Ce folie se pune sub parchet pentru incalzirea in pardoseala?

Instalarea parchetului este un proces care necesita atentie si respectarea exacta a unor pasi pentru a te asigura ca, indiferent de tipul de trafic existent in incaperea respectiva, acesta rezista si te poate servi pentru multi ani. 

Daca iti place sa faci totul cu mana ta in casa, atunci este esential sa fii cat mai bine informat despre etapele montarii parchetului. 

La ce poate sa ajute montarea unei folii parchet? 

Printre etapele cele mai importante care nu trebuie omise, se numara si instalarea unei folii sub parchet. Dar, pentru ca aceasta folie sa fie utila si rezistenta pe termen lung,  investeste in produse de calitate. Astfel, parchetul va fi montat corespunzator si vei avea garantia ca va rezista foarte bine in timp. 

In cazul in care se achizitioneaza o folie pentru parchet de calitate foarte buna si un parchet de calitate proasta, atunci exista riscul sa ai probleme foarte mari o data cu trecerea timpului. Asadar, indiferent daca investitia finala va costa mai mult alege sa investesti in tot ceea ce este mai bun. 

Rolul si beneficiile foliei de protectie

Folia care se pune sub parchet nu are rolul doar de a proteja pardoseala , ci ofera si o serie de beneficii precum: reducerea uzurii parchetului, izoleaza termic podeaua rece, nu permite aparitia mucegaiului, izoleaza fonic, podeaua poate sa fie nivelata corespunzator, este foarte usor de montat, se poate utiliza la diverse tipuri de parchet. 

Alegerea tipului de folie pentru parchet se face in functie de nivelul podelei fara parchet pentru un nivel adecvat. Astfel riscati sa  fiti nevoiti din usi sau sa ai alte probleme dupa ce termini de montat parchetul. Daca diferenta de nivel este mica, trebuie sa stii ca pe piata exista modele cu diferite grosimi si daca nu esti convins de dimensiune si specificatiile foliei, iti recomandam sa discuti cu specialistii care vand parchet si accesorii aferente pentru montarea acestuia. 

Ce tip de folie poti sa folosesti pentru a monta si incalzire in pardoseala? 

In cazul podelelor cu incalzire in pardoseala se foloseste o folie speciala care este perforata pentru a permite caldurii sa ajunga mai usor la lemn. Atunci cand cumperi un sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa te asiguri ca este compatibil cu tipul de parchet pe care intentionezi sa il montezi intr-o anumita incapere.

Parchetul pentru incalzire in pardoseala e important

 In acest caz nu este suficienta doar folia daca tipul de parchet ales nu este compatibil cu un sistem de incalzire in pardoseala. De exemplu, daca iti doresti sa montezi incalzire in pardoseala impreuna cu parchetul, atunci trebuie sa stii ca pardoseala SPC care este in tenditele actuale, este compatibila cu instalarea unui astfel de sistem. 

In afara de foliile perforate mai poti sa gasesti pe piata folii cu bariera de vapori care se utilizeaza in functie de zona pentru care se adreseaza. Acest tip de folie actioneaza ca o bariera care previne ca orice vapor de apa sa ajunga la parchet. Totusi, aceste folii nu au capacitatea de a rezolva problemele permanente precum tevile sparte decat pentru o scurta perioada. 

Folia pentru parchet este o componenta importanta in montajul parchetului asadar, acum ca stii cele mai importante informatii vei putea sa te bucuri de o instalatie rezistenta si corect realizata. 

You may also like...