Ploturi reglabile pentru terasa

Ploturi reglabile pentru terasa. Ce sunt. La ce te ajuta si cum o afacere de familie schimba modul de suprainaltare al pardoselilor din lemn sau ceramic. 

 

Poate vă sună abstract ”ploturi reglabile” pentru  înălțarea pardoselilor exterioare sau interioare, ceramice. Totuși obiectul, un suport pentru înălțarea deck-ului la nivel,  este un sistem foarte practic, des folosit, dar mai greu de conceptualizat întrucât acesta este doar un accesoriu de montaj, ascuns,  pentru pardoseli sau faianță. Este folosit doar când există diferențe de înălțime și în cele mai dese cazuri specialiștii în pardoseli sunt cei care le solicită. 

Terasa deck wpc - suprainaltare cu suporti de inaltare

Terasa deck wpc – suprainaltare cu suporti de inaltare

Ce sunt ploturile reglabile și cum le mai găsiți?

 

Ploturile reglabile sunt componente circulare care, prin răsucire, se pot ajusta la diferite înălțimi. Acestea se folosesc în cele mai dese situații,  la montarea deckingului de exterior când este nevoie de ridicare la nivel (nivelare, plan înclinat sau rampă de mică înălțime etc). 

 

Cum arată și ce anduranță au picioarele de suport pe înălțime?

plot reglabil de suprainaltare pentru terasa sau ceramica

Plot reglabil de suprainaltare pentru terasa sau ceramica

Concret,  sunt două cercuri prinse pe un ax, iar înălțimea se stabilește prin rotirea rotiței superioare. Se prind 4-6 astfel de sisteme per mp și, în funcție de materialul din care sunt produse și înălțimea piciorului / axului, pot susține până la 1400 kg/ mp. Cu ajutorul acestor ”picioare- suport” acestea vă pot ajuta la supraînălțarea terasei cu o înălțime de până la 55 cm. 

 

De altfel, există suporți de reglare pe înălțime pentru material ceramic, precum gresie. 

 

Sub ce denumire le mai găsiți în magazine?

 

Fiind un accesoriu de montaj mai puțin cunoscut, denumirea a fost preluată de la meșteri și nu există o denumire tehnică fixă sub care să îl găsiți. Denumirea inițială pe care o găsiți la firma producătoare Buzon, inventatorul acestor sisteme se numesc în limba engleză ”terrace pedestals”.

 

 ”Ploturi reglabile” pentru deck,  ”picioare de înălțare/ înălțime”, ”suport reglabil pentru deck / faianță”, ”ploturi pentru pardoseala flotantă” , ”pardoseală flotantă de exterior/ deck”  sau chiar, oricât de amuzant ar suna, ”gresie pe picioare” sau ””pardoseală pe piciorușe”, acestea sunt doar câteva dintre denumirile sub care veți găsi, până la urmă, același produs, același accesoriu de montaj. 

 

Tipuri de ploturi reglabile în funcție de Utilitatea acestora

 

În funcție de pardoseala în al căror montaj sunt folosite, acești suporți sunt de două feluri: pentru deck (terasă de exterior) sau pentru faianță sau alte materiale ceramice. 

terasa de exterior supra inaltata - imagini decolandia

Apoi, suporții de reglare pe înălțime pot fi clasificați în funcție de înălțime și material. Aceștia sunt produși din CPP (cast polypropylene), plastic și cauciuc. CPP este mai durabil, de calitate superioară și cu o rezistență mai mare la căldură. De aici pot apărea diferențe de preț între aceste tipuri de material. 

Unde sunt folosite ploturile reglabile? 

 

După cum sugerează clasificarea noastră ploturile sunt folosite în special pentru terasă, o altă utilizare fiind pentru supraînălțarea gresiei sau terasei. 

 

Aplicații practice unde acești suporți de înălțare pot fi utili:

 

  • Aducerea la nivel al terasei exterioare sau a deckingului din jurul piscinei.
  • Crearea unei rampe cu diferență mică de nivel. 
  • Crearea unui spațiu de supraînălțare,  tehnic pentru a trage cabluri/ furtune, conducte șa. 
  • Terasarea sau amenajarea de trepte din WPC sau alt tip de deck. 
  • Aducerea la nivel a faianței sau chiar a gresiei în locuințe, birouri sau chiar mall-uri. 
  • Orice tip de aducere la nivel sau supraînălțare a pardoselilor flotante de exterior (decking lemn, WPC sa) sau din material ceramic.

 

Ploturile reglabile spun povestea unei afaceri de familie care azi ne schimbă viața

 

Ploturile reglabile sunt o invenție relativ recentă, dar totuși cu vechime de trei generații.  Buzon, firma care a inventat acești suporți de supraînălțare pentru terase, a fost înființată de către Claude Buzon în urmă cu 30 de ani, afacere continuând și în zilele noastre ca o afacere de familie, chiar dacă inițiatorul nu mai este. 

 

Astăzi multe alte companii produc  aceste sisteme, dar Buzon rămâne în top pentru inovație și fiind inventatorul. Compania Buzon s-a dezvoltat, livrând produse în peste 25 de parteneri din 50 de țări din întreaga lume.  De ce spunem acest lucru? Pentru că o idee mică, un lucru cât de mic, poate schimba confortul a mii de oameni. 

 

You may also like...