Fațade ventilatie cu profile wpc

Dacă aveți în vedere obținerea unei fațade care să sporească substanțial atât valoarea arhitecturală a unui imobil, cât și eficiența energetică, eliminarea riscului de a face mucegaiuri și posibilitatea de igienizare rapidă, merită să vă orientați atenția spre fațade ventilate cu profile WPC. Acest material de construcții, cu proprietăți extraordinare și tehnologia de montare vin cu numeroase avantaje  și beneficii. 

Ce sunt fațadele ventilate WPC?

Fațadele WPC sunt acele fațade ce sunt îmbrăcate cu o soluție revoluționară, ce folosește ca element de design exterior plăci de WPC. Acest material cunoscut și ca Wood Plastic Composit este un material compozit, obținut dintr-un amestec de lemn, mase plastice și un amestec stabilizant, ce este special realizat pentru a spori duritatea, rezistența și a se comporta cât mai bine la intemperiile climatice.

Fațade ventilate cu profile wpc

El rezistă foarte bine atât în zone cu umiditate crescută, cât și în zone aride. În funcție de concentrația de lemn și plastic și de amestecul utilizat, poate avea o perioadă de viață ce se întinde până la 25 de ani. Se comportă foarte bine la variații climatice, la expunerea la radiații ultraviolete, fără să aibă nevoie de tratamente regulate sau de o mentenanță costisitoare. Nu cunoaște variații dimensionale în funcție de condițiile climatice exterioare, având un coeficient de dilatare similar cu cel al produselor  din aluminiu.

Estet conceput pentru a rezista bine și în caz de incendii și șocuri mecanice.  

De ce fațade ventilate cu profile WPC?

Fațadele ventilate cu profile WPC sunt alcătuite dintr-un înveliș exterior din WPC sau Wood Plastic Composit, care este montat la o anumită distanță de perete, lăsând la mijloc un spațiu care este umplut cu un material izolant.  

Avantajele fațadelor de ventilație cu profil WPC

Atât tehnologia, cât și materialele utilizate vin cu numeroase avantaje. 

Creșterea eficienței energetice și rezistență

Printre cele mai importante menționăm creșterea eficienței energetice a clădirii și rezistența mai bună la intemperii. 

Ventilarea

Alte avantaje, deloc de neglijat, sunt o mai bună ventilare, aerisire și circulație a aerului, ceea ce duce la o protecție sporită împotriva umidității și riscului de formarea a mucegaiurilor. Oferă o izolație exterioară mult mai eficientă la radiații solare, iar pierderile de energie sunt mult reduse. 

Izolație fonică 

Profilul celular al fațadelor ventilate contribuie la îmbunătățirea izolației fonice a imobilului și chiar o îmbunătățire a rezistenței  structurale. 

Fațade ventilate cu profile wpc

Durata de viață

Un alt avantaj este dat de faptul ca are o durată de viață garantată de la 5 ani la 25 de ani, ceea ce sporește rentabilitatea investiției în materialul utilizat pentru decorarea fațadelor. În plus material poate fi întreținut fără costuri mari și curățat fără riscul de deteriorare.

Aspectul 

Nu putem să trecem în revistă avantajele, fără a menționa și aspectul. Fațadele ventilate cu profile WPC conferă un aspect modern și elegant arhitecturii și designului exterior al unei construcții, fie că este vorba despre o casă sau locuință individuală, fie despre o construcție cu destinație comercială.

Crește valoare clădirii

Fațadele ventilate cu profile WPC îmbină avantajele oferite de acest material de construcție cu o tehnologie extraordinară, ce are rolul de a spori valoarea investiției și rentabilitatea acesteia în timp.

Varietate în design

Dacă ținem cont și de faptul că în clipa de față profilele pot fi produse într-o gamă foarte variată de culori, texturi și modele, efectele scontate pot fi atinse atât în plan funcțional, cât și estetic.

Produs ecologic

WPC-ul este un produs ecologic, fiind realizat în mare parte din materiale reciclate și reciclabile. Acesta nu elimină substanțe toxic sau nocive pentru mediu și poate fi încadrat la categoria produse sustenabile, prietenoase cu mediul înconjurător.

De unde pot fi achiziționate plăci WPC pentru fațade ventilate?

Fiind vorba despre un produs revoluționar, cu mai multe destinații, foarte rezistent și cu o estetică deosebită, plăcile WPC pot fi achiziționate atât din magazine specializate în furnizarea de diverse profile pentru amenajării și construcții interioare și exterioare, așadar vă invităm în magazinul online Decolandia.

De aceea, dacă vreți să faceți o selecție inspirată de produse și să le alegeți pe cele mai potrivite pentru scopul vizat, apelați cu încredere la specialiștii în amenajări și în vânzări de aici!

NB: imaginile sunt furnizate de către un client Decolandia

You may also like...