Ce plinte sa alegi pentru parchetul din bambus?

Bambusul este un material natural care, prin cresterea rapida,  nu afecteaza mediul inconjurator atunci cand este taiat si utilizat pentru prelucrarea mobilierului sau a pardoselilor care sa completez armonios un camin. Bambusul are o capacitate de regenerare rapida si, spre deosebire de alte esente de lemn, are nevoie doar de 5 ani pentru a putea fi recoltat si utilizat in prelucrarea mobilierului sau a pardoselilor. Este o resursa regenerabila utilizata inca din cele mai vechi timpuri in Asia pentru constructii. 

Fabricarea parchetului din bambus este relativ noua din punct de vedere al intrebuintarii acestui tip de lemn, fiind utilizata in acest scop de 20 – 30 de ani. 

Tipuri de plinta pentru parchet din bambus pe care le gasesti pe Decolandia

Daca ai ales sa folosesti parchet din bambus pentru a completa design-ul interior al locuintei tale, atunci, pe langa achizitionarea placilor de parchet si a materialelor pentru montaj, pe lista ta trebuie sa se afle si modele de plinte pentru parchetul din bambus. 

Poti sa gasesti tipuri de plinte pentru parchet bambus in culorile wenge, natural satinat, gri, alb, cafeniu, mahon, lucios sau mat

Plintele nu trebuie sa fie neaparat de aceeasi culoare cu parchetul, poti alege o nuanta contrastanta sau chiar alb pentru a obtine un efect deosebit. In acest caz trebuie sa te asiguri ca nuanta parchetului si a plintelor se completeaza cu restul incaperii. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca desenul parchetului este similar cu cel al plintelor chiar daca nuanta este una contrastanta pentru a crea senzatie de unitate in design-ul interior. 

Daca iti doresti o abordare mai clasica atunci plintele pot sa fie de aceeasi culoare cu parchetul. In acest caz, daca iti doresti o asortare perfecta atunci trebuie sa achizitionezi plintele din acelasi loc de unde ai cumparat parchetul pentru a evita diferentele de nuanta care pot sa fie vizibile. 

De exemplu, plintele albe se potrivesc foarte bine cu orice nuanta de parchet din bambus, cand perentii sunt albi, asadar, vei putea obtine un contrast foarte placut. 

In momentul de fata se poarta foarte mult parchetul alb sau gri si poti gasi si parchet din bambus gri pe Decolandia.ro. Cu siguranta, casa ta va arata excelent si va fi in ton cu tendintele actuale. 

Importanta alegerii unor plinte de calitate superioara 

Daca ai ales un model de parchet din bambus de calitate superioara, precum parchetul din bambus densificat,  atunci la fel trebuie sa fie si in cazul achizitionarii plintelor. Scriam mai devreme ca este important sa cumperi plintele din acelasi loc cu parchetul, acest lucru fiind valabil si in cazul in care din varii motive este necesar sa le schimbi.

In cazul in care este necesar sa schimbi plintele atunci trebuie sa le achizitionezi din acelasi loc pentru a nu exista diferente de nuante si calitate, daca iti doresti sa fie de aceeasi culoare cu parchetul si durabilitate.

Plintele sunt elemente importante in montajul corespunzator al parchetului avand un rol de protectie ridicat impotriva deteriorarii, dar si impotriva patrunderii sub parchet a impuritatilor sau chiar a apei. Alege plinte pentru parchet din bambus de calitate si vei putea profita de durabilitate si aspect estetic senzational pentru multa vreme. 

You may also like...