5 motive sa alegi parchetul pentru incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala au inceput sa prezinte un interes din ce in ce mai crescut pentru proprietarii de apartamente sau case datorita avantajelor pe care le prezinta. Mai ales dimineata, atunci cand te dai jos din pat, nimic nu se compara cu senzatia de confort si caldura oferit de o pardoseala cu temperatura perfecta. Incalzirea in pardoseala este, fara nici un dubiu, cea mai comoda si estetica inovatie pentru amenajarea locuintei si asigurarea confortului necesar. 

Pardoselile pentru incalzire in pardoseala sunt din diferite materiale, adaptate pentru bugete diferite. De la parchet laminat, LVT/ SPC sau parchet stratificat – toate acestea sunt  compatibile cu sistemele de incalzire in pardoseala. 

parchet incalzire in pardoseala

Toate aceste tipuri de produse au fost gandite pentru a fi compatibile cu incalzirea in pardoseala si sa ofere un transfer termic foarte bun. In afara, de acestea, parchetul pentru incalzire in pardoseala achizitionat impreuna cu un astfel de sistem, este o optiune care merita sa fie luata in considerare mai ales daca locuiesti la parter, locuinta este situata deasupra unui subsol rece sau daca in casa este este nevoie mereu de caldura pentru a avea confort termic. 

Iata care sunt cele mai importante motive pentru care merita sa iei in considerare parchet pentru incalzire in pardoseala:

Stabilitate dimensionala sporita

Parchetul din lemn dublu stratificat pentru incalzire in pardoseala are o stabilitate dimensionala foarte buna. De asemenea, datorita caldurii emanate de sistemul de incalzire lemnul nu isi modifica proprietatile. 

Pe piata se poate gasi atat parchet dublu cat si triplu stratificat. Ambele variante sunt foarte bune pentru a instala si un sistem de incalzire in pardoseala si sunt excelente pentru a casei senzatia unei atmosfere calde si primitoare. 

Diversitatea modelelor si culorilor existente

Datorita faptului ca parchetul este realizat din diferite materiale sau  tipuri de esente de lemn vei avea la dispozitie numeroase decoruri sau nuante din care sa alegi. Mai mult de atat, vei putea potrivi culoarea pardoselii cu design-ul existent sau pe cel pe care il doresti atunci cand iti amenajezi locuinta. 

Diversitatea de nuante si esente este de mare ajutor mai ales atunci cand nu ai idee ce s-ar potrivi cel mai bine si astfel, ai la dispozitie variante din care sa alegi. Poti sa te inspiri si din tendintele actuale sau sa alegi o pardoseala intr-o nuanta clasica, care se va potrivi excelent si cu viitoarele idei de amenajari interioare pe care le vei avea. 

paroseala incalzire SPC

Conductivitate termica ridicata 

SPC si LVT concureaza atat in rata de transfer termic cu multe alte pardoseli pretabile incalzirii in pardoseala, dar si la durabilitate.

In cazul parchetului dublu stratificat, lemnul prin proprietatile pe care le are este un bun conductor termic si pastreaza caldura pentru mai mult timp. Acest lucru este un avantaj mai ales daca in casa este tot timpul rece. 

In cazul sistemelor de incalzire conventionale caldura se ridica in sus si pana cand sa simti confortul termic si la baza este nevoie sa treaca mai mult timp de cand este pus in functiune. Prin a instala un sistem de incalzire in pardoseala si prin montarea unui parchet corespunzator unui astfel de sistem te vei putea bucura de caldura instantaneu. 

Aspect estetic deosebit 

Un parchet din lemn pentru incalzire in pardoseala poate sa schimbe in mod radical aspectul casei tale si adauga o nota de rafinament si eleganta incaperilor in care este montat. 

Parchetul poate sa transforme o casa si sa ii ofere senzatia unui camin cald si primitor indiferent de tipul de esenta aleasa. 

Daca SPC -ul are decoruri variate, pe de alta parte, inca din cele mai vechi timpuri, lemnul este un etalon al frumusetii si un ,,must have” pentru orice locuinta. 

Raport calitate – pret avantajos 

In functie de tipul de parchet ales pentru instalarea sistemului de incalzire in pardoseala, pretul poate sa varieze. Mai nou, pe piata de pardoseali SPC este o optiune moderna, durabila si usor de montat.

Pretul poate varia  in functie de producator si produs, esenta sau alte criterii de acest tip. Insa, ceea ce ramane constant este calitatea, care este foarte importanta, astfel incat sa te poti bucura de tot ceea ce are de oferit mai bun parchetul pentru incalzire in pardoseala. 

You may also like...