In ce consta construirea unei terase exterioare?

O data cu venirea sezonului cald incep sa se contureze si planurile in ceea ce priveste amenajarea exteriorului pentru a facilita petrecerea timpului liber sub razele soarelui. Este greu sa iti imaginezi o terasa fara sa fie amenajata deoarece acest spatiu este foarte util pentru toate acele momente in care doresti sa te relaxezi in aer liber. 

construire terasa exterioara

Amenajarea unei terase presupune, in primul rand, sa alegi dintre stilurile si modelele de design exterior existente. Este important sa ai o imagine de ansamblu inca de dinainte de a porni sa cumperi materialele necesare pentru realizarea amenajarii propriu-zise. 

Etapele construirii unei terase de exterior

Construirea unei terase in curtea sau gradina unei case nu necesita autorizatii de constructie, aceasta fiind una din modificarile permise de legislatia in vigoare. Atata timp cat terasa este amplasata direct pe sol si nu se fac modificari asupra structurii sau a fundatiei casei nu va trebui sa obtii o autorizatie de constructie. Acelasi lucru este valabil si pentru lucrarile de renovare sau reparatii la terasa exterioara. 

construire terasa exterioara etapa 2

Primul pas in construirea unei terase porneste de la amplasamentul acesteia si dimensiunile pe care doresti sa le aiba. O terasa neacoperita poate sa fie plasata strategic intr-un loc umbros, ferit de razele soarelui astfel incat sa creezi un loc confortabil pentru sezonul cald. Al doilea pas pentru construirea unei terase este sa cureti foarte bine locul de buruieni, pietris, pamant si alte lucruri care ar putea incomoda construirea unei fundatii. 

Marimea fundatiei construite depinde de bugetul de care dispui si de preferintele tale legate de marimea terasei. De asemenea, o terasa va avea nevoie si de un acoperis pentru a putea profita de timpul petrecut afara chiar si in momentele in care se schimba vremea si incepe brusc ploaia. Exista mai multe tipuri de materiale care pot sa fie utilizate pentru a construi acoperisul unei terase si, si in acest caz depinde totul de preferintele si bugetul pe care l-ai alocat. Daca ai alocat un buget generos, atunci poti sa optezi pentru un acoperis retractabil. Acoperisul mai poate sa fie construit si din trestie sau bambus pentru a crea o atmosfera care sa iti aminteasca de vacantele exotice. Insa, un acoperis din lemn iti va asigura o protectie mai buna impotriva intemperiilor. 

Ce tipuri de pardoseala si acoperit sa alegi pentru terasa? 

Exista doua tipuri de acoperisuri pe care le poti alege: cele plate sau cele inclinate. Cele inclinate sunt mult mai eficiente pentru scurgerea apei, dar si aceasta alegere ramane sa o iei in functie de preferintele tale. In momentul in care construiesti acoperisul, trebuie sa tii cont si de o serie de aspecte precum rezistenta materialului in timp si la coroziune, la actiunea substantelor chimice sau de conditiile meteorologice si tipul de jgheab necesar pentru scurgerea apei pluviale. 

terasa exterioara exterioara final

Pardoseala terasei este un alt criteriu important de care trebuie sa tii cont atunci cand construiesti terasa. Cele mai populare alegeri sunt gresia de exterior, gazonul, dusumeaua din lemn, nisip sau pietris, material compozit (WPC), care pot sa completeze constructia terasei. 

La final, nu iti mai ramane decat sa alegi mobilierul si accesoriile pentru exterior. O ultima recomandare ar fi sa colaborezi cu o echipa de profesionisti care sa te ajute cu aceasta constructie de terasa. 

You may also like...