Ce trebuie sa stii despre placari de terase exterioare

Terasa devine cel mai popular loc o data ce incep sa creasca temperaturile de afara. Indiferent daca este vorba despre o afacere sau despre terasa care iti completeaza locuinta, este important sa o transformi intr-un loc cat mai confortabil si placut din punct de vedere vizual. Pentru a obtine cele mai bune rezultate este important sa ai un plan cat mai concret conceput inca de dinainte de a incepe sa investesti in diferite elemente precum mobilier si accesorii. 

ploturi reglabile terasa exterior decolandia

Un aspect care este de multe ori neglijat atunci cand se amenajeaza o terasa exterioara este pardoseala. Inainte sa cumperi mobilierul si restul elementelor care sa iti completeze terasa in sezonul cald, trebuie sa analizezi in detaliu cum arata pardoseala. Este zgariata si inestetica? Are deja o vechime considerabila? Daca raspunsul la aceste intrebari este ,,da” atunci este momentul potrivit pentru a investi intr-o noua pardoseala pentru terasa exterioara. 

Tipuri de pardoseli exterioare in tendinte la ora actuala

La ora actuala cele mai populare alegeri sunt pardoselile flotante sau deck WPC. Acesta din urma ofera numeroase avantaje precum instalarea usoara si durata de viata impresionanta. Acest deck WPC este conceput dintr-un material compozit, un amestec intre PVC si lemn, avand un aspect placut si pastrandu-se foarte bine in timp. 

Tipul de pardoseala ales va avea un impact semnificativ asupra intregului design exterior deoarece fiecare element ales va contribui la confortul personal. Daca ai decis sa alegi deck WPC atunci trebuie sa stii ca acesta prezinta si cele mai multe avantaje. Anul acesta se poarta materialele cat mai naturale si, acest tip de pardoseala se incadreaza perfect in aceasta imagine. 

terasa de exterior din compozit pentru amenajari exterioare

Materialele composite sunt si ecologice deoarece sunt obtinute prin reciclarea materialelor asa cum este si lemnul, astfel incat sa nu se piarda nimic. Astfel, te vei asigura ca pentru frumoasa ta pardoseala din exterior nu au fost taiati copaci care sunt esentiali pentru a furniza oxigen. De asemenea, reprezinta o solutie foarte buna pentru zonele cu trafic intens asa cum sunt terasele restaurantelor sau a spatiilor publice. 

Inca un avantaj oferit de pardoselile din material compozit, asa cum este deck-ul WPC este rezistenta si durabilitatea in timp. 

Cum sa alegi corect pardoseli pentru exterior? 

Atunci cand vine vorba despre pardoseli exterioare pentru terase, este important sa analizezi putin conditiile la care este expus si mai ales la tipul de trafic din zona. Chiar si daca este o pardoseala exterior care se adreseaza mediului rezidential este important sa tii cont sa fie rezistenta si de calitate. 

Pe piata de profil vei putea sa gasesti numeroase tipuri de pardoseli exterioare pretabile pentru orice buzunar. Insa, trebuie sa tii cont ca trebuie sa reziste pentru o perioada lunga de timp si trebuie sa reziste conditiilor din exterior. Asadar, numai prin a alege o pardoseala de calitate vei putea sa beneficiezi de toate avantajele pe care ti le ofera. O pardoseala precum deck-ul WPC poate sa schimbe total aspectul terasei exterioare, asadar, vei putea sa te simti bine de fiecare data cand vei fi afara la aer, pe terasa.

Inca nu esti sigur de ce ai nevoie? Te ajutam noi!

[contact-form-7 id=”8″ title=”Contact form 1″]

You may also like...

2 Responses

 1. Lidia Bulgaru says:

  Buna ziua,
  As dori sa folosesc pardoseala tip deck WPC pentru o terasa acoperita cu L=6m si l= 1,3 m. In prezent podeaua acesteia este din grinzi de lemn.
  Imi puteti spune/recomanda ce varianta ar fi potrivit sa aleg si ce accesorii implica montarea acesteia? Multumesc

  • admin says:

   Multumim pentru interes si intrebare. Colegii va vor da detalii in privat.