Solutii in amenajari pentru locuinte durabile

Amenajari pentru locuinte durabile

Fiecare dintre noi constatam atat in domeniul amenajarilor dar si in multe alte domenii tendinta de migrare catre materiale mai ieftine si putin durabile. Durata de exploatare a obiectelor de folosinta indelungata s-a redus simtitor in ultimele decade, fie ca vorbim de electronice, electrocasnice, autoturisme, dar si chiar materiale folosite pentru amenajari. Exemplele abunda, de la materialele folosite la acoperis pana la o banala priza. Ne aducem aminte poate cu nostalgie de tiglele ceramice coapte asa cum trebuie care rezistau fara probleme 50 de ani sau mai mult, sau de parchetul de stejar care poate fi exploatat chiar si sute de ani. Acelasi lucru se intampla si cu obiectele de mobilier care nu mai sunt nicidecum facute sa reziste o perioada lunga de timp.

O parte din aceasta tendinta este alimentata si de nevoia de reimprospatare la anumite intervale a spatiului locuit, nevoie indusa prin diferitele curente si tendinte din domeniul amenajarilor. Dar acest lucru poate fi facut din elemente creative de design si nu neaparat din inlocuirea unor elemente foarte costisitoare cum ar fi de pilda pardoseala in sine. Mai ales in contextual actual ar fi de preferat sa se opteze pentru materiale mai durabile care nu necesita investitii periodice in renovare.

La Decolandia incercam sa selectam acele materiale care pot fi atat atragatoare din punct de vedere al designului dar si rezistente in timp. Trainicia este un atribut foarte important al materialelor pe care le propunem. Propunem de pilda o alternativa mai durabila la lemnul de terasa, respectiv deckingul compozit (lemn plastifiat), la fel propunem parchetul de bambus densificat, un parchet foarte dur si rezistent, sau parchetul de stejar clasic.

Aceste materiale nu numai ca sunt materiale sustenabile (in sensul ca pot fi exploatate pe termen lung fara a pune in pericol mediul), dar sunt se pot dovedi o investitie mai inteleapta in domeniul amenajarii locuintei.

You may also like...