Parchet vinil sau noul SPC? Ce tip de pardoseala sa alegi pentru casa ta?

Daca materialele noi si inovatoare sunt atractive pentru tine, atunci inseamna ca iti doresti sa incluzi in amenajarile interioare tot ceea ce este mai bun in materie de pardoseli si finisaje. In special tipul de pardoseli pe care il alegi joaca un rol foarte important pentru design-ul interior, deoarece este o investitie pe termen lung care trebuie sa te serveasca eficient. 

Poate ca esti familiarizat deja cu avantajele parchetului vinil insa, ai auzit de SPC? Acesta din urma este un tip de pardoseala ce combina avantajele vinilului si pietrei, fiind de multe ori considerat parchet pietrificat. Atat parchetul vinil conventional, cat si noul SPC ofera o serie de avantaje pentru locuinta ta si o completeaza perfect. 

parchet spc lvt
Parchet SPC Decolandia

Avantaje si dezavantaje prezentate de parchet vinil conventional si parchet SPC

  • Parchetul vinil este un tip de pardoseala cu foarte multe caracteristici utile, precum rezistenta si durabilitatea excelenta in timp. 
  • Atat parchetul vinil, cat si parchetul SPC sunt rezistente la apa si au capacitatea de a pastra caldura. 
  • In plus, textura si aspectul fibrei din lemn, in cazul parchetului SPC este combinat cu praf de piatra care ii ofera o rezistenta net superioara in comparatie cu orice alt material de pe acest segment. 
  • Podelele din parchet de vinil clasice sunt o solutie eficienta in special pentru spatiile in care nu este necesara o pardoseala rezistenta la trafic si conditii precum umezeala sporita. 
  • Ambele tipuri de pardoseli se intretin foarte usor iar casa ta va capata un aspect estetic deosebit. Parchetul vinil se aplica foarte usor pe diferite tipuri de suprafete, insa trebuie sa te asiguri ca sunt perfect drepte si ca nu prezinta denivelari.
  •  SPC-ul este o pardoseala mult mai stabila si nu apare acest dezavantaj al deformarii. 
  • Daca un parchet din vinil este maleabil si se poate contracta la diferente de temperatura, pardoseala SPC prezinta dilatari si contractari mult mai mici. 
Parchet LVT (vinil) Decolandia

Atunci ce tip de parchet aleg? Vinil (LVT) conventional sau SPC?

Ambele optiuni sunt potrivite pentru un buget mai mic si vei putea sa te bucuri de un tip de pardoseala care se adapteaza cu nevoile tale in continua schimbare. Mai ales daca iti place sa faci schimbari constante in casa atunci aceste optiuni sunt mai mult decat ideale in astfel de cazuri. 

Un alt plus despre care putem sa vorbim in cazul acestui tip de pardoseli este acela ca poti alege orice nuanta in tendinte sau clasica, in functie de preferintele tale. Vei putea sa creezi un design modern sau chiar contemporan, in functie de ceea ce ti se potriveste cel mai bine. 

Culori si nuante de parchet vinil SPC, disponibile pentru decoratiuni interioare de vis

Un mic pont legat de amenajari interioare, in aceasta perioada sunt foarte populare pardoselile de culoare gri. Atat parchetul vinil conventional, cat si parchetul SPC sunt disponibile in aceste nuante deosebite si vei putea sa creezi amenajari in tendinte. 

Chiar daca nu este parchet din lemn masiv, atat parchetul vinil cat si parchetul SPC sunt atat de bine realizate incat nici nu iti vei da seama de diferenta. Trebuie sa fie un ochi foarte bine atrenat pentru a putea face diferenta. Vei putea sa dai viata oricarui stil de amenajari interioare si vei putea sa adaptezi incaperea in functie de dorintele tale. Sunt doua tipuri de pardoseli care merita sa fie luate in considerare si, in plus, iti ofera posibilitatea de a crea amenajari interioare chiar si daca ai un buget mai modest. 

You may also like...