Riflaj lemn versus riflaj WPC

Adăugarea de elemente decorative aduce întotdeauna un plus în valoarea unei amenajări. Unul dintre elementele din ce în ce mai prezente în designul actual este reprezentat de riflaj. Prezența sa este acceptată atât pentru a obține un stil clasic – rustic, cât și pentru un stil modern – elegant. 

Cum în clipa de față există pe piață o multitudine de produse și opțiuni,  am considerat că ar fi util să facem o analiză Riflaj lemn versus riflaj WPC.

Vezi aici gama noastră!

Ce este un riflaj? Unde se folosește?

Riflajul este un element de design fr tip grilaj de lemn sau perete cu sipci. Sipcile pot fi montate direct pe perete, pe suport sau suspendat. Pe lângă aspectul estetic, designul ajută și la absorbția sunetelor sau este fonoabsorbant, motiv pentru care o astfel de amenajare mai poartă numele și de panou acustic.

riflaj lemn vs riflaj wpc

Amenajări în care puteți folosi riflaje

El pot fi folosit pentru decorarea oricărui tip de spațiu, fie el cu destinație rezidențială, comercială  sau artistică. Poate fi utilizat pe pereții din dormitor, living, bucătărie, baie, ca separeu între diverse spații, cum ar fi cel dintre zona de gătit, dining sau living, holuri, balcoane, pe tavan, în săli de conferință, de spectacole ș.a.

Care sunt avantajele oferite de riflaje?

Riflajul este un element decorativ, care poate fi în egală măsură estetic și funcțional.  El poate fi utilizat pentru a personaliza și înfrumuseța diverși pereții sau tavanul încăperilor. Prezența sa va avea cu siguranță un puternic impact vizual, care nu va trece neremarcat.

Tratarea lemnului anti-incendii

Multora o astfel de amenajare le poate induce ideea de creșterea a riscului în caz de incendii. Însă, trebuie precizat că, în prezent există modalități de tratare a lemnului care  reduc considerabil riscul la astfel de situații și asigură și o întreținere mult mai facilă.

Izolare fonică

Există variante de produs de tip panou acustic încadrate la clasa A de fonoabsorbant, care diminuează reverberațiile și reduc semnificativ nivelul de zgomot. Motiv pentru care sunt chiar utile dacă aveți o casă unde faceți petreceri sau vă aduceți adesea mai mulți prieteni.  Ele sunt potrivite în acest sens și pentru restaurante, cafenele, cluburi etc.

Diversitate stilistică 

De asemenea în clipa de față există opțiuni de riflaje atât de lemn natural, cât și de WPC,  în culori și nuanțe variate, pentru o varietate mult mai mare de opțiuni de design.

riflaj lemn vs wpc - sursa Unsplash

De ce ai alege un riflaj de lemn?

Lemnul este elegant, cu aspect cald și plăcut. El creează o atmosferă prietenoasă și confortabilă, pe care multe persoane o apreciază nu doar la o casă de vacanță, ci și la o casă în stil modern.

Produsele care se comercializează în prezent în magazinele de specialitate sunt gata personalizate sau pot fi personalizate, pentru a se potrivi cât mai bine cât mai multor stiluri și gusturi.

Ele sunt tratate termic și  cu tot ceea ce este necesar ( șipci) pentru a fi montate mult mai ușor în locul pe care îl doriți.

Un produs deosebit, pe care îl puteți cumpăra din magazinul Decolandia, este riflajul periat de pin termotratat, îmbinat în dinți.  

De ce ai alege un riflaj WPC?

Riflajul WPC sau Wood Plastic Composit este un produs care conține în alcătuirea sa lemn și polimeri de înaltă calitate, ceea ce conduce la un aspect foarte apropiat de cel al lemnului natural, dar cu rezistență și durabilitate mult mai mare. 

Produsul se comporta foarte bine în timp, cu mult mai puține urme de uzură și decolorare. El este texturat și laminat pentru a obține o varietate mare de modele. Nu este afectat de apă și poate fi curățat cu mai multă apă, fără să vă fie frică de umflare sau de crăpare.

Fiind vorba despre un produs concept,  varietatea de modele și texturi este mai mare decât în cazul riflajelor clasice de lemn natural.

Este un produs ușor, care vine gate echipat cu tot ce este necesar pentru montare, ceea ce reduce considerabil timpul de lucru.

Riflaj lemn versus riflaj WPC

Fiecare dintre aceste produse are farmecul și avantajele sale. La ambele tipuri există  mai multe tipuri de variante și de preț. Însă, dacă vreți ceva de calitate premium, care să dureze, să se comporte cât mai bine în timp și să necesite un efort mai mic de întreținere și curățare, produsele moderne de tip riflaj WPC sunt mult mai avantajoase.

Sursa foto: Unsplash.com

You may also like...