Cum întreții decking-ul și îl pregătești pentru iarnă

Toamna târzie este un semn pentru gospodari să conserve ce au semănat.  Și când spunem aceasta nu ne referim doar la bunătățile care ajung în cămară, ci ne gândim și la protejarea propriei  curți. 

Cu noi suntem experți în pardoseli de calitate, acum venim în întâmpinarea ta  cu unele sfaturi cum să  protejezi  terasa de exterior pe care ai monta-o cu drag și ai grijă și care te-a acompaniat în toată vara. 

Cum  noi vă oferim atât  decking WPC,   cât și terase din lemn, îți descriem ce ai nevoie să le pregătești pentru iarnă și să ai grijă  de oricare dintre ele. 

cum intretii decking ul iarna

Cum întreții Decking WPC

Ușor de montat și de întreținut peste an, decking-ul WPC  este un bun aliat al proprietarilor care au foarte puțin timp pentru a se ocupa de grădina lor.  Aceasta pentru că terasa din material compozit se întreține ușor atât peste vară, cât și înainte de venirea iernii. 

Ce este, de fapt, terasa WPC?

Înainte de a intra în detalii de ce este atât de ușor de întreținut decking ul WPC,  poate este util să vă explicăm, de fapt, ce este. 

Decking WPC este un tip de pardoseală pentru terasă de exterior, realizată din material compozit,  așadar mult mai rezistentă la intemperii. 

 Concret,   abrevierea vine de la wood plastic compozit,  așadar  materialul este o pardoseală realizată industrial din lemn și material plastic. 

deck terasa ce este si ce trebuie sa stii

Terasele de exterior din WPC Decolandia sunt foarte rezistente, grație compoziției formată din 60 % fibră lemnoasă,  35% polietilenă de densitate superioară și 5% aditivi. 

Astfel, fiecare placă este unitară atât ca aspect, cât și ca dimensiune sau netezime.  În plus,  grație  materialului de fabricație terasa, va rezista mai mult la ploi vreme schimbătoare și chiar  face față testului de rezistență  la șocuri mecanice mai bine.

In timpul anului, inclusiv toamna

Este nevoie să mături terasa, să cureți și să te asiguri că ai îndepărtat stratul de praf care tinde să se solidifice.  Nu necesită lăcuire rașchetare sau alte operațiuni complicate. De fapt, chiar nu este recomandat să lăcuiești  acest tip de terasă de exterior. 

Dacă stratul de murdărie este foarte gros, Cum se întâmplă după o furtună  sau după ce au o căzut frunze,  poți spăla terasa cu o perie fină, apă caldă și detergent blând pe bază de săpun.  

decking exterior - idei amenajare terasa

Nu freca și nu spăla cu perii abrazive,  nici nu  utiliza o  soluție de spălare agresivă.

Dacă se întâmplă totuși să soluții care pot păta pardoseala cel mai bine să cureți chiar atunci  când se întâmplă și  să îndepărtez cu o cârpă petele.Similar, în cazul în care apar urme de mucegai, recomandarea noastră este să le îndepărtezi cu apă și detergent înainte ca acesta să se întindă.

Pe timpul sezonului rece

Pe durata iernii îți recomandăm să îndepărtezi stratul gros de zăpadă cât mai volum posibil pentru a nu afecta sau zgâria decking-ul.  Folosește o mătură pentru a curăța terasa de omăt, iar dacă sfertul este prea greu și prea gros poți folosi clorură de calciu, de evitat clorura de natriu (sarea).  Sub nicio formă să nu apelezi la lopeți  sau alte instrumente metalice care ar putea deteriora aspectul acesteia.

Intreținerea deck-ului din lemn 

Deck-ul din lemn  este  produs din lemn natural, din diverse esențe, având în specifică aparte.  Fiecare placă este unică pentru că lemnul are propria personalitate care se reflectă în pardoseală ulterior.  Terra astfel terasa din lemn  are un aer  între clasic convențional  și romantic,  aducând  un Farmec aparte întregi grădini sau balconului, în funcție de unde îl montați. 

Necesită întreținere pentru satisfacție pe termen lung

Este mai greu de întreținut pentru că materialul natural este supus perisabilității.  Are nevoie de tratament special pentru a proteja lemnul de umiditate, mucegai, crăpături adânci sau chiar de tot felul de vietăți care ar putea afecta pardoseala. 

Și, pentru că fiecare specie  de lemn, are propriile caracteristici, modul de întreținere depinde foarte mult de tipul de esență montat de pardoseală.

pardoseala de exterior din lemn

De ce e importantă esența lemnoasă în mentenanța terasei

este mai simplu să dăm câteva exemple pentru a cuprinde De ce este importantă esența și a plecarea voastră asupra întreținerii terasei în funcție de aceasta. Spre exemplu, în general  pardoselile de exterior sunt în general confecționate din lemn exotic.  Acestea necesită uleiere sezonieră,  realizată temeinic. Vom reveni asupra acestui aspect în continuare

 Pe de altă parte, lemnul de teck este o esență uleioasă prin natura sa.  Astfel, procesul de uleiere  poate fi mai relaxat, lemnul  fiind protejat din interior, prin structura materialului lemnos. 

În continuare descriem în ce constă, în general, întreținerea a unei pardoseli din lemn (de exterior).

Intretinerea  deck-ului din lemn toamna

Pentru că lemnul e afectat umiditate, înainte de instalarea iernii, chiar mai bine, înainte de începerea sezonului ploios,  să considerați tratarea terasei din lemn pentru a face față sezonlui rece și înzăpezit.

Deck-ul din pin termotratat, precum și a alta tipuri de pardoseli  de exterior din lemn din oferta noastră,  se tratează cu o substanță uleioasă care protejează lemnul de umiditate   toamna și iarna, de razele soarelui vară. 

Tratarea deck-ului din lemn lungește durata de viață a pardoselii

Tratarea de cu lui pentru terasă exterioară din lemn este recomandat să o faceți de două ori pe an, înainte și după anotimpul înzăpezit.

Astfel păstrați aspectului natural al lemnului, și crește inclusiv durata de viață a pardoselii. Este firesc, altfel lemnul prinde o tentă gri în loc de nota maronie sau de culoarea cald-naturală a lemnului.  Lemnul netratat de-a lungul timpului  va  începe să se fisureze, iar ignorat peste ani se va deteriora vizibil până va necesita schimbarea prematură.

Tratarea deck-ului  din lemn

În continuare vă descriem care sunt pașii pentru tratarea pardoselii de exterior din lemn, cu mențiunea că poate este util să apelați la un specialist atunci când  uzura devine vizibilă.  Aceasta pentru că ar putea avea nevoie de  rașchetare și finisare complexă.

În primul rând Alegeți câteva zile care se anunță a fi însorite și uscate, care să permită uscarea terasei de apă și tratarea efectivă.

Concret, care sunt pașii pentru uleiere (tratarea) terasei de exterior toamna. 

  •  Curățați bine terasa. E util să o spălați cu soluții blânde, cel mai bine recomandate de specialiști. Nu folosiți cârpe sau bureți îmbibați cu apă, ci doar ușor umede. 
  • Lăsați terasa să se usuce foarte bine. Poate este bine să o lăsați chiar de pe o zi pe alta.
  • Șlefuiți cu șmirghel fin, dacă este nevoie, zonele unde o apărut asperități. 
  • Faceți un text al uleiului pe care îl folosiți întru un singur loc, într-un colț mai ascuns. . Recomandarea noastră este să întrebați specialiștii ce tip de ulei se potrivește pentru deck-ul din lemn, specificând chiar și specia de lemn.
  •  Aplicați uleiul peste lemnul terasei. În cazul în care a curs în exces, ștergeți cu o cârpă uscată,  fiind atenți ca aplicarea să fie uniformă.

Poate pare o procedură care necesită timp. Până la urmă, orice lucru care dăinuie are nevoie de efort și timp. Și mai gândiți-vă la un aspect.  Voi veți fi cei care se bucură din plin de prima cafea a primăverii sub razele soarelui. 

You may also like...