O discuție despre culori la modă în materie de parchet

Se apropie primăvara cu pași repezi și poate deja vă imaginați cum va arăta casa voastră, planificând pas cu pas ce urmează să faceți.  Dacă încă aveți dubii ce parchet să alegeți, în continuare vă descriem tendințe ale pardoselilor, ce culori să alegeți astfel încât să fiți în tendințe sau, dimpotrivă, casa voastră să îmbrace un etern clasic,   să emane bun gust și, de ce nu, chiar lux. 

cum sa intretii parchetul


Parchet din lemn masiv de culoare închisă sau chiar negru

De ce se spune că nu ar fi  în tendințe, designerii de interior din vest contrazic acest aspect, dimpotrivă chiar încurajează folosirea parchetului  de culoare închisă pentru interioarele somptuoase. Aceasta pentru că parchetul maro închis, mahon, coniac sau negru impune senzația de  eleganță și bun gust. 

pachet stejar coniac culoare inchisa

 Parchetul  de culoare închisă, de cele mai multe ori este  din lemn masiv urmând până la capăt rafinamentul luxului.  Pentru a lărgi spațiul vizual, pereții pot fi decorați cu tapet elegant, clasic, monocrom de nuanțe deschise de crem sau bej.  În egală măsură, mobilierul clasic din lemn greu, de asemenea masiv, completează aerul sofisticat al unei case de inspirație nobiliară. 

Dintre produsele noastre care au la urmă această tendință clasic sofisticată, puteți alege parchetul din lemn masiv de stejar de culoare coniac  și parchetul din bambus densificat de culoare cafenie.  Nu numai că această produse sunt  rafinate ca aspect, dar atât lemnul cât și bambusul  densificat sunt pardoseli rezistente și durabile, menite să reziste în timp.  Similar bunului gust!

Astfel, vă bucurați de un interior sofisticat și atemporal ca stil astfel încât voi, copiii voștri și chiar nepoții voștri pot fi încântați de mediul în care locuiesc, în ciuda tendințelor care vin și pleacă.

Parchet din lemn de culoare natur – versatilitate atemporală

 Parchetul ce poartă culoarea naturală a lemnului  are o frumusețe aparte, grație culorilor unice aduse de fiecare fibră de fiecare placă de parchet.  Parchetul din lemn natur aduce în plus în case prospetimea esenței lenoase, alături de versatilitatea stilistică.  

 Pardoselile  de culoarea lemnului  sunt atât potrivite în case contemporane, în care stilurile se întrepătrund, în care noul și vechiul stau laolaltă,  clasicul și modernul se completează. Interioarele moderne și contemporane cel mai des stiliști aleg parchet din lemn de clasă superioară,  atent finisată, păstrând în același timp naturalețea și ecologie a materialului din care a fost creat.

 Parchetul de  culoare natur este, de asemenea, des întâlnit în interioarele rustice  în care lemnul, în special de stejar, joacă un rol semnificativ. Pardoselile sunt realizate din esențe autohtone clasa C, cu aspect rustic, în care nodul copacului vorbește despre viața și seva arborele lui din care a făcut parte.

 

Parchetul gri  sau alb și puterea simplității

În ultimii ani   în casele românilor se  implementează din ce în ce mai des  amenajări inspirate din stilul scandinav, în care tonurile de gri și alb sunt predominante,  iar simplitatea și eleganța spațiului aerisit sunt dominante. 

Pentru că îmbinarea stilului scandinav și celui minimalist sunt de multe ori asociate,  în cele mai multe case pardoselile de culoarea albă sau gri sunt realizate din parchet laminat, rare ori din  parchet stratificat sau masiv.

stil scandinav

În interioarele  cu pardoseli în tonuri deschise,  inclusiv pereții și mobilierul se aliniază coloristic, iar când apar contraste  acestea sunt duse în zona vitală, culorile fiind vii – albastru, verde portocaliu, roșu, mov, galben –  rareori în combinații clasice. Avantajul imediat al unui astfel de interior este senzația de spațiu, chiar de bună dispoziție.  Mai puțin avantajos este în schimb faptul că tendințele se modifică, culorile anului se schimbă, iar o casă care anul acesta este la modă anul următor poate părea demodată.  Este poate motivul pentru care adeseori ne sfătuim clienții să aleagă stilul potrivit lor și personalităților, mai degrabă decât un design care arată ca în reviste

Noi vă suntem alături  cu pardoseli de calitate,  indiferent de stilul de amenajare interioare pe care îl adoptați și culorile de parchet pe care le alegeți. 

You may also like...