Cele moderne pardoseli pentru living de la Decolandia

Vin Sărbătorile și ne petrecem mult timp în case, adunați cu mic cu mare în living. Cadourile vin unul după altul pe pardoseală, sub brad. Fiecare membru al familiei, de la princhindelul de o șchioapă, la bunicul înțelept se apleacă sau așează să își ia cadoul. Atunci observi: pentru anul viitor mi-ar trebui o pardoseală mai modernă. 

Așadar, ne-am gândit să scriem acest articol pentru tine cu drag și urări de bine. 

Premisele unei pardoseli moderne în living

Livingul este nu doar locul în care ne petrecem cel mai mult timp, ci și locul în care ne primim invitații. Tocmai de aceea analiza cu atenție a ofertei și alegerea unei variante de pardoseală care să ne ofere estetica și caracteristicile de care avem nevoie, este extrem de importantă în reușita amenajării. Cum uneori nu strică să aruncăm o privire și la tendințe și al ceea ce recomandă furnizorii, ne-am gândit să-ți oferim mai jos câteva informații despre cele mai moderne pardoseli pentru living.

Înainte de a lua orice decizie este foarte important să iei în calcul o serie de detalii, care țin de dimensiunea și particularitățile spațiului aflat la dispoziție, de tipul de instalație de încălzire, dacă vrei să mergi pe varianta de încălzire prin pardoseală, de stilul și particularitățile de design pe care le preferi. 

Întotdeauna pardoselile obținute prin tehnici moderne de producție și finisare sunt cele care oferă performanțe mai bune, sunt mai rezistente în timp și se întrețin mai ușor. De aceea, dacă le incluzi printre primele opțiuni vei avea de câștigat.

Iată care sunt cele mai moderne pardoseli pentru living:

1.  Pardoselile SPC

Pardoseala de  tip Stone Plastic Composite  este o variantă de pardoseală realizată dintr-un material foarte rezistent, cu o compoziție dură și care poate fi personalizat în cele mai variate moduri cu putință. El poate fi produs sub formă de plăci cu dimensiuni diferite, ce pot imita orice tip de esență lemnoasă, piatră naturală, în modele 3D etc. Având în vedere că este un produs ecologic, cu un preț accesibil, se montează și întreține foarte ușor, este foarte rezistent la uzură și la trafic, este o alegere foarte potrivită pentru a amenaja un living, în orice stil dorești.

2. Parchet laminat

O altă variantă de pardoseală, ușor de montat, durabilă în timp și disponibilă într-o mare varietate de modele și nuanțe, este parchetul laminat. Este de asemenea un produs indicat pentru zone din casa unde traficul și uzura sunt mai mari, așa cum este livingul, care se întreține și are o durată de viață mare. Costul mai mic îl face o opțiune foarte bună pentru cei care își doresc o amenajare reușită, fără să fie nevoie de o investiție prea mare.

3.  Parchetul de bambus 

În cazul în care îți dorești o pardoseală ceva mai specială, obținută dintr-un material ecologic, produs printr-o tehnică ce îi sporește mult rezistența, poți merge pe varianta de parchet de bambus simplu sau parchet de bambus densificat. Și acesta poate fi personalizat pentru a obține nuanțe variate, care să se integreze în orice stil de living. Particularitățile materiei prime utilizate pentru producție vor da un plus de valoare oricărui tip de amenajare.

4. Parchet din esențe exotice

În cazul în care vrei ceva mai sobru, natural și cu duritate foarte mare, poți opta pentru o variantă de parchet din lemn de esențe exotice. Printre tipurile cele mai utilizate, avem: parchet de merbau, ipe, arțar canadian, iroko, nuc brazilian, garapa, cumaru, teak. Nuanțele naturale specifice, ceva mai închise, cenușii, gălbui sau roșiatice pot fi integrate cu succes pentru obținerea unui design clasic sau ultramodern.

5. Parchet stratificat

Pardoselile obținute prin suprapunerea a două sau trei straturi sunt special concepute pentru a oferi mai multă stabilitate dimensională și de a rezista mai bine în timp. De regulă stratul de suprafață este obținut dintr-o esență lemnoasă mai valoroasă, cu duritate medie sau ridicată.  Aceasta este o altă variantă de produs ce merită să fie inclusă pe lista scurtă a unei amenajări moderne, cu produse noi, de calitate superioară.

Dacă vrei să-ți faci alegerile mai ușoare, apelează la profesioniști. Aceștia îți pot face cele mai potrivite recomandări de parchet modern, în funcție de duritate, ușurință de montare, nivel de trafic și estetică.

Acestea sunt sfaturi de final de an pentru pardoseala ta modernă. Și, fiți liniștiți, o puteți schimba dacă e cazul, în schimb momentul nu le puteți surprinde.  Doar prindeți momentul și savurați bucuria Sărbătorilor împreună!

You may also like...