Care este diferentierea deck-ului termotratat?

Amenajarea spatiului exterior poate sa fie un proces incitant si totodata dificil. Insa, rezultatul este remarcabil si aduce o noua perspectiva asupra intregului spatiu. Totusi, atunci cand alegi elementele care sa compuna amenajarile, poate sa fie destul de dificil sa le alegi pe cele corecte si care sa intruneasca cerintele de estetica si durabilitate. Daca ai decis sa iti amenajezi si o terasa in exterior atunci este esential sa iti alegi un tip de pardoseala care sa ofere toate avantajele unui element de amenajari exterioare de calitate. 

deck termotratat

Pardoseala este expusa tot timpul anului conditiilor din exterior, motiv pentru care alegerea ta trebuie sa fie orientata spre rezistenta in conditiii specifice de mediu. Dintre toate tipurile de pardoseli, cea mai populara la ora actuala este deck-ul. Pastrand aspectul lemnului natural si avand calitatea unei pardoseli de inalta rezistenta, poate sa faca fata cu succes tuturor conditiilor din exterior. 

Deck termotratat – cu ce se diferentiaza fata de alte tipuri de pardoseli? 

Deck-ul, la fel ca orice alta pardoseala se poate gasi in mai multe variante precum deck din lemn impregnat, din esente exotice ( de exemplu teak), PVC si WPC sau din lemn termotratat. Deck-ul termotratat se diferentiaza foarte mult de alte tipuri de deck datorita caracteristicilor pe care le prezinta. 

Cel mai intalnit tip de deck termotratat este fabricat din pin, in special pin nordic. Termotratarea este un proces 100% ecologic care presupune supunerea lemnului la temperaturi foarte ridicate si la abur. Acest proces are loc in cuptoare speciale in urma caruia se obtin lamele din lemn foarte stabile dimensional de culoare cafenie, foarte asemanator cu nuantele esentelor exotice. Prin termotratare lemnul  mai rezistent la intemperii, nu neaparat mai dur, asa cum se considera. 

Deck-ul termotratat se comporta foarte bine in spatii cu trafic moderat unde nu este supus loviturilor sau socurilor mecanice. 

Deck-ul din pin termotratat are o rezistenta foarte buna in timp, de pana la 20 de ani. Cu toate ca deck-ul termotratat este o solutie economica, mai poti opta pentru varianta realizata din frasin care are o duritate mult mai mare, nu are noduri, fibra si culoarea sunt mult mai omogene, mai pline, iar amenajarile exterioare capata un aer exclusivist si de bun gust. Deck-ul din frasin termotratat rezista chiar si 25 – 30 de ani, asadar este o solutie optima daca iti doresti un produs durabil si rezistent. 

deck termotratat pin

Avantajele pe care le prezinta deck-ul termotratat 

O pardoseala de calitate pentru exterior aduce cu sine foarte multe avantaje. Deck-ul termotratat are un aspect natural autentic care se potriveste excelent in spatiul exterior, mai ales daca doresti sa pastrezi aceste caracteristici intacte. De asemenea, pastreaza eficient senzatia de racoare in zilele toride de vara. 

Deck-ul termotratat este disponibil in mai multe nuante si se poate refinisa in alta culoare dupa un anumit timp. Nu prezinta dilatari sau contractari mari si are o rezistenta crescuta la rupere. 

Acest tip de pardoseala este o solutie optima pentru amenajarea exteriorului. Montajul desi nu este complicat este recomandat sa il realizezi cu ajutorul specialistilor in domeniu care cunosc toate aspectele care tin de montaj, intretinere si reparatii in caz de necesitate. In cazul in care ai nevoie de ajutor sa montezi pardoseala de exterior in regim Do It Yourself gasesti sfaturi aici. 

You may also like...