5 motive sa montezi o podea de exterior in curte. Lemn sau deck WPC?

Inceputul sezonului cald nu numai ca aduce bucurie pentru toata lumea, dar inseamna si sa te gandesti ce schimbari ai putea sa faci in curte pentru a avea parte de mai mult confort in serile petrecute afara. Daca te gandesti ca cea mai buna solutie pentru tine este sa montezi o podea de exterior din lemn in curte atunci trebuie sa stii ca este o alegere inspirata. 

Deck-ul WPC o alternativa la lemn 

Desi au aparut pe piata multe alte materiale inovatoare care sa te ajute sa obtii o terasa de exterior practica si rezistenta, parca nimic nu poate inlocui frumusetea si naturaletea lemnului. Pe de alta parte, materialele inovative precum deck-ul WPC -ul, sunt rezistente la umiditate si se intretin usor. Daca inca nu te-ai decis asupra unui model de pardosela din lemn sau WPC pentru curtea exterioara, atunci iti prezentam cateva motive pentru care merita sa instalezi o astfel de terasa. 

podea de exterior decolandia - pwc sau lemn

Varietate mare de modele de podele de exterior din lemn sau WPC

Vei putea sa ai o podea din lemn construita dintr-o varietate mare de specii din lemn, aspect care te va ajuta sa pui in evidenta mai bine caracteristicile tipului de amenajari exterioare la care te-ai gandit. Poti sa optezi pentru culoare, desenul speciei de lemn sau pentru proprietatile fizice ale acestuia. 

Pe de alta parte, deck-ul WPC este ofertant prin paleta de culori si optiuni de rezistenta in in diverse medii. 

pardosela de exterior din WPC de le Decolandia

O terasa lemn este rezistenta, deck-ul WPC este usor de intretinut

Lemnul este un material rezistent care nu se deterioreaza o data cu trecerea timpului. Mai mult de atat, producatorii de terasa lemn trateaza materialul astfel incat sa fie protejat impotriva daunatorilor, umezelii si conditiilor la care este supus cand este bine intretinuta. Rezistenta lemnului din care se fabricaeste data de specia de lemn si tratarea lemnului. 

O podea din lemn este rezistenta, cand este bine intretinuta tine si zeci de ani. Atunci cand selectezi tipul de lemn pentru terasa trebuie sa alegi cu atentie specia de lemn deoarece fiecare dintre acestea se diferentiaza in functie de caracteristici tehnice, dar si aspect. 

In acelasi timp si pardoseala WCP este durabila, poate nu pentru perioada indelungata, dar pe durata explatarii are nevoie de minim intretinere. 

ploturi reglabile terasa exterior decolandia

Curtea are aspect estetic placut indiferent ca alegeti lemn sau WPC 

Lemnul este un material care ofera un aspect estetic placut si se potriveste foarte bine mediului exterior. Culorile se pastreaza bine in timp dar pentru a profita pe termen lung de frumusetea lemnului este necesar sa oferi un minim de ingrijire: sa lacuiesti lemnul, si sa folosesti solutii speciale pentru ingrijirea lemnului. Vei putea sa gasesti solutii pentru intretinerea lemnului in magazinele specializate iar daca nu stii ce tip de solutie este necesara oricand poti apela la un specialist pentru a te consilia. 

Podeaua din WPC aduce flexibilitatea culorii si a aspectului dalelor sau placilor din care este facuta. Astfel, puteti realiza combinatii interesante sau aduce stropul de personalitate pe care il doriti. 

padroseala terasa de exterior pin termotratat

Intretinere usoara

Este evident ca o podea din lemn sau de WPC este mult mai usor de intretinut decat un spatiu neamenajat sau doar pietruit. 

Terasa din lemn trebuie curatata si reamenajata o data pe an. Pentru murdarire usoara nu este necesar sa folosesti mijloace si materiale speciale iar in cele mai multe cazuri prin simpla maturare a suprafetei vei putea sa inlaturi murdaria eficient. Nu este recomandat sa cureti terasa lemn cu un jet puternic de apa intrucat lemnul se poate deteriora. Daca terasa este foarte murdara atunci este recomandat sa folosesti solutii special concepute pentru acest scop. 

Deck-ul WPC nu necesita intretinere speciala. Curatirea periodica a acestuia pentru a nu aduna mizerie este suficienta.

podele terasa de exterior decolandia

Posibilitate de a alege orice stil de design exterior

In ceea ce priveste amenajarea unei podele de exterior vei putea sa pui in practica orice idee ai avea. Incepand de la stiluri de design clasice pana la cele rustice, totul este posibil. Poti chiar deveni creativ si sa oferi spatiului putina personalitate proprie. 

O terasa din lemn sau din WPC poate oferi senzatia unui spatiu mai confortabil, mai calduros si mai primitor. Asadar, cunoscand motivele de mai sus va fi mai usor sa iei o decizie concreta in ceea ce priveste aceste terase lemn.

You may also like...