Parchetul este cea mai inspirata alegere atunci cand vine vorba despre amenajarea interiorului unei locuinte. Lemnul adauga unui camin senzatia de confort si caldura, oferind un aspect primitor.

Daca ai ales parchet din lemn exotic, la fel ca si in cazul oricarui alt tip de pardoseala poate sa se deterioreze sau sa piarda din farmecul si stralucirea initiala, motiv pentru care te intrebi daca poate sa fie intretinut la fel de usor precum cel din lemn masiv, lacuit, raschetat sau sa ii schimbi culoarea in cazul in care doresti altceva. Desi parchetul din bambus nu reprezinta tocmai un parchet din lemn, acesta poate fi reconditionat cu succes similar lemnului.
Parchetul din bambus este un tip de pardoseala foarte popular, iar daca doresti sa schimbi ceva la aspectul acestuia cel mai indicat este sa intrebi un profesionist care poate sa iti dea un sfat competent in ceea ce priveste tipul de parchet din bambus pe care il ai montat in casa.
Cum se poate rascheta si chitui parchetul din bambus?
In primul rand, trebuie sa stii despre parchetul din bambus ca se monteaza similar in comparatie cu parchetul din lemn masiv. Pentru un montaj corect, structura trebuie sa fie stabila si suprafata foarte bine curatata si sa nu prezinte urme ramase de la alte materiale. In schimb, in comparatie cu parchetul din lemn masiv, raschetarea, chituirea si respectiv, schimbarea culorii se face diferit.
In cazul in care doresti sa schimbi culoarea parchetului trebuie sa te asiguri ca este lipit, iar operatiunea trebuie sa fie realizata cu un smirghel cu granulatie fina pentru a nu smulge fibra. Daca parchetul are samfren (bizot) care prin raschetare se pierde partial si nici rascheta sau chitui ca si in cazul in care parchetul nu ar avea bizot. Pentru ca bizotul sa dispara ar fi necesara o raschetare prea adanca si sa se foloseasca chit in cantitate mai mare.
Chituirea parchetului are rolul de a acoperi toate imperfectiunile care nu au putut fi eliminate prin raschetare si este o operatiune care nu trebuie neglijata.
O alta optiune, recomandata de altfel, in locul chitului este rumegusul din bambus. Cum acesta poate fi provocator de gasit, chituirea poate fi facuta cu chit de parchet. Intrebati furnizorul inainte de a comanda, pentru a va asigura ca ati ales produsul potrivit.
Schimbarea culorii parchetului din bambus
Intretinerea parchetului din bambus este esentiala pentru a te putea bucura cat mai mult timp de frumusetea acestuia. In cazul parchetului din bambus, raschetarea trebuie sa fie o operatiune care este necesara doar atunci cand si-a pierdut stralucirea de alta data.
Daca parchetul din bambus nu are bizot atunci poate sa fie raschetat cu usurinta stratul superior si se poate schimba culoarea. In ceea ce priveste nuanta noua a parchetului poti sa o inchizi sau sa o deschizi in functie de preferinte. De asemenea, daca doresti, se poate aplica un lac pe baza de polimeri sau un lac pe baza de solvent ca atunci cand l-ai cumparat.
Parchetul din lemn de bambus are un aspect excelent si poate sa fie utilizat in orice tip de incapere, iar frumusetea si unicitatea esentei va transforma orice locuinta in mod vizibil. Este durabil ( mai ales parchetul din bambus densificat), aspectuo, s iar intretinerea acestuia va creste viata parchetului de bambus din locuinta. Cu siguranta, este o alegere care nu trebuie sa fie neglijata, iar daca ai nevoie sa raschetezi parchetul atunci este indicat sa te consulti cu specialisti in domeniu, astfel incat lucrarea sa se realizeze in cele mai bune conditii.