – din hartie imprimata care ii ofera design-ul si aspectul final 
  • Stratul suport – care consta din fibre de lemn de inalta densitate, ajungand astfel la o fermitate maxima
  • Stratul de echilibrare – care protejeaza pardoseala impotriva patrunderii umezelii in interior

Avantajele parchetului laminat de 12 mm

Parchetul laminat de 12 mm vine impreuna cu numeroase avantaje precum diversitatea modelelor, confort, stabilitate termica, rezistenta la impact, practica, usor de instalat si intretinut. Dupa cum spuneam si la inceputul acestui articol, parchetul laminat de 12 mm este destinat pentru trafic intens, fiind ideal a fi instalat in living, bucatarie sau camera copiilor. 

parchet laminat de trafic intens 12 mm decolandia

Aspecte de design ale parchetului laminat de trafic intens

In functie de preferintele de design poti sa alegi parchet laminat de 12 mm mat sau lucios. Parchetul lucios reflecta mai bine lumina, fiind ideal pentru a fi instalat in incaperi mai intunecate iar parchetul mat in incaperi bine luminate. 

Intretinerea parchetului laminat

Este recomandat sa intretii parchetul laminat frecvent pentru a-si pastra calitatile pe termen cat mai lung. Se aspira si se sterge cu putina apa. 

Montajul se realizeaza destul de usor, chiar si in regim Do It Yourself. Va puteti inspira din sectiunea ”Montaj” pe site pentru a va monta singuri parchetul. 

Prin ce se diferentiaza de alte tipuri de parchet laminat? 

Parchetul laminat de 12 mm este o pardoseala de calitate avand o rezistenta si o durabilitate crescuta. Acest fapt este dat de stratul mai gros de materiale utilizate pentru acest tip de pardoseala. Daca este intretinut corespunzator, parchetul laminat are garantie de pana la 30 de ani, perioada in care va va servi pasii. 

Este un tip de parchet care poate sa fie folosit cu usurinta si in magazine deoarece, dupa cum spuneam anterior rezista la trafic intens. Pardoseala laminata este gata de utilizat imediat dupa montaj deoarece nu necesita lacuire sau finisaj, iar daca o mica parte a parchetului s-a deteriorat atunci se poate inlocui cu usurinta. 

Avand in vedere cat de multe avantaje aduce in prim plan parchetul laminat de 12 mm, acesta reprezinta o optiune care merita sa fie luata in considerare. Mai ales ca gusturile in materie de design interior se pot schimba oricand, parchetul laminat este o solutie potrivita mai ales daca iti place sa faci schimbari frecvent in casa, fiind comercializat la un pret adecvat.  

You may also like...