Parchet Chevron dublu sau triplu stratificat – stil și personalitate în amenajări interioare

Dacă este ales un model mai special și este montat cu pricepere, parchetul poate deveni un element de design interior cu personalitate puternică. Această afirmație este valabilă și atunci când vorbim despre diverse stiluri de montaj și îmbinare a lamelor, așa cum este parchetul Chevron. Dacă pentru acest tip de amenajare se apelează și la produse realizate cu tehnologie modernă, care dublează aspectul deosebit al lemnului natural, cu o tehnică de prelucrare ce sporește duritatea și stabilitatea în timp, efectul estetic este garantat. 

Parchetul Chevron se distinge printr-un anumit stil de montare a pardoselii, ce ține de tradițional și are ca sursă de inspirație modele antice grecești, utilizate pentru ceramică, textile și pavaje. Tehnica specifică implică îmbinarea lamelelor de parchet, într-un unghi de 45 sau 60 de grade. 

În prezent întregul concept permite îmbinarea în manieră originală, a mai multor tipuri, dimensiuni de lamele și culori, ce pot transforma un design clasic în unul ultramodern și sofisticat. Avantajul este oferit de produsele disponibile, care vin cu o varietate mult mai mare de modele, tratamente aplicate suprafețelor și finisaje gata pentru a fi montate cât mai simplu și rapid.

De ce ai alege un parchet Chevron?

Dacă îți dorești un design interior în care calitatea materialului folosit pentru pardoseală să iasă în evidență și să fie unul dintre punctele de atracție ale încăperii, poți opta cu încredere pentru parchet Chevron.

Este un produs elegant, rafinat, ce va crește valoare întregii amenjări. Poate fi ales cu încredere atât pentru a înnobila un spațiu într-un stil clasic, cât mai sobru, cât și pentru a personaliza o încăpere cât mai simplă și în stil minimalist.

Pentru a obține efectul dorit, poți merge pe variante mai închise sau pe variante foarte deschise, aproape de alb, pe alternanță de rânduri în materiale finisate în nuanțe diferite și chiar pe îmbinarea de lamele în culori mai palide sau viu colorate.

Un parchet Chevron bine ales și montat cu atenție la detalii și finisaj nu are cum să nu impresioneze. De aceea este o opțiune pe care mulți designeri de interior o recomandă clienților ce caută un parchet  mai special, adaptabil mai multor stiluri de amenajări.

Faptul ca producătorii oferă în clipa de față o paletă foarte diversificata de modele, nuanțe, finisări, texturi și posibilitatea de achiziționa produse gata de montaj, fără prea mare bătaie de cap, simplifică mult manopera.

Ce parchet Chevron să alegi?

Dacă vrei un parchet elegant, cu aspect cât mai natural, dar mult mai solid și stabil dimensional, care să-și păstreze cât mai bine aspectul în timp, mergi pe varianta unui parchet Chevron stratificat. Acesta se comportă mult mai bine la factorii de mediu, nu necesită tratamente suplimentare și nu își modifică dimensiunea la fel ca lemnul natural, care este destul de sensibil. 

În cazul în care vrei să optezi pentru un sistem de încălzire prin pardoseală, există variante chiar și pentru acest tip de destinație.

Dacă vrei să afli mai multe despre produse, modele, funcționalități și ce s-ar potrivi stilului de design interior preferat, te așteptăm în magazinul Decolandia.

sursa img reprezentativa: pexels.com

You may also like...