Top 3 tipuri de pardoseli interioare de la Decolandia

Înainte de a schimba parchetul într-o încăpere, trebuie să ții cont de materialul pe care-l va avea acesta. Pe lângă modul în care se va îmbina modelul cu restul decorului, este necesar să ai o pardoseală rezistentă. Mai jos vei găsi trei opțiuni practice pe care le poți alege!

tipuri de pardoseli

Pardoseala din bambus

Bambusul nu este în mod tradițional un material conceput pentru realizarea parchetului. Cu toate acestea, a fost deja utilizat timp de zeci de ani în domeniu și au existat tehnologii de producere care au dus la îmbunătățirea sa. Astfel, trestia din prezent este supusă unor proceduri și tratamente ce perfecționează produsul final. Tulpinile sunt tăiate și mărunțite până când se obțin fâșii. Ulterior, acestea vor fi comprimate la cald și va exista adaos de plastic pentru forma finală. 

În afară de parchetul de bambus simplu, mai există cel densificat. Acesta este disponibil în nuanțe mate, lucioase, pe alb sau satinat. Modelele pot imita lemnul de cireș sau stejar. Datorită grosimii sale, prețul este mai mare decât în cazul modelului clasic. Pe de altă parte, costurile sunt justificate deoarece duritatea este superioară lemnului masiv. Ca și dezavantaje, pardoseala din bambus nu este rezistentă la apă și nu trebuie utilizată într-o baie sau în alte încăperi cu umiditatea crescută. Pentru un living sau un dormitor este însă o alternativă foarte bună.

Parchetul laminat

parchet laminat de 12 mm

Acest tip de parchet poate fi considerat soluția cea mai ieftină în majoritatea cazurilor, având un aspect similar cu cel al lemnului masiv. Stabilitatea dimensională, împreună cu rezistența la șocurile mecanice fac astfel de modele să fie atractive pentru multe persoane. Fiindcă există mai multe straturi, este recomandat în zonele cu trafic intens sau pentru familiile cu mai mulți membri și animale de companie. 

Materialul nu se rașchetează și nu se refinisează, durata de viață a produselor din aceeași categorie fiind mai scurtă. Pentru o întreținere adecvată, parchetul laminat trebuie curățat în mod constant cu soluții speciale. Montajul poate fi realizat chiar și peste încălzirea prin pardoseală. Pentru a fi sigur că nu întâmpini dificultăți, este recomandat să iei legătura cu o echipă de specialiști. Acest tip de pardoseală modern va scoate în evidență creativitatea, deoarece există multe modele din care poți alege. Dacă îți dorești un parchet care să țină pasul cu tendințele actuale, ia în calcul aceeași opțiune.

Pardoseala SPC

paroseala incalzire SPC

Pardoseala aceasta este impermeabilă și îmbină avantajele vinilului cu cele ale pietrei. Materialul compozit este de tip piatră-plastic, structura sa fiind alcătuită din rășină ester poliesterică și având rol ecologic. Fiind din categoria produselor verzi, nu creează poluare și reacționează excelent la temperaturile scăzute. Deși parchetul acesta este puțin mai scump decât pardoselile compozite, proprietățile sale sunt naturale. Pardoseala SPC va fi utilă inclusiv într-o baie sau balcon, având efect antiderapant.

Grosimea plăcii pare redusă la prima vedere, dar acest lucru nu afectează nivelul de duritate. În mod contrar, poți avea un produs care va rămâne funcțional până la 15-20 de ani în mod practic. Plăcile SPC sunt rigide și pot face față traficului intens, iar tehnologia de print și de realizare a texturii este adaptată la ultimele standarde în domeniu. Designul va fi unul atemporal și va reflecta frumusețea naturii, însă nu vor mai exista dezavantajele lemnului real. SPC-ul este o pardoseală ce nu se deformează ușor și nu va prezenta dilatări sau contractări de-a lungul utilizării.

Cum alegi cel mai bun material pentru parchet?

Toate tipurile de parchet enumerate mai sus prezintă un aspect deosebit și oferă avantaje specifice. Pentru a putea face alegerea potrivită, este necesar să ții cont de nevoile personale și de bugetul disponibil. Dacă ești în căutare de pardoseli interioare pentru locuință, la Decolandia vei găsi exact ceea ce ai nevoie.

You may also like...