6 motive să alegi podele din bambus

În industria materialelor de construcții pardoselile din bambus devin progresiv mai populare datorită caracteristicilor sale. Bambusul este un material relativ ieftin, rezistent, durabil, ecologic și reușește să pună în valoare interioarele, indiferent de stilul de design abordat. 

Despre bambus trebuie să știi că nu este lemn, ci este un fel de iarbă și se există mai multe specii. Cea mai utilizată specie în industria podelelor și a mobilierului este bambusul Moso, răspândit în zonele asiatice, un fapt suplimentar ce contribuie la ecologia materialelor. Însă, industria pardoselilor sau a mobilierului nu sunt singurele care profită de calitățile extraordinare ale bambusului, ci și industria textilă sau chiar alimentară. Totodată, bambusul este unul dintre cele mai ecologice materiale utilizate în amenajări interioare, fiind o soluție optimă pentru persoanele care doresc să își alinieze locuințele în stil, dar și să protejeze mediul înconjurător. 

Așadar, dacă încă nu te-ai decis dacă este o opțiune bună pentru ține îți vom prezența câteva motive pentru care merită să alegi pentru casă ta podele din bambus

Podelele din bambus sunt bune pentru mediul înconjurător 

Deoarece bambusul crește foarte rapid, este o resursă sustenabilă și regenerabilă. Acest lucru oferă posibilitatea de a proteja arborii de tăierile masive pentru producția de pardoseli sau mobilier, salvând pădurile într-un mod eficient. Bambusul are nevoie de doar o perioada de aproximativ 4 – 6 ani pentru a ajunge la maturitate și poate să fie recoltat 2 – 3 ani mai târziu, în timp ce speciile de copaci au nevoie de 20 – 50 de ani sau chiar mai mult pentru a crește și pentru a putea fi tăiați. Bambusul nu trebuie să fie replantat deoarece rădăcinile rămân intacte și crește repede, ceea ce reprezintă un avantaj pentru companiile din industrie. 

Smartrade - Parchet bambus Cafeniu Satinat - 08 Jul 2022 16_26_27 GMT

Pardoselile din bambus oferă unicitate locuințelor în care sunt montate

Pardoselile din bambus nu numai că reprezintă o soluție ecologică deoarece reușesc să pună în valoare caracterul unic al unei locuințe. Reprezintă o opțiune care te va face să renunți o dată pentru întotdeauna la covoarele care să acopere pardoseală și să simți mândru de fiecare dată. Nuanțele inconfundabile ale bambusului sunt calde și se pot adapta cu ușurință la orice stil de amenajări interioare. Indiferent dacă preferi un stil elegant, de lux sau unul minimalist, parchetul din bambus se adaptează perfect, mai ales că paleta de finisaje e variată. 

Se poate întreține cu ușurință 

Spre deosebire de pardoselile din lemn masiv care necesită o îngrijire atentă, pardoseala din bambus este foarte ușor de întreținut și curățat. Pe deasupra, bambusul rezistă foarte bine la apă și la pete obișnuite și pentru care se iau măsuri.  Pentru a-și păstra intact aspectul deosebit, este recomandat să maturi sau să aspiri pardoseală în mod regulat și să folosești o cârpă umedă sau un prosop de hârtie pentru a curată pardoseală în cazul în care s-a vărsat ceva pe ea în mod accidental. Poți folosi și un mop pentru a șterge praful, dar trebuie să te asiguri că ai stors bine excesul de apă. De asemenea, poți achiziționa și un produs special de curățare pentru pardoseli din bambus pentru a te asigura că este întreținut corespunzător. 

Este un tip de pardoseală hipoalergenică 

În special persoanele care suferă de astm, alergii sau diverse alte afecțiuni respiratorii, pardoseală din bambus reprezintă cea mai indicată soluție pentru amenajarea interiorului, fiind o dușumea naturală. Cu siguranță, o podea din bambus care permite curățarea cu ușurință este mult mai indicată pentru a ține sub control afecțiunile respiratorii în comparație cu un covor care este îmbibat de praf, alergeni și acarieni care te pot face să suferi. 

Sunt durabile 

Pardoselile din bambus sunt recunoscute, printre multe alte caracteristici, a fi cele mai durabile și rezistente tipuri de pardoseli pentru spațiile interioare, mai ales când vorbim despre bambus densificat. Testele de rezistență efectuate asupra acestui material pentru pardoseli au indicat în nenumărate rânduri că bambusul este chiar mai rezistent decât stejarul, arțarul sau chiar cireșul.

Smartrade-Parchet-bambus-Cafeniu-Satinat-08-Jul-2022-16_33_14-GMT

Având o durată de viață impresionantă, acesta concurează cu stejarul care este o esență cunoscută pentru durabilitatea și rezistență excelență în timp. Iar atunci când dorești să schimbi pardoseală trebuie să știi că este biodegradabilă. Încă un plus pentru ecologie!

Aspectul este deosebit 

Pardoselile din bambus nu numai că prezintă atât de multe calități, ci sunt și extrem de versatile și disponibile în numeroase stiluri și nuanțe. Diferitele culori în care sunt disponibile pardoselile din bambus, poți să le alegi în funcție de tendințele actuale sau de modul în care se potrivesc cu restul elementelor din locuința ta, stilul de viață, dar și preferințele de stil. Și alegând pardoseli din bambus, vei contribui inclusiv la menținerea planetei. Și, ce poate să fie mai bun de atât? 

Iar dacă ai decis că este timpul să îți schimbi pardoseală cu una nouă, cele din bambus se vor potrivi chiar și în cazul în care dorești să amenajezi un spațiu în care să îți desfășori activitățile de afaceri. După cum am scris, pardoselile din bambus vor arată întotdeauna bine și se vor potrivi cu orice stil de amenajări interioare. 

Înainte de a decide ce tip de pardoseală să alegi, îți recomandăm să iei în considerare și aceste câteva motive pe care Decolandia.ro le-a enumerat în aceste rânduri. O alegere inspirată întotdeauna va fi mulțumitoare deoarece te vei putea bucură de o pardoseală excelență pe termen lung. Totodată, este recomandat să nu faci rabat la calitate deoarece în acest mod vei putea avea mulțumirea că vei putea profită de toate avantajele pe care le oferă pardoseală din bambus care va completă locuința ta în mod armonios și va adaugă o notă de personalitate proprie, căldură și un aspect care va crea senzația unei locuințe primitoare. Așadar, alege o pardoseală care poate să îndeplinească toate exigențele în materie de stil, calitate, design, rezistență și durabilitate. 

Foto: unsplash.com , modificate cu simulatorul VIS. Pardoselile din imagine sunt produse Decolandia

You may also like...