WPC pentru HORECA și spații publice

Tehnologia disponibilă în prezent pentru a putea obține de o pardoseală cu aspect de lemn și durabilitate îndelungată, ne ajută mult când avem de amenajat spații cu trafic intens și unde gradul de umiditate este mai ridicat. 

Și cum în clipa de față una dintre cele mai bune soluții este reprezentată de produsele WPC (Wood Plastic Composite), ne-am gândit să venim cu câteva sugestii de produse și utilitatea lor pentru horeca și spații publice.

Care sunt caracteristicile pardoselilor din WPC, care le recomandă pentru HORECA și spații publice:

wpc pentru horeca

Rezistență

WPC este un material foarte rezistent, ce are în compoziția sa făină de lemn în proporție de peste 50%, mase plastice reciclate și aditivi speciali, ce au rol de stabilizare și creșterea rezistenței  la radiații UV, umiditate, mucegai, uzură, trafic intens.

Aspect similar lemnului și întreținere anuală fără bătăi de cap

Datorită procedurilor de producere, prin periere, el  nu mai are aspect lucios de plastic, ci un aspect foarte apropiat de lemnul natural. În plus nu necesită operații de îngrijire sofisticate, nefiind nevoie nici de raschetare, nici de lacuire, nici de tratamente speciale împotriva insectelor sau mucegaiului.

Produsele sunt ușor de pus în operă deoarece sunt livrate cu sistem complet  de montaj, ce include tot ce este necesar, pentru o execuție de calitate, cu aspect impecabil.

Caracteristici ce susțin utilizarea îndelungată și sigură

Terasele WPC își păstrează bine aspectul și culoarea în timp, nu putrezesc, nu se fisurează, sunt hidrofobe, antiderapante. Datorită faptului ca pot fi complet reciclate și reintroduse într-un nou proces de producție putem spune că sunt și prietenoase cu mediul înconjurător. 

Garanție îndelungată 

Cele mai bune produse, montate, exploatate și întreținute corespunzător au o durată de viață de până la 25 de ani.

Datorită caracteristicilor specifice și rezistenței, practic, ele pot fi folosit pentru orice tip de climă, de la cea tropicală la cea subpolară, inclusiv la exterior pentru terase, balcoane neinchise  zone din jurul piscinelor, curți interioare, parcuri rezidentiale, fațade, garduri, mobilier urban etc.

terace wpc pentru horeca, wpc gard

De se este pardoseala WPC potrivită pentru HoReCa și spații publice?

Durabilitate 

Zonele cu trafic intens și acolo unde spațiile necesită amenajări exterioare pentru petrecerea timpului tot timpul anului, amenajările trebuie să fie și elegante, dar și rezistente.  Acesta este și motivul pentru care produsele WPC sunt din ce în ce mai utilizate pentru a decora și înfrumuseța numeroase restaurante, terase, balcoane de hoteluri, curți interioare sau locuri de trecere în spații publice pietonale.

Aspect estetic variat și plăcut

În prezent producători oferă o gamă foarte diversificată de produse, în nuanțe și culori variate, ce imită multe esențe naturale și care pot fi integrate în orice tip de design.  

Montare și întreținere simplă

Sistemul de montaj este special conceput pentru a oferi atât ușurință în montare, cât și posibilitatea de a face reparații rapide, prin înlocuirea unei singure plăci, atunci când se produc accidente, deteriorări de profunzime și întregul aspect are de suferit.

Cel mai popular sistem de prindere și cel mai simplu este cel pa bază de magnet. Un produs interesant din această categorie fiind pardoselile Exterpark Tech Cube, cu finisare Ipe, Teka, Nieve, Crema, Plata Antique ș.a.

Unde poate fi folosit WPC?

Fiind un produs foarte rezistent la factorii de mediu și cu o durată de viață îndelungată, el este recomandat nu doar pentru pardoseli, ci și pentru alte tipuri de amenajări exterioare. Astfel el poate fi folosit  și pentru a placa pereți sau fațade de clădiri, pentru lambriuri, pereți despărțitori, pentru pontoane, foișoare, garduri, pergole, mobilier urban și de grădină, banci,  mese, cosuri de gunoi, jardiniere, ghivece de plante ornamentale mari etc. 

Ingeniozitatea arhitecților și designerilor de exterior poate apela cu încredere la acest tip de material pentru a obține efecte estetice și stilistice variate și interesante.

În cazul în care vrei să afli mai multe despre produse și să găsim împreună o soluție optimă și pentru genul de amenajare de spațiu comercial, restaurant, terasă sau curte interioară, pe care intenționezi să o faci, te așteptăm la Decolandia.

You may also like...