Parchet gri in living sau in dormitor. Cum sa asortezi mobila in functie de camera?

Caminul tau poarta amprenta personalitatii tale, iar fiecare element te reprezinta, e parte din ce tu esti. Totusi, uneori e provocator sa aranjezi o casa fara un plan sau un strop de inspiratie. Planul ti-l faci singur, prin acest articol noi aducem un strop de inspiratie pentru amenajarea livingului si a dormitorului cu parchet gri.  

parchet spc lvt

Prin definitie amenajariile interioare inseamna sa gasesti solutii potrivite pentru fiecare incapere in parte, astfel incat spatiul sa fie completat armonios. Solutiile pot fi variate si, de multe ori, chiar surprinzatoare deoarece pot sa cuprinda elemente la care nici nu te-ai gandit ca ar fi potrivite. Unul dintre aceste elemente este parchetul gri care la ora actuala este in tendinte si poate sa ofere un aspect foarte modern locuintei tale. Inainte de instalarea parchetului gri in locuinta ta, sunt de luat numeroase decizii: tipul de mobilier ales, culorile, decoratiunile, textilele etc. 

Parchetul gri – o pardoseala progresiv mai populara 

Un design interior reusit nu trebuie sa se bazeze numai pe caracteristicile unui stil anume,  ci si pe preferintele personale. Indiferent daca este vorba despre dormitor sau living, trebuie sa domine dorintele tale si senzatia de confort pe care doresti sa o oferi. Parchetul gri este senzatia momentului si se potriveste perfect in spatii precum dormitorul sau living-ul si poate sa fie integrat cu succes in numeroase proiecte de amenajari interioare. 

Unul din motivele pentru care a devenit atat de popular este usurinta cu care se pot asorta nuantele. Este important sa stii ca parchetul gri poate sa scoata in evidenta mobilierul si poate sa iti ofere libertate de exprimare in ceea ce priveste. Indiferent daca preferi tonurile mai indraznete sau pe cele pastelate, parchetul gri se poate asorta cu usurinta. 

parhet gri in dormitor

Tipuri de mobilier potrivite cu parchetul de culoare gri 

Pardoseala gri este versatila din punct de vedere coloristic si se incadreaza in orice amenajare. Totusi, sunt unele elemente care se imbina mai bine decat altele. Noi iti dam cateva sfaturi ce mobilier sa alegi pentru parchet gri in living sau in dormitor. 

Mobila alba si parchet gri in living 

Mobila de culoare alba, in contrast cu pardoseala din parchet gri poate sa creeze un efect vizual placut in living, redimensionand spatiul. 

Aceasta combinatie poate sa fie utilizata in special in sufragerie, dar si in dormitor deoarece inspira acea senzatie de calm si liniste de care ai nevoie pentru odihna. 

parchet gri bambus densificat - imagine living

In living, aceasta combinatie poate sa fie una de succes deoarece poate sa lumineze intreg spatiul. Insa, inainte de a alege aceasta combinatie de nuante este recomandat sa iei in calcul daca ai copii sau animale de companie deoarece o canapea alba, de exemplu, poate deveni oricand o mare plansa de desen. 

Mobilier modern din sticla si metal in living

Daca vrei o locuinta moderna atunci poti sa incorporezi elemente din sticla si metal. Acestea se potrivesc perfect cu un parchet gri in sufragerie. De exemplu, o masuta cu picioare din fier forjat sau  o masuta de cafea din sticla, vor oferi acel accent de modernism de care are nevoie in living.

 In dormitor, accentele de culoare care sa scoata in evidenta parchetul gri si sa creeze contrastele vor fi date de materialele textile care completeaza incaperea (paturi, draperii, perdele, perne, etc.). 

Mobilier din lemn  in tonuri deschise

Pentru a obtine un efect placut si modern in casa ta, poti sa folosesti si mobilier din lemn in culori deschise in living. Nuanta naturala a lemnului este foarte eleganta si in combinatie cu parchetul gri, textile de culoare alba si finisaje in nuante deschise, vei putea sa creezi un design cu influente scandinave, un stil de amenajari interioare foarte popular la ora actuala. 

stil scandinav

Avantajul parchetului gri este acela ca lasa loc pentru foarte multe optiuni atunci cand vine vorba despre amenajari interioare iar mobilierul potrivit poate sa iti ofere posibilitatea de a crea amenajari interioare pline de personalitate si aliniate cu dorintele tale. 

You may also like...