Deck-ul WPC este o solutie eleganta si durabila pentru amenajarea spatiului exterior. Datorita avantajelor pe care le prezinta, acesta a devenit o solutie foarte populara de amenajari in mediul rezidential sau business, mai ales in HORECA.
Pardoseala WPC de exterior – o solutie versatila
Situat intre cei doi poli, industria lemnului si cea a plasticului, lemnul compozit reuneste avantajele ambelor optiuni. Frumusetea lemnului se imbina cu calitatile practice ale maselor plastice, fiind o solutie excelenta chiar si pentru amenajarea spatiului din jurul piscinei, rezistand la umiditate sporita.
Acest material compozit este mult mai rezistent dar cu toate acestea, este necesar sa fie intretinut corespunzator. Este necesar sa se intervina rapid pentru a indeparta petele pentru ca acestea sa nu fie absorbite si uscate de caldura soarelui.
Intreținerea deck-ului de exterior
In comparatie cu lemn-ul clasic, deck-ul WPC nu necesita uleiere sau raschetare pentru a-si recapata aspectul. Dar tot este necesara o intretinere minima pentru a te bucura de un spatiu exterior care arata deosebit. Asadar, iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa intretii pardoselile din deck WPC:
Curatarea murdariei
Indiferent de situatie, deck-ul WPC trebuie sa fie curatat de murdarie. Producatorii recomanda ca pardoseala sa fie spalata ocazional cu apa si o perie. Murdaria se aduna orice ai face iar pentru rezultate mai bune poti adauga in apa si putin detergent.

Nu trebuie sa faci neaparat o obsesie din curatarea terasei dar este bine sa o intretii periodic pentru a evita formarea de mucegai care este foarte aderent la suprafata deck-ului. Terasa se poate curata si cu apa sub presiune dar inainte de a curata astfel terasa este recomandat sa incerci mai intai pe o portiune mai mica deoarece jetul puternic poate afecta suprafata.
Petele de pe pardoseala pe deck WPC
Daca ai scapat ceva pe pardoseala atunci trebuie sa stergi imediat deoarece daca se usuca atunci deck-ul se poate pata la fel de usor ca orice alt tip de pardoseala. Lemnul compozit poate substitui cu usurinta lemnul natural in multe privinte, tocmai de aceea este esential sa acorzi un pic de atentie si intretinerii pardoselii.
Mucegaiul
Este cea mai teribila problema cu care se pot confrunta pardoselile din deck WPC. Mucegaiul este foarte aderent si foarte greu de indepartat in cazul in care a trecut mult timp de la ultima curatare.
Cea mai buna metoda este preventia. Mai ales daca ai folosit deck WPC pentru amenajarea spatiului din jurul piscinei atunci trebuie sa te asiguri ca este bine intretinut in mod constant. Totusi, daca mucegaiul este persistent atunci poti folosi o solutie cu detergent si apa. Dar, din nou, se recomanda sa incerci pe o suprafata mica.
Indepartarea zapezii si a ghetii pe timp de iarna

Cum avem patru anotimpuri si nu este soare in fiecare zi, venirea iernii aduce in discutie si cum trebuie indepartata zapada sau gheata. Pentru a le indeparta eficient nu este recomandat sa folosesti lopeti sau alte instrumente ascutite din metal deoarece pot produce lovituri care sa distruga aspectul estetic al lamelelor de deck WPC. In loc de toate acestea, este recomandat sa folosesti mai bine clorura de calciu pentru ca este mai usor de utilizat si mai sigur.
Atentie la sursele de foc din apropierea pardoselii WPC
Deck-ul compozit are capacitatea de a retine caldura. Acest lucru inseamna ca atat sursele directe cat si cele indirecte pot deteriora iremediabil suprafata pardoselii. Daca doresti sa iti amenajezi un gratar atunci este mai bine sa il amplasezi in alta zona decat cea pe care se afla deck WPC.
Tinand cont de aceste recomandari, vei putea sa intretii pardoseala din material compozit si sa o pastrezi in stare excelenta pe toata durata sa de viata.