Idei pentru terasă în 2022

Dacă ai norocul să locuiești la bloc dar să ai parte de o terasă generoasă cu o priveliște deosebită, atunci amenajarea terasei este mai mult decât o necesitate. Cu ajutorul a câteva idei bune, vei reuși să transformi spațiul într-o oază de relaxare de care să te bucuri după orele de lucru sau în weekend. Terasă o poți transformă chiar și într-un loc în care să iei micul dejun dimineață sau pur și simplu să îl rezervi pentru socializare atunci când prietenii tăi vin în vizită. De asemenea, terasă poate să fie și un spațiu minunat în care să lucrezi. În orice caz, este păcat să nu exploatezi la maxim spațiul exterior. 

Pentru a putea transformă terasă într-un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber îți vom oferi câteva idei pe care să le poți pune în practică destul de ușor. 

Idei pentru amenajarea unei terase de apartament 

Atunci când amenajezi terasă de la apartamentul tău, ai la dispoziție două opțiuni: această poate să fie închisă sau deschisă, în funcție de preferințe. Dacă nu te poți decide, atunci există pe piață panouri glisante care pot să fie închise pe timpul iernii și să le deschizi atunci când temperaturile încep să crească. 

Stilul casei și al terasei se completează

Terasa poate  fi și o prelungire a living-ului sau o camera în aer liber în toată regulă. Mai ales dacă apartamentul este situat la parter și terasă este înconjurată de foarte multă vegetație poți profită de această pentru a crea o perdea naturală și să îți asiguri intimitatea atunci când te afli pe terasă. 

Aliniază-te tendinței eco

În materie de design pentru terasele exterioare, trend-ul eco a devenit foarte solicitat de proprietari. Astfel, o terasă plină de flori în care se regăsesc toate elementele naturii, poate să fie o alegere inspirată mai ales dacă îți dorești să folosești spațiul exterior pentru relaxare. 

Alte stiluri de amenajare exterioară în trend

Alte idei de amenajări interioare sunt cele minimaliste, moderne, industriale, rustice sau etno, inspirate din alte culturi. 

Alege deck de terasă rezistent 

Dacă optezi pentru o terasă deschisă atunci trebuie să te asiguri că alegi o pardoseală rezistență la factorii externi. În materie de pardoseli poți alege și lemnul dar acesta trebuie să fie tratat special pentru a rezistă la intemperii. Una dintre opțiunile cele mai populare de pe piață amenajărilor exterioare este placarea spațiului exterior cu deck WPC. Acesta este un material inovator care combină frumusețea lemnului cu cea a maselor plastice care asigura rezistență și impermeabilitatea terasei. 

Un strop de autenticitate pentru o terasă cum îți dorești 

Atunci când vine vorba despre amenajarea terasei este important să dai frâu liber creativității și să te inspiri. Nu uită să îți pui amprenta personală și să ții cont de propriile preferințe și dorințe. Setează un buget și construiește un plan de acțiune prin care să poți crea o terasă exact așa cum ai visat. Este păcat să nu profiți de farmecul unei terase în aer liber și prin a o amenaja după gusturile tale vei reuși să câștigi un spațiu nou în care să desfășori diverse tipuri de activități. Alege elemente care să se completeze din punct de vedere cromatic sau creează contraste moderne și atractive iar terasă ta va fi una demnă de apreciat. 

You may also like...