Tot ce trebuie sa stii despre montarea si raschetarea parchetului din bambus

Parchetul din bambus, pe aspectul exotic- fabulos, are darul de a oferi casei tale un aspect placut si rafinat. Se potriveste foarte bine oricarui stil de amenajari interioare si creeaza o atmosfera calda si placuta, care parca te invita sa iti petreci cat mai mult timp in incaperea respectiva. Beneficiile precum rezistenta la umiditate crescuta, durabilitatea mare in timp, duritatea, sunt printre motivele care te-au convins sa alegi acest tip de parchet pentru casa ta. 

Indiferent daca l-ai ales pentru a-l monta acasa sau la birou, pentru a te putea asigura ca montajul se realizeaza in cele mai bune conditii, trebuie sa stii cateva lucruri despre montaj si intretinere. 

montare si raschetare parchet bambus decolandia

Cel mai important sfat pe care ti-l putem oferi este acela sa apelezi la specialisti in domeniu care pot sa faca o treaba buna si astfel sa te asiguri ca parchetul este montat corespunzator si nu vei avea probleme. 

Ce trebuie sa stii despre montajul parchetului din bambus

In primul rand, trebuie sa stii despre montarea parchetului din bambus ca modalitatea de montaj difera foarte mult de cea a parchetului din lemn masiv. Inainte de montajul propriu-zis este bine sa te asiguri ca suprafata pentru care se adreseaza indeplineste cateva cerinte de baza: structura este stabila, suprafata este bine curatata si nu prezinta urme ramase de la alte materiale. 

In momentul in care cumperi parchetul este bine sa cumperi si in plus pentru a putea sa inlocuiesti placile care au fost taiate necorespunzator. In cazul in care renovezi incaperea in intregime, este recomandat ca de abia in ultima etapa sa montezi parchetul. 

De ce ai nevoie pentru montarea parchetului din bambus

Pentru montaj vei avea nevoie de o serie de scule precum ruleta, fierastrau de mana, bloc de lemn, distantiere, levier, ciocan, creta, creion,  pistol de impuscat cuie, adezivul potrivit pentru parchet si mistrie pentru adeziv. 

Recomandari la montarea parchetului din bambus 

In timpul montajului trebuie sa fii atent ca parchetul sa fie decupat astfel incat sa se potriveasca la tocul usii si sa permita deschiderea optima a acesteia. Pentru cel mai bun aspect al parchetului din bambus poti sa il pui paralel cu cel mai lung perete pentru a incepe lucrarea.

parchet bambus montare si refinisare

Poti aseza cateva placi de parchet pentru a te decide asupra modului in care vor fi directionate. In cazul parchetului natural, variatiile de culoare sunt ceva obisnuit, motiv pentru care trebuie sa le asezi astfel incat sa obtii un efect vizual cat mai placut. 

Montarea propriu- zisa

Dupa etapa de pregatire urmeaza pasii pentru instalarea parchetului din bambus pe care trebuie sa ii respecti, astfel incat sa poti profita de avantajele oferite de acesta pe termen lung, fara sa fie necesare alte reparatii. 

Pentru a monta parchetul din bambus exista trei metode: batut in cuie, lipit si flotant. Parchetul batut in cuie este metoda traditionala de instalare si toate tipurile de parchet pot sa fie montate in acest mod. Lipirea parchetului presupune realizarea unei sape si se procedeaza in acelasi mod ca si cu gresia. Montajul de tip flotant al parchetului inseamna ca acesta este prins de el insusi si poate sa fie realizat pe orice tip de suprafata. 

Intretinerea si raschetarea parchetului din lemn de bambus

Insa, munca ta nu se opreste in momentul in care ai terminat de montat parchetul din bambus. Pentru a te putea bucura mult timp de aspectul frumos al acestuia este nevoie sa il intretii corespunzator. Curatarea parchetului trebuie sa o faci cu ajutorul unui mop foarte bine stors de apa si poti folosi detergenti special conceput pentru parchet. Acestea din urma sunt imbogatite cu ceara pentru a oferi un finisaj frumos de fiecare data cand il cureti. 

Parchetul din bambus poate fi reconditionat 

Daca totusi parchetul tau incepe sa nu mai arate bine, partea cea mai avantajoasa la parchetul din lemn de bambus este acela ca se poate rascheta. Prin raschetare se indeparteaza stratul superior si lacul iar in timpul acestei operatiuni se vor indeparta toate urmele neplacute si te vei putea bucura din nou de aspectul frumos.

parchet bambus densificat

De asemenea, atunci cand raschetezi parchetul din bambus poti decide daca sa inchizi sau sa deschizi nuanta parchetului aplicand un lac corespunzator nuantei dorite. In cazul in care doresti se poate aplica un lac pe baza de polimeri, daca nu tot un lac pe baza de solvent ca atunci cand l-ai cumparat. 

Parchetul din lemn de bambus este excelent a fi amplasat in orice incapere si frumusetea esentei va transforma intreg locul intr-unul placut in care sa iti petreci timpul. 

Durabil si aspectuos, prin reconditionare parchetul din bambus e un prieten pe termen lung. Deci, ce alegi?

You may also like...