Diferente si asemanari intre parchet stratificat, parchet laminat si LVT -parchet vinil

Cu siguranta pentru casa ta o pardoseala potrivita inseamna sa faci alegerea cea mai buna. Pardoseala trebuie sa fie rezistenta dar si sa arate bine astfel incat sa poti pune in valoare design-ul ales. Dar, pe piata exista numeroase optiuni si uneori te poti simti coplesit. Alegerea cea mai buna pentru o pardoseala potrivita este sa te documentezi cat mai bine. 

La ora actuala cele mai populare optiuni sunt reprezentate de parchetul stratificat, cel laminat si LVT (parchet vinil). Trebuie retinut faptul ca toate sunt optiuni foarte bune pentru pardoseala insa, fiecare dintre ele se deosebeste prin diferite caracteristici si depinde de fiecare dintre voi sa alegeti ce aveti nevoie si ce buget aveti.  

 

Diferente si asemanari intre parchet stratificat, parchet laminat si parchet vinil 

 

Parchetul stratificat este o alegere foarte buna mai ales daca doresti sa instalezi sisteme de incalzire in pardoseala. Poate sa fie dublu stratificat sau triplu stratificat, ceea ce inseamna ca poate avea doua sau chiar trei straturi superioare din lemn masiv. In comparatie cu parchetul laminat si parchetul vinil acesta poate sa fie raschetat iar in acest mod se poate reda mult mai usor aspectul estetic ireprosabil. 

parchet_stratificat_dream_ibiza_2_1280x720

Pentru a intelege mai bine, parchetul vinil sau LVT este acronimul pentru Luxury Vinyl Tile care se caracterizeaza prin rezistenta, durabilitate, fiind fabricat din minerale si vinil prin intermediul unor proceduri de ultima generatie. Parchetul vinil este similar parchetului laminat prin faptul ca sunt pardoseli realizate prin intermediul unor procese industriale, iar in cazul LVT se efectueaza o laminare similara cu cea a parchetului laminat. 

Pardoseala din vinil este produsa un material foarte subtire iar parchetul laminat este disponibil in mai multe variante de grosimi. Toate cele trei sunt rezistente in conditii de umiditate si au o durata de viata indelungata. 

 

Parchetul laminat reprezinta o alegere buna mai ales in conditiile in care doresti sa te bucuri de parchet dar nu poti sa investesti foarte mult. Atat LVT, cat si parchetul laminat se pot monta cu foarte multa usurinta. Daca doresti sa montezi sisteme de incalzire in pardoseala atunci trebuie sa apelezi la un specialist intrucat numai in acest mod vei putea sa te bucuri de o instalatie sigura si durabila. 

 

Diferentele dintre cele trei tipuri de modele nu sunt foarte multe dar se remarca mai ales la pret. LVT si parchetul stratificat sunt mai scumpe decat parchetul laminat si, depinde in totalitate de bugetul pe care doresti sa il aloci pentru a avea o pardoseala asa cum iti doresti. 

 

Pana la urma ce sa alegi? 

 

Aceste cateva informatii reprezinta un punct de plecare bun in momentul in care iti doresti sa instalezi o pardoseala potrivita pentru casa ta. Pentru a face cea mai buna alegere trebuie sa tii cont daca iti doresti o pardoseala usor de intretinut, de spatiul pentru care se adreseaza. De asemenea trebuie sa te documentezi cu privire la caracteristicile produselor si sa alegi un magazin de unde sa achizitionezi. 

Alegand oricare dintre cele trei modele vei putea sa te bucuri de o pardoseala care va rezista chiar si in conditiile in care este montata in zone precum bucataria sau baia. 

 

You may also like...