Amenajari interioare in stil nordic, simplitate si bun gust

Iarna incepe sa intre in drepturi depline iar vremea de afara parca incepe sa te duca cu gandul la casele acelea confortabile din nordul continentului european. Caldura, confort, relaxare si intimitate, sunt caracteristicile principale ale acestui stil si perfecte pentru a te simti cu adevarat ,,acasa” . 

interior amenajat in stil nordic - site decolanadia, foto pixabay

Stilul de amenajari interioare nordic este la moda de cativa ani buni si toata lumea vorbeste despre acest stil de efect pentru casa. Dar stilul scandinav inseamna mai mult decat sa iti zugravesti peretii in alb, sa creezi un spatiu amplu,fara decoruri prea multe, luminos, mult lemn si functionalitate. Sunt atatea detalii care contribuie la un decor plin de inspiratie. 

 

Caracteristicile stilului de amenajari interioare in stil nordic

 

Desi la prima vedere ai putea spune ca stilul scandinav este simplu sau neutru, el reuneste elemente rustice, contemporane, minimaliste, etnice, retro sau industriale. Texturile sunt prezente pentru a crea dimensiune si spatiu pentru un plus de confort. Paleta cromatica este destul de simpla, usoara si curata. Albul este omniprezent, dar nu lipsesc nici tonurile de culoare care sa sublinieze intreg decorul si pentru a-l face mai atractiv. 

Culorile pastelate pentru  bun-gust

Pentru a evita monotonia alege in completarea desing-ului culori pastelate, accente de negru sau tonuri inchise. Daca pana recent accentul a cazut pe functionalitate, acum se va pune accentul pe culori si texturi chiar si in ceea ce priveste piesele dominante. O sofa colorata asezata pe un parchet gri sau chiar pe un parchet alb, care sunt tipuri de pardoseli in tendintele actuale si potrivite pentru un astfel de stil de amenajari interioare. Indrazneste sa folosesti culori in timp ce pastrezi ideea de confort si spatiu neaglomerat. 

Parchetul gri si peretii albi – elemente importante

Pardoselile sunt din parchet gri sau parchet alb din bambus vor fi de efect si vor oferi mai multa luminozitate spatiului. Decorurile si formele linistitoare sunt cele care contribuie la confortul prezent intr-un camin.  

Mai ales daca ai in plan sa schimbi pardoseala si doresti sa abordezi un stil de amenajari interioare care sa induca senzatia de confort atunci parchetul gri sau parchetul alb reprezinta doua solutii inspirate. Alege cateva elemente dominante in incapere, fara ornamente care sa nu se demodeze cu prea multa usurinta. Accentele trebuie sa provina din decoratiunile utilizate, care pot sa fie schimbate usor si foarte des. Dar trebuie sa ai grija sa nu incarci prea mult spatiul cu foarte multe decoratiuni intrucat va fi dificil in acest mod sa pastrezi linia functionala a stilului. 

 

Elemente care nu trebuie sa lipseasca 

 

In stilul de amenajari interioare scandinav exista si cateva elemente care sa te trimita cu gandul la acele case incarcate de confort din tarile nordice. Printre aceste elemente se afla si sobele metalice. Acestea din urma nu trebuie sa lipseasca din cadrul amenajarilor interioare in stil scandinav. De asemenea, piese de mobilier iconice pot sa reprezinte elementul central perfect al acestui stil de amenajari interioare. 

Toate elementele utilizate trebuie sa fie de calitate si sa ofere senzatia unui spatiu confortabil. De asemenea, corpurile de iluminat joaca un rol foarte important in acest stil de amenajari interioare. Totul este completat de plante pentru a oferi o stare de bine si un plus de energie acasa.

You may also like...