Tendinte in materie de pardoseli pentru 2020

Tendintele in amenajari interioare au fost puternic influentate de-a lungul anilor de grija oamenilor fata de materialele din care sunt fabricate diferite obiecte. Oamenii au inceput sa se informeze din ce in ce mai mult legat de ceea ce cumpara si sa ii intereseze ca tipurile de pardoseli in care investesc sa nu provina din exploatarea iresponsabila a resurselor. Astfel, s-a format un mega trend care vorbeste despre conexiunea cu natura, utilitate, multifunctionalitate, inovatie si alte caracteristici similare. 

Pardoseli naturale pentru sustenabilitate. Parchetul din bambus raspunde tendintelor

Sustenabilitatea si simplitea reprezinta elemente definitorii ale stilului de amenajari interioare ale anului 2020,  iar aceasta tendinta este in crestere. Pardoselile din lemn ocupa un element important in orice design interior la ora actuala. 

Mai putin cunoscut este ca parchetul din bambus, mai mult decat orice pardoseala din esenta nobila, raspunde cerintelor pentru ecologie. Aceasta pentru ca bambusul are o rata de crestere si recuperare rapida, fara a afecta mediul interior, dimpotriva. 

tendinte in pardoseli 2020 - importanta parchetului

Pardoselile pot deveni element esential al decoratiunilor interioare

Tipul de pardoseala folosit pentru a crea un design impecabil poate sa devina elementul esential al oricarui stil de amenajari intrucat podeaua si peretii ocupa mare parte din spatiul interior. Pentru a obtine acest lucru, este esential sa parcurgi tendintele actuale pentru a gasi un model potrivit si in pas cu dorintele si necesitatile fiecarui spatiu. In cele ce urmeaza, vom sublinia cateva dintre cele mai importante tendinte in materie de pardoseli pentru acest an. 

Pardoseli din lemn natural de culoare inchisa

Daca pana nu de mult nuantele deschise erau cele care dictau tendintele si erau utilizate pentru redecorarea si redefinirea spatiului, iata ca acum se pune accent pe culorile inchise si putem mentiona nuantele de cafea, coniac, ebonita, espresso, wenge etc. Nuantele inchise sunt deopotriva clasice si contemporane reusind sa scoata in evidenta culorile luminoase aducand o nota de lux si confort. Acest tip de nuante sunt perfecte pentru a completa o incapere si pentru a evidentia obiectele prezente. 

Pentru a te inspira, din oferta noastra poti sa alegi parchet din bambus cafeniu sau parchet de stejar coniac. Lemnul este nepretuit si vei crea un design valoros. 

Parchet din lemn alb antichizat

Daca iti plac desing-urile specifice caselor de pe plaja sau celor care inspira ideea de curatenie si relaxare. Parchetul din lemn alb antichizat aduce un aer boem si este compatibil cu o gama variata de culori, ceea ce il face usor de incorporat in diverse stiluri de design interior. Poate sa fie un adaos excelent chiar si pentru design-urile minimaliste. 

Parchet din lemn cu lamele late, de tip dusumea

parchet cu lamela lata de culoare inchisa foto pixabay

Inidferent daca alegi parchet in culori inchise sau de un alb antichizat, parchet din bambus cafeniu sau parchet din lemn coniac, pentru interior alege parchet cu lamele mari. Efectul vizual va fi unul spectaculos si, mai ales daca nuanta este deschisa va crea senzatia unui spatiu mai mare. Liniile lungi nu lasa sa se vada imbinarile. 

Parchet din lemn masiv exotic 

Parchetul din lemn de bambus a castigat din ce in ce mai mult teren in ultimii ani deoarece are o serie de calitati precum rezistenta sporita, culori deosebite si finisaje atractive. Acest parchet din lemn de bambus sau din lemn exotic in general, poate sa fie folosit si in spatii precum baia sau bucataria. Pentru a crea amenajari cu stil si de bun gust opteaza pentru un design clasic. 

Pardoseli din lemn ,,reclaimed”

Frumusetea nealterata si imperfectiunile caracteristice lemnului, au adus in centrul atentiei parchetul din lemn ,,reclaimed”. Este o optiune eco friendly intrucat este fabricat din lemn reutilizat, pardoseli sau busteni vechi. Desi este un tip de parchet destul de costisitor si se fabrica in tiraje mici exista solutii pentru a avea o astfel de pardoseala. Din fericire exista modalitati de prelucrare a lemnului care sa poata reda acest aspect fara a fi deloc costisitor. 

In oferta noastra te poti orienta spre parchetul din lemn autohton, in special stejar rustic. 

Imbinarile de materiale 

Pentru cei care doresc sa experimenteze si doresc o solutie indrazneata pentru a-si crea o pardoseala originala, imbinarea a diferite materiale reprezinta o idee care merita sa fie pusa in practica. Materiale precum lemnul si gresia sau sticla si lemn cu intarsii din metal, este definitia acestui tip de pardoseli. 

Poate sa fie o adevarata opera de arta moderna cu efect spectaculos, combinatiile pot sa fie multiple iar paleta de culori sa fie la fel de diversificata. Pentru a avea o astfel de pardoseala originala este recomandat sa apelezi la un designer care iti va putea sugera mai multe combinatii de efect. 

Pe scurt, acestea sunt principalele tendinte ale acestui an in materie de pardoseli. Speram ca ai reusit sa iti gasesti inspiratia pentru amenajari interioare de efect si vei putea avea o casa exact asa cum iti doresti. 

You may also like...