5 idei de amenajari interioare prin care poti adauga un stil exotic casei tale

Tanjesti dupa plaje exotice pe care sa iti petreci timpul sorbind din cocktail-ul tau preferat? Iti place sa descoperi locuri noi si interesante despre care sa povestesti celor de acasa? Ei bine, poti sa transformi chiar casa ta intr-un loc cu iz exotic si care parca te invita sa descoperi urmatoarea aventura. Daca te regasesti in aceasta descriere atunci mai mult ca sigur ti se potriveste stilul de amenajari interioare exotic. 

idei de amenajare interior exotic

Amenajarea locuintei in stil exotic iti permite sa aduci mai aproape de tine toate acele lucruri care te-au impresionat in timpul vacantelor tale. Sunt atat de multe culturi din care sa te inspiri si, o data ce te-ai decis, nu mai ramane altceva decat sa le aplici in casa ta. Pentru a veni in ajutorul tau, ti-am creat un fel de top al celor mai inspirate idei de finisaje si decoratiuni pe care le poti adauga pentru a crea propriul tau coltisor exotic. 

Parchet din lemn de bambus

Daca iti doresti ca locuinta ta sa aminteasca cat mai mult de acele casute specific asiatice cu pardoseli din lemn de bambus si decoratiuni specifice zonei, atunci poti incepe prin a monta parchet din lemn de bambus. Vei vedea ca este un tip de pardoseala de calitate cu numeroase avantaje, printre care putem enumera si durabilitatea foarte buna in timp dar si rezistenta sporita la umiditate. In plus, casa ta va capata un aer exotic. 

parchet bambus pentru un aer exotic

Monteaza parchet laminat in culori exotice

In cazul in care nu ai un buget care sa iti permita sa cumperi parchet din lemn de bambus poti oricand opta pentru parchet laminat. Acesta poate sa imite foarte bine esentele de lemn exotic si vei putea avea o pardoseala potrivita care sa completeze stilul de amenajari specific zonelor pe care nu de mult le-ai explorat. 

parchet laminat de trafic intens 12 mm decolandia

Tapet lavabil cu motive  exotice

Cea mai simpla modalitate prin care poti sa iti transformi living-ul sau orice alt coltisor al casei este prin finisarea peretilor cu ajutorul tapetului lavabil. Acesta este foarte usor de aplicat si nu vei face mizerie. Tapetul lavabil se intretine foarte usor si poate sa fie curatat atunci cand se prafuieste sau se murdareste cu ajutorul unui detergent usor si o carpa moale. Tapetul lavabil este disponibil in numeroase modele interesante care te vor ajuta sa obtii exact stilul exotic pe care il cautai pentru casa ta. Vei putea gasi exact un model pe placul tau si cu un look exotic. 

tapet lavabil motive exotice

Decoreaza totul in jur cu suvenirurile pe care le-ai colectionat de-a lungul timpului

Este imposibil sa nu fi cumparat in numeroasele tale calatorii cel putin o statueta, o harta, decoratiuni interioare sau o clepsidra cu nisip fin din locatia respectiva. Poti sa le folosesti pe toate acestea pentru a maximiza si mai mult imaginea exotica pe care incerci sa o obtii. Foloseste elemente specifice culturii pe care ai ales sa o reprezinti in casa ta si fii cat mai creativa. 

interior-exotic-amenajare-interioara

Nu uita sa folosesti si plante, tablouri sau rame foto 

Stilul exotic se remarca si prin utilizarea unor elemente de decoratiuni interioare naturale. Poti alege sa cumperi cateva plante exotice precum ficusul, baobabul, cactusul sau palmierul. Acestea vor insufleti intreaga incapere si iti vor completa amenajarea perfect. 

Daca vrei sa pui tablouri pentru a decora interiorul in stil exotic trebuie sa ai grija sa nu fie prea elaborate. Poti crea chiar cu mana ta un tablou din materiale naturale precum muschi, pietre sau frunze uscate. De asemenea, poti rasfira pe alocuri si niste rame cu fotografii din calatoriile tale. Acestea vor oferi un aspect si mai interesant incaperii iar tie nu iti va mai ramane de facut decat sa spui povestile din spatele fiecarei fotografii realizate. 

Acestea sunt doar cateva dintre elementele pe care le poti folosi pentru a crea un design interior in stil exotic. Este un stil de amenajari care iti permite sa fii creativa si ai libertate deplina. 

You may also like...