Atunci când îți dorești o grădina sau o terasă pe măsură, pardoseală de exterior este cea care da personalitate și conturează spațiul în care vei petrece timpul alături de cei dragi. O inovație pe piață finisajelor care a prins popularitate atât în rândul celor care dețin spații comerciale sau de alimentație publică și mai nou și în rândul celor care dețin spații rezidențiale, este deck-ul WPC. Acesta este un tip de pardoseală special conceput pentru spațiul exterior fiind caracterizat prin durabilitate și rezistență.
Deck-ul WPC reprezintă o soluție optimă pentru spațiul exterior deoarece prezintă foarte multe avantaje despre care vei află în rândurile următoare.
Ce este deck-ul WPC?
Înainte de a vorbi despre avantajele pe care le prezintă această inovație în materie de pardoseli, trebuie să vorbim puțin despre ce este deck WPC.
Materialul WPC sau Wood Plastic Composite este un material compozit obținut din diverse proporții de lemn, fibre organice, materiale termoplastice și diverse tipuri de aditivi.
Deck WPC – modern, totuși istoric
WPC-ul este un material modern însă, utilizarea acestuia începe încă din anul 1916 debutând în mod inițial că material pentru decorarea schimbătorului de viteze. Fabricarea materialului se realizează prin extrudare și turnare prin injecție, turnare centrifugală prin diverse tipuri de comprimare și termoformare, procedee care dau consistentă deck-ului.
Unde poți monta deck WPC?
WPC este un material inovator care se utilizează în foarte multe tipuri de aplicații, nu numai pentru pardoseli ci și pentru placarea spațiilor din jurul piscinelor sau chiar pentru realizarea pardoselilor ambarcațiunilor sau a pontoanelor.
Ce avantaje prezintă deck-ul WPC?
Dacă este să facem comparație între deck WPC și alte tipuri de materiale din care se fabrică pardoselile, deck-ul prezintă o serie de avantaje superioare. Mai ales atunci când vine vorba despre amenajarea spațiului exterior, acesta prezintă o rezistență și o durabilitate impresionantă în timp.
Argumente de durabilitate ale WPC
Deck-ul WPC nu crapă, nu se decolorează, nu necesită o întreținere complicată, nu alunecă și are un aspect deosebit. Fiind vorba despre un material compozit, este ferit de atacul insectelor dar și a razelor UV. Unele modele de panouri, dale sau deck WPC sunt ignifugate ceea ce înseamnă că prezintă o rezistență crescută la foc.
Montare simplă
De asemenea, un alt avantaj important de menționat mai este acela că deck-ul WPC implică o montare simplă. Cu multă îndemânare poate fi instalat de tine, în regim DIY, deși recomandarea noastră este să alegi să lucrezi cu meșteri profesioniști. Sunt situații în care este nevoie să nivelezi solul sau zona de montare, iar lipsa acestor operațiuni specializate pot eșua montajul, iar lucrarea să fie un insucces și riști ca investiția ta în deck să fie irosită.
Versatilitate în proiecte
Utilizarea deck-ului WPC pentru placarea teraselor sau chiar a spațiului din zona piscinelor reprezintă o soluție optimă deoarece se întreține ușor și nu necesită rașchetare sau lăcuire pentru a-și recăpăta aspectul estetic după un anumit timp de utilizare. De asemenea, are capacitatea de a-și păstra culorile frumoase pe termen lung indiferent de condițiile la care este expusă pardoseală.
Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le prezintă deck-ul WPC iar în momentul în care vei instala această pardoseală vei putea descoperi multe alte beneficii. Cu siguranță, este o soluție modernă și inovatoare care îți va da foarte multe motive să fii mulțumit de modul în care este amenajat exteriorul casei tale.
1 Response
[…] iaz și să utilizezi plante de mlaștina sau plante perene care adoră umiditatea ridicată. De pe terasă amenajată cu deck WPC priveliștea oferită de iazul din grădina va crea un aer relaxant de care să te bucuri de […]