Totul despre parchet laminat

Totul despre parchet laminat pas cu pas

 

Atunci cand vine vorba despre alegerea celui mai potrivit tip de pardoseala pentru locuinta, in mod clar apar foarte multe intrebari. Ne-am decis sa raspundem la o parte din acestea, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna in acest sens. Investitia in parchet laminat este una excelenta si este la fel de buna exact ca si in cazul in care ati achizitiona parchet din lemn.

parchet laminat-despre parchetu; de trafic intens

 

Motive pentru care alegerea unui tip  de parchet laminat de calitate superioara (grosime 12 mm, pentru trafic intens)

Investind intr-o pardoseala eleganta si de calitate, valoarea casei dumneavoastra va creste atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere estetic. Insa, pentru a face cea mai buna alegere va recomandam sa investiti intr-un parchet laminat de 12 mm, de calitate superioara,  intrucat acesta este compus din lemn intr-un procent de peste 80%. 

parchet laminat 12 mm - trafic intens

 

Parchetul laminat pentru trafic intens are o rezistenta deosebita, chiar si la socuri fiind ideal pentru a fi instalat in spatii cu circulate din casa, asa cum este livingul, bucataria sau camera copiilor. Printre numeroasele avantaje pe care le are, este si foarte usor de intretinut, dar mai ales de montat. Exista posibilitatea de a fi montat in sistem flotant si are proprietati antistatice si este proiectat inclusiv pentru  rezistenta la umiditate.

Acum, daca sa alegeti intre un parchet laminat mat sau lucios, acest aspect depinde in totalitate de preferintele dumneavoastra si de amenajarea ambientala. Parchetul lucios va reflecta mai bine lumina si este recomandat in general spatiilor unde lumina naturala nu patrunde in incapere pe intreg parcursul zilei.

Parchet laminat gri - pentru trafic intens

Dupa cum spuneam mai devreme, intretinerea parchetului laminat se face cu foarte multa usurinta. Este recomandat sa faceti acest lucru cu regularitate cu ajutorul unui aspirator sau al unei maturi. Puteti folosi si un mop insa, nu trebuie sa fie foarte ud. Nu folositi pe parchet aparate de curatare pe baza de abur intrucat umezeala poate sa ii dauneze. Daca aveti animale de companie cel mai bine este sa asezati covoare in toate locurile unde obisnuiesc sa isi faca siesta si sa le taiati gherutele pentru a evita zgarieturile.

 

Parchetul laminat, tipul de pardoseala cel mai popular

 

Parchetul laminat este foarte popular pentru ca se monteaza simplu, chiar de catre nespecialisti. De fapt, este principalul tip de pardoseala care se poate instala cu minim ghidaj intr-un proiect de tipul Do It Yourself (DIY). Din acest motiv, montarea parchetului laminat este rapida si puteti trece la restul lucrarilor de amenajare interioara sau la mutarea mobilierului.

 

Pardoseala laminata odata montata este la gata, nu trebuie finisata sau lacuita, asadar aspectul placii de parchet din magazin este cel final, cel pe care il veti avea in casa. Nu se pune problema de culoare gresita sau aspect diferit.

Parchet laminat gri

Un alt motiv pentru care parchetul laminat este o optiune la indemana este paleta coloristica bogata. Puteti alege pardoseala in tendinte, alb sau gri, dupa cum aveti la indemana culorile clasice (nuante de maro, wenge sau cires).

In cazul in care parchetul este montat in sistem flotant, se poate inlocui cu usurinta una dintre placi, iar intreg procesul dureaza foarte putin si nu necesita investitii suplimentare. Pentru astfel de situatii este recomandat sa pastrati toate bucatile de parchet sau sa aveti o cutie in plus. Astfel veti putea sa va bucurati de tot ceea ce are de oferit noua dumneavoastra pardoseala si sa o aveti pentru cat mai mult timp cu putinta.

 

Avand in vedere cat de multe avantaje prezinta modelele de parchet laminat nici nu este de mirare de ce a castigat atata popularitate in randul oamenilor.

Sursa foto principala: pixabay.com

You may also like...