12 intrebuintari ale deck WPC la care te-ai gandit mai putin

In ultima vreme pe teritoriul tarii noastre folosirea lemnului compozit a capatat o popularitate foarte mare. Asemanarea vizuala si tactila cu lemnul natural, il face sa fie foarte potrivit pentru foarte multe intrebuintari. Pentru ca este un material care nu se potriveste doar pentru placarea teraselor exterioare, iti vom prezenta mai jos, cateva intrebuintari mai atipice pentru solutii pe care sigur le cauti de ceva timp pentru diverse scopuri si tot ce mai aveai nevoie era sa gasesti un material potrivit care sa raspunda principalelor cerinte pe care le ai. 

WPC este un material compozit inventat in Japonia in anul 1976 si, in a carui compozitie intra faina de lemn si deseuri de mase plastice, amestec stabilizat impotriva radiatiilor UV, a mucegaiurilor si insectelor. Este un material rezistent care faca fata cu succes la schimbarile de temperaturi, umiditate si alti factori externi care au o influenta semnificativa asupra modului in care se comporta diverse materiale utilizate pentru exterior. 

Asadar, iata cateva intrebuintari putin mai atipice pentru deck WPC pe care le poti lua in considerare si sa iti amenajezi spatiul exterior astfel incat sa raspunda la toate cerintele tale: 

Ponton  

Intrucat este o zona care este in contact permanent cu umiditatea dar si alti factori care pot sa dauneze, alte materiale precum lemnul, de exemplu, nu se vor comporta la fel de bine precum deck-ul WPC. Acesta din urma are o rezistenta crescuta la umiditate si are o suprafata anti alunecare si este tratat impotriva razelor UV. Este o solutie care se adapteaza foarte bine in astfel de conditii iar pontonul isi va pastra aspectul estetic placut pe termen lung. 

Trepte exterioare 

Daca iti place aspectul lemnului si iti doresti pentru exterior niste trepte din lemn atunci stii cat de greu este sa le intretii si sa le mentii aspectul estetic placut pe termen lung. In schimb, daca alegi deck WPC pentru placarea treptelor exterioare atunci vei putea sa te bucuri atat de frumusetea lemnului natural cat si de avantajele care insotesc acest material exceptional. Mai mult de atat, nu aluneca, nu putrezesc, nu sunt atacate de insecte si oricat de mult ar sta in bataia soarelui vor putea sa te serveasca excelent. 

Amenajari decorative 

Daca ti-ai propus ca amenajarile exterioare sa fie realizate in proportie crescuta din lemn pentru a te bucura de avantajele unui design rustic atunci in acest sens te poate ajuta tot deck-ul WPC. Fiind un material cu o rezistenta inalta si o solutie care nu lasa loc pentru compromisuri tot ce va trebui sa ai la indemana este putina creativitate. 

Dusumele pentru terase

Elegante, rezistente, de bun gust, dusumelele pentru terase realizate din deck WPC sunt ideale pentru cei care isi doresc ca terasa sa se prezinte in conditii excelente indiferent de vreme. Sunt moderne si arata foarte bine in completarea mobilierului de exterior. 

Panouri de gard

Gardul este unul dintre cele mai importante ale spatiului exterior deoarece asigura intimitatea si delimiteaza proprietatea. In loc sa folosesti lemn sau alte materiale, poti utiliza WPC care are capacitatea de a rezista la intemperii si isi pastreaza foarte bine proprietatile. Vei putea sa iti creezi niste panouri de gard care sa arate foarte bine dar si sa reziste pe termen lung. 

Foisoare

Indiferent daca este vorba despre placarea pardoselii unui foisor sau ai nevoie de un material care sa reziste foarte bine atunci cand iti construiesti un foisor, este important sa alegi cele mai rezistente si durabile materiale. Deck-ul WPC este un material care indeplineste cel mai bine cerintele pe care le ai de la un material care sa te serveasca si o viata intreaga daca este necesar. 

Mobilier pentru exterior 

Creativitatea poate sa te duca si mai departe in ceea ce priveste utilizarea deck-ului WPC si poti crea mobilier pentru exterior. Spre deosebire de lemn acesta are capacitatea sa reziste indiferent de conditiile la care este supus. Mobilierul pentru exterior din WPC va avea un aspect modern si in pas cu tendintele actuale. Mai ales daca ti-au ramas placi de WPC dupa placarea exteriorului atunci poti sa iti lasi creativitatea sa te indrume sa fabrici niste piese de mobilier pentru exterior. 

Piste de joaca

Copii alearga, se joaca si sunt un izvor nesecat de energie, motiv pentru care spatiul alocat pentru joaca trebuie sa fie unul sigur si rezistent. Deck-ul WPC este un material care garanteaza siguranta celor mici in timpul oricarei activitati deoarece are o suprafata antiderapanta care previne alunecarea. In plus, avand in amestec material plastic, este mult mai potrivit a fi instalat intr-un loc de joaca. 

Balcoane

Mai ales daca locuiesti la bloc si inca nu ai inchis balconul pentru ca iti doresti sa ai un spatiu in care sa te bucuri de aer curat, pentru ca este o zona expusa intemperiilor si diverselor conditii de vreme si temperatura, ai nevoie de o pardoseala usor de intretinut si rezistenta. Drept urmare, o solutie foarte buna este sa utilizezi deck WPC care poate sa functioneze foarte bine si se potriveste perfect pe balcon. In plus, poti sa utilizezi placile de deck WPC si pentru a placa balconul pe exterior. Astfel, va fi protejat si isi va mentine aspectul estetic pentru mult timp. 

Casuta de lemn pentru animale de companie 

Dintotdeauna, cel mai bun prieten al omului a avut in curte sau in gradina casuta lui din lemn, proprie. Insa, lemnul prezinta si o serie de dezavantaje deoarece daca nu este tratat corespunzator contra umiditatii si insectelor se deterioreaza cu usurinta. Pentru prevenirea deteriorarii se utilizeaza niste substante dar acestea pot sa fie toxice pentru animalul de companie. Astfel, adapostul pentru cainele tau poate sa devina un mediu nesigur. O solutie este sa folosesti deck WPC pentru a construi o casuta pentru animalut. Ia in calcul avantajele pe care le ofera si vei vedea ca este cel mai potrivit material in acest sens. 

Pardoseala pentru ambarcatiuni 

Avantajul deck-ului WPC este acela ca are o rezistenta incredibila impotriva umezelii, are o suprafata antialunecare si este tratat contra radiatiilor UV, asadar, este o solutie foarte buna si pentru realizarea pardoselilor pentru ambarcatiuni. 

Placare remorci auto

In special pentru remorcile care transporta lemne ude si alte materiale care au fost in contact cu o umiditate crescuta sau pur si simplu iti doresti sa protejezi remorca impotriva ruginii, solutia cea mai buna este sa folosesti deck WPC in acest scop. 

You may also like...