Parchetul laminat de trafic intens o optiune de durata

Una dintre solutiile cele mai populare pentru amenajarea interiorului unei locuinte este reprezentata de parchet laminat. Acest tip de pardoseala si-a atras repede fanii dar cum nu toata lumea poate sa fie multumita, la fel de rapid au inceput sa apara si opiniile negative prin care s-a punctat de multe ori ca nu este rezistent, ca nu poate sa inlocuiasca parchetul din lemn masiv, si numeroase alte astfel de afirmatii. Dar, adevarul este ca singurul lucru care conteaza cel mai mult este sa te asiguri ca este de calitate si potrivit tipului de trafic pentru care se adreseaza. 

parchet laminat de trafic intens 12 mm decolandia

Parchetul laminat o solutie pentru orice incapere

Parchetul laminat este versatil si se potriveste a fi instalat in orice tip de incapere. Poate simula aspectul a zeci de materiale naturale si este o adevarata pardoseala cameleon. Popularitatea i-a crescut foarte mult si datorita pretului mult mai avantajos in comparatie cu alte tipuri de pardoseli. Nu este pretentios la intretinere si daca este ales corespunzator atunci va avea si rezistenta mult dorita. 

parchet de trafic intens

Alegeti clasa potrivita de trafic a parchetului laminat

Tipul de trafic este foarte important mai ales atunci cand alegi parchet laminat. Acesta se alege in functie de zona pentru care se adreseaza. De exemplu, daca este pentru living atunci vei alege un parchet laminat pentru trafic intens, mai ales daca in aceasta zona petreci majoritatea timpului. Clasele de trafic sunt reprezentate cu simboluri pe ambalajul produsului, motiv pentru care va trebui sa alegi corespunzator spatiului pentru care se adreseaza.

parchet laminat 12 mm

Ce faci cand nu stii clasa de trafic a parchetului laminat?

 Daca stii cum sa alegi sa fie parchetul laminat mai potrivit atunci vei putea sa soliciti ajutor de la personalul magazinului de unde alegi sa il cumperi sau de la specialistul care va realiza montajul. 

De asemenea, pentru a te bucura pe termen lung de frumusetea parchetului laminat, este esential ca montajul sa se realizeze corect. Drept urmare, pentru montaj este bine sa apelezi la o firma specializata. 

Intretinerea parchetului laminat 

Pentru intretinerea corespunzatoare a parchetului laminat este esential sa folosesti solutii de curatat potrivite in acest scop. Parchetul laminat nu se poate finisa asa cum se intampla in cazul parchetului din lemn masiv. Dar vestea buna este ca acest parchet laminat este fabricat astfel incat sa reziste foarte bine la uzura. 

Ce inseamna parchet laminat pentru trafic intens? 

Am tot pomenit despre parchet laminat pentru trafic intens, asadar, suntem in punctul in care trebuie sa aducem o putina clarificare legat de ce inseamna. In primul rand, acest tip de parchet laminat pentru trafic intens are cea mai mare rezistenta la uzura fiind recomandat in special in incaperile unde se circula cel mai mult. In special pe hol unde umblam incaltati, primim musafiri, il traversam pentru a ajunge in alte camere este recomandat un tip de parchet mai rezistent. 

parchet laminat de calitate superioara decolandia

Diferentierea placii de parchet laminat de trafic intens

Parchetul laminat pentru trafic intens (regasit in unele magazine si drept trafic comercial) este de grosime superioara, cel de 12 mm fiind cel mai popular. Parchetul laminat este format din 3 straturi- placa de baza confectionata dintr-o forma de celuloza, decor si un strat de protectie. Acesta din urma confera rezistanta suplimentara parchetului, iar in cazul parchetului laminat de trafic intens protectia superioara este fabricata pentru a rezista la socuri mecanice si uzura superioara. De acest motiv inclusiv lamela este mai groasa. 

Tipul de trafic la parchet laminat are rolul de a-ti indica gradul de rezistenta la uzura si poti sa identifici aceasta informatie pe cutia produsului. Daca il cumperi din mediul online atunci aceasta informatie va fi mentionata si in descrierea produsului. 

Parchetul laminat o completare potrivita pentru casa ta si nu numai 

Parchetul laminat imita foarte bine esentele din lemn, motiv pentru care iti va transforma casa intr-un loc placut si elegant. De asemenea, se potriveste foarte bine pentru orice stil de amenajari interioare si poate sa ofere avantajul de a fi incorporat chiar si in design-ul unui spatiu comercial sau de birouri. Dar, dupa cum spuneam, este important ca pentru a rezista sa faca parte din clasa de parchet potrivita. 

Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, poti sa cumperi parchet laminat si din mediul online unde zeci si chiar sute de magazine te asteapta pentru a le alege. Este o pardoseala durabila si poate sa te serveasca pentru multi ani cu conditia sa fie instalat corespunzator si intretinut respectand recomandarile producatorului.

You may also like...