Care este diferența dintre parchetul din bambus și parchetul laminat cu aspect de bambus

Când vorbim despre confortul locuinței, materialul cu care acoperim podeaua joacă un rol semnificativ. Ne dorim o podea cu aspect estetic deosebit, durabilă și ușoară de întreținut.

Astăzi, există o mare varietate de posibilități și materiale, dintre care se evidențiază parchetul laminat și parchetul din bambus.

De ce bambusul și parchetul laminat sunt opțiuni excelente de acoperire a pardoselii

Atât parchetul laminat, cât și parchetul din bambus sunt utilizate pe scară largă în diferite spații cu excepția, probabil, a camerelor de baie. Aceste pardoseli sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care suferă de alergii. 

Bambusul și unele tipuri de laminat sunt materiale ecologice care oferă confort proprietarilor de locuințe care preferă naturalețea și eleganța. 

În plus, bambusul și laminatul sunt alternative foarte bune la parchetul din lemn natural atunci când vine vorba de costuri (sunt mai accesibile). 

Avantajele parchetului din bambus 

Parchetul din bambus este un tip de pardoseală care capătă actualitate datorită aspectului și proprietăților sale. Acesta este fabricat din fâșii ale tulpinii de bambus. Parchetul din bambus:

  • Are aspect atractiv;
  • Nu necesită lăcuire;
  • Are o rezistență crescută la uzură;
  • Este rezistent la umiditate;
  • Este în armonie cu mediul înconjurător (este natural, crește și se reface repede iar exploatarea sa este sustenabilă).

Astfel, podeaua din bambus are o durabilitate bună și o rezistență decentă la zgârieturi, permițând instalarea bambusului chiar și în zonele aglomerate ale casei, cum ar fi bucătăria sau sufrageria. Grosimea recomandată a acestuia ar trebui să fie de 14-17 mm.

Smartrade-Parchet-bambus-Cafeniu-Satinat-08-Jul-2022-16_33_14-GMT

Avantajele parchetului laminat

Prețul parchetului laminat variază, ceea ce îl face accesibil pentru orice buget. În ciuda faptului că laminatul este un produs cu o structură mai complexă, este de bună calitate și are un aspect plăcut.

Parchetul laminat:

  • Oferă o rezistență excelentă la murdărie și umiditate;
  • Este un material de pardoseală durabil pentru un buget rezonabil;
  • Este relativ ușor de instalat;
  • Are o bună rezistență la uzură și nu necesită o întreținere specială.
parchet laminat de 12 mm

Opțiunile de calitate în materie de parchet laminat oferă o senzație confortabilă pentru picioarele tale, la fel cum te-ai simți dacă ai călca pe o pardoseală din bambus.

Parchetul laminat este disponibil într-o varietate de culori și poate imita orice material natural în aproape orice stil și textură. Atunci când este instalat corect, lamelele nu vor suferi deformări în timp. Grosimea parchetului laminat începe de la 8 mm și poate ajunge la 14 mm. De grosimea parchetului depinde nemijlocit calitatea și durabilitatea acestuia.

Care este diferența dintre parchetul din bambus și laminat cu aspect de bambus?

Deseori, oamenii confundă parchetul din bambus cu parchetul laminat care poate avea acel strat decorativ, care îi oferă aspectul de bambus. 

De ce se fabrică parchet laminat cu aspect de bambus? 

Pentru că nuanțele naturale ale bambusului sunt mai atractive, însă, parchetul din bambus este mai scump. Din acest motiv, deseori se recurge la parchetul laminat cu aspect de bambus, însă aceasta nu este decât o hârtie decorativă laminată. Așadar, diferența de calitate se reflectă inclusiv în preț, recomandarea noastră este să acordați atenție descrierii produsului.

Așadar, parchetul din bambus merită cu siguranță atenție și considerație ca finisaj. Dacă îți dorești un interior în stil ecologic, optează pentru bambusul natural. Însă, dacă din varii motive nu îți place sau nu îți poți permite parchetul din bambus natural, alege parchetul laminat – o variantă aproape la fel de bună pentru acoperirea pardoselilor locuinței tale.

You may also like...