Amenajarea piscinei exterioare – idei si sfaturi

 

Spatiul exterior din jurul casei tale poate sa fie utilizat in numeroase moduri. Poate sa fie amenajat un loc de joaca pentru cei mici, poate sa fie un spatiu de relaxare, poti sa iti amenajezi o mica gradina pe care sa o ingrijesti la finalul saptamanii, poti amenaja o piscina care sa devina punctul de atractie la petrecerile de vara organizate. Daca ai decis sa utilizezi spatiul exterior pentru a amenaja o piscina, atunci trebuie sa stii ca toate elementele pe care le alegi inca din stadiul de proiectare pot sa aiba un impact semnificativ asupra confortului personal. 

 

Aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de construirea piscinei 

 

Piscinele pot fi amenajate in functie de dorintele si posibilitatile fiecaruia. Pot fi instalate pe terenuri naturale, chiar si pe pante foarte abrupte. In plus, nu mai sunt un lux pe care si-l pot permite numai cei cu o situatie financiara foarte buna intrucat exista solutii pentru orice buzunar. 

amenajarea piscinei ploturi - decolandia

Amenajarea spatiului exterior depinde inclusiv de caracteristicile terenului 

 

Atunci cand lansezi un astfel de proiect este bine sa fii cat mai bine informat. Pentru a te bucura de rezultate bune si durabile este recomandat sa angajezi o firma de amenajari exterioare care sa realizeze un studiu de implementare, complet si personalizat. Configurarea spatiului trebuie sa se realizeze in functie de dorintele si preferintele tale, dar si in functie de caracteristicile terenului. 

 

Forma si dimensiunea piscinei 

 

Forma si dimensiunea piscinelor se adapteaza in functie de amplasarea casei, disponibilitatea de spatiu, vegetatia prezenta dar si constrangerile spatiului. Atunci cand doresti sa amenajezi o piscina trebuie sa tii cont de trei elemente esentiale: activitatile care se vor realiza in jurul piscinei, directia din care va bate vantul si intimitatea oferita de spatiu. Cu siguranta nu ai dori ca privirile indiscrete sa deranjeze petrecerile de la piscina, sa ingheti atunci cand iesi din apa sau zona de relaxare sa fie foarte aproape de piscina. Inca din stadiul de proiectare trebuie sa te gandesti la acest lucru deoarece nu mai exista cale de intoarcere din momentul in care totul este construit deja si aranjat. 

Optiuni pentru amenajarea marginii piscinei si a zonei de relaxare

 

Pentru asigurarea confortului, dar si pentru a asigura aspectul estetic placut al zonei din jurul piscinei trebuie sa te gandesti si la tipul de pavaj care va inconjura piscina. In materie de pavaj sunt disponibile mai multe optiuni printre care putem numara lemnul natural, piatra, placi de pardoseala si multe altele. 

 

Deck WPC pentru spatiul din jurul piscinei 

 

O optiune foarte populara si la fel de accesibila precum cele enumerate este deck-ul WPC. Acesta din urma este un material compozit de rezistenta superioara si care poate sa contribuie foarte mult la aspectul estetic al spatiului exterior. 

Deck-ul WPC indiferent daca se uda, este expus la soare sau frig, daca este tratat corespunzator poate avea o durata de viata ridicata. In plus, este un tip de deck rezistent la trafic intens fiind potrivit a fi montat chiar si in zone cu circulatie intensa, cum ar fi, de exemplu, in cazul picinelor publice. 

 

Ploturi reglabile pentru supra-inaltarea terasei de exterior

 

In cele mai multe situatii, terenul din jurul piscinei nu se afla la un nivel optim si egal pentru montarea terasei de exterior. Pentru a aduce la nivel se folosesc ploturi reglabile pentru pardoseala flotanta. Acestea au, de asemenea, utilizari multiple, putand fi folosite si pentru a crea trepte sau rampe in zona piscinei sau a terasei. 

 

Cu siguranta, a avea o piscina reprezinta un motiv in plus pentru a petrece mai mult timp in exterior si sa te bucuri de vremea frumoasa din sezonul cald.

You may also like...