3 stiluri de grădini superbe

Amenajarea unei grădini implică o planificare atentă și, mai ales, să pornești de la un anumit stil pentru a putea contura întreg spațiul după dorințele și necesitățile proprii. Amenajarea spațiului exterior se aseamănă foarte mult cu cel al amenajărilor interioare deoarece și în acest caz se pornește de la elemente de decor, design, finisaje, astfel încât să îți poți crea propria oază de liniște și relaxare. 

amenajare gradini superbe

Design-ul grădinii este pus în valoare cel mai bine de elementele naturale precum lemn, piatră, sticlă, metal sau prin reciclarea diverselor obiecte precum transformarea unor anvelope în ronduri de flori sau mobilier pentru grădina. După cum poate știi, un material care a câștigat inimile proprietarilor de case, dar și pe cele ale specialiștilor în amenajări exterioare și designeri, este deck-ul WPC. 

Deck-ul WPC poate să facă parte cu succes din amenajarea grădinilor deoarece oferă un set de avantaje care nu trebuie trecute cu vederea. Că și pardoseli pentru exterior, reușesc să asigure o durabilitate și o rezistență excelență în timp datorită calităților pe care le prezintă. De asemenea, își păstrează pe termen lung frumusețea și nu se decolorează, necesitând doar o întreținere minimă. Dacă dorești să descoperi cum poate să fie integrat în decorul grădinii această pardoseală durabilă îți vom propune trei stiluri de amenajare. 

Amenajare grădina tradițională 

Acest stil de amenajare al grădinii se potrivește oricărui entuziast care își dorește să adune în spațiul exterior tot felul de plante. Poți folosi un amestec de plante perene tradiționale, plante anuale, trandafiri și flori sălbatice, plante cu fructe și legume, specii autohtone, arbuști și arbori. Astfel se creează o grădina luxuriantă care va fi completată în mod armonios de deck-ul WPC care păstrează intactă ideea de naturalețe și de întoarcere la natură. Pentru amenajarea terasei poți aborda un stil rustic sau chiar neconvențional dacă îți dorești un stil care să păstreze cât mai intactă ideea de apropiere de natură. 

Grădina în stil formal 

Având un aer clasic cu multe linii drepte și clar definite, alegerea ideală este reprezentată de florile tradiționale și pline de culoare care să înconjoare deck-ul pentru terasă și care imită  senzațional culoarea lemnului. Un astfel de stil nu este complicat de obținut deoarece vei putea găsi mobilier potrivit pentru acest stil dar și elemente de decor care să transforme terasă într-un loc plăcut în care să îți petreci timpul liber. 

Grădina cu iaz 

Dacă terenul din grădina ta nu îți oferă prea multă libertate în a crea un spațiu dominat de vegetație luxuriantă, iar solul este unul mlăștinos, cea mai bună soluție este să amenajezi un iaz și să utilizezi plante de mlaștina sau plante perene care adoră umiditatea ridicată. De pe terasă amenajată cu deck WPC priveliștea oferită de iazul din grădina va crea un aer relaxant de care să te bucuri de fiecare dată când îți petreci timpul în grădină. 

Un sfat important de care să ții cont, este acela să analizezi îndeaproape caracteristicile stilului de amenajări exterioare pe care vrei să îl pui în practică, astfel încât să poți redă cât mai fidel design-ul dorit de ține. De asemenea, creativitatea este bine venită și chiar dacă nu vei reuși să reproduci un anumit stil cu fidelitate, contează foarte mult să îți lași amprenta personală asupra amenajărilor. 

Folosește elemente de amenajări exterioare de calitate și alege materiale care pot să facă față cu succes variațiilor de temperatura și condițiilor existente în grădina ta, așa cum este deck-ul WPC. 

You may also like...