Parchet laminat lucios pentru casa ta

Recomandari pentru alegerea celui mai potrivit parchet laminat lucios pentru casa sau biroul tau

 

Pe piata exista o diversitate foarte mare in materie de parchet. Incepand de la cele mai surprinzatoare nuante pana la cele clasice, de la modele simple pana la cele care permit instalarea unor sisteme de incalzire in pardoseala, de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe, de la parchet laminat lucios la parchet din lemn mat.  Avand atatea optiuni pe piata este destul de complicat sa te decizi asupra unui singur model de parchet care sa iti innobileze casa pentru cativa zeci de ani.

Pentru a-ti usura alegerea in ceea ce priveste parchetul, vom vorbi putin despre tot ceea ce inseamna in estetica locuintei tale modelele de parchet laminat lucios.

 

Tipuri de parchet pentru care poti opta atunci cand doresti sa schimbi pardoseala in casa

 

Desi este la un pret mai ridicat fata de alte tipuri de pardoseala lucioasa, o optiune foarte buna este parchetul masiv din lemn autohon. Acesta este un tip de parchet foarte rezistent si placut oferind casei o atmosfera eleganta si calda. O alta optiune este sa alegi parchet stratificat (dublu sau triplu) care prezinta un raport calitate – pret bun, este usor de intretinut, se preteaza pentru incalzire in pardoseala. A treia optiune pe care o recomandam este parchetul laminat care este ieftin, poate sa fie montat chiar si in zone comerciale, pretabil pentru birouri sau locuinte.

parchet carpen rustic

Daca parchetul este tratat antiumezeala atunci poate sa fie montat chiar si in baie, daca va doriti acest lucru. Parchetul lucios poate avea un numar diferit de straturi, de la 5-7 pana la 20 – 25, ce ii confera mai multa rezistenta la murdarie, uzura, zgarieturi si ofera un aspect placut incaperilor. Pentru a te putea bucura de aspectul estetic al acestui parchet lucios este recomandat sa tii cont si de destinatia pe care o are camera pentru care se adreseaza. Daca este vorba despre camera unui copil sau aveti animale de companie, este recomandat sa alegeti un parchet lucios care are o nuanta neutra precum gri sau bej. Placile pot pastra structura lemnului si pot sa fie vopsite in diferite nuante.

Parchetul laminat ramane cea mai populară optiune de pardoseala datorita costurilor scazute de achizitie si a faptului ca poae fi montat simplu, in  regim DIY. Paleta coloristica, grosimea ( 8mm, 10mm, 12 mm sa) si clasa de trafic pentru acest tip de parchet raspund tuturor cerinelor clientilor de pardoseli.

Parchet laminat lucios sau mat? Care optiune se potriveste cel mai bine unei case?parchet laminat lucios

 

Desi in majoritatea stilurilor de amenajari interioare se utilizeaza mai nou parchetul mat, nici despre cel lucios nu putem spune ca si-a pierdut din popularitate. Acum, depinde in totalitate de gusturile dumneavoastra daca alegeti parchet laminat lucios sau mat. De exemplu, pentru unele camere puteti opta pentru parchet lucios in timp ce pentru altele, unde este mai pretentios de intretinut,  sa instalati parchet mat.

 

In design interior conteaza foarte mult si aspectul pe care il ofera la final incaperii pentru care se adreseaza. Daca aveti o camera in care este nevoie de mai multa lumina intrucat este mai intunecata, atunci cea mai buna optiune este sa optati pentru un parchet lucios. Acesta din urma va reflecta lumina si totul va parea mai mare din punct de vedere vizual. Pentru un living spatios un parchet lucios intr-o nuanta inchisa va crea un efect foarte potrivit, va crea eleganta de care are nevoie incaperea si va pune accent exact pe acele elemente care conteaza cel mai mult.

You may also like...