5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre parchet masiv exotic

Atunci cand vine vorba despre amenajarea casei tale iti doresti sa te inconjori de tot ceea ce este mai bun si tot ceea ce poate sa iti sporeasca nivelul de confort. In special tipul de pardoseala pe care il alegi joaca un rol important atat in asigurarea unui aspect estetic placut dar si un confort sporit. 

Parchetul masiv exotic ofera foarte multe avantaje pentru spatiul in care este instalat si ofera numeroase motive pentru a fi multumit. 

Este potrivit pentru un interior cu personalitate 

Daca iti doresti o pardoseala care sa evidentieze frumos calitatile pe care le prezinta un spatiu atunci acest tip de parchet din lemn, diferit de lemnul autohton de stejar,  este o alegere buna. In spatiile in care este  montat lasa senzatia de caldura si confort care te va intampina inca din momentul in care vei patrunde in incapere. 

Parchetul masiv exotic este durabil si rezistent 

In comparatie cu alte tipuri de lemn, cel exotic ofera o durabilitate si o rezistenta sporita la factorii la care este supus. In plus, poate sa fie montat si in spatii asa cum este baia reusind sa faca fata cu succes conditiilor din existente in baie. 

Poate sa isi pastreze calitatile foarte bine si in cazul in care este montat in spatii comerciale, spatii publice de dimensiuni mari, insa, in aceasta situatie este bine sa te asiguri ca este vorba despre un parchet exotic fabricat special pentru trafic intens. 

parchet din lemn masiv exotic - in imagine e lemn de stejar

Se poate reconditiona

Un alt atu al parchetului masiv din lemn exotic este acela ca se poate reconditiona la fel de usor ca si in cazul oricarui alt tip de lemn. Insa, atunci cand alegi un parchet de culoare mai deschisa va fi nevoie totusi sa ii acorzi o atentie mai sporita intretinerii pentru a te putea bucura pe termen lung de frumusetea nuantelor. 

Montajul se face relativ usor 

Pentru montajul acestui tip de parchet este recomandat sa apelezi la un specialist in domeniu. Acesta se va asigura ca fiecare etapa este indeplinita cu succes iar dupa o perioada de timp nu te vei confrunta cu neplaceri. 

In ceea ce priveste montajul nu difera foarte mult de cel al parchetului din lemn autohton. Montajul se poate face in trei moduri: prin lipire, flotant si batut in cuie. Parchetul pentru a nu se deteriora, din fabricatie este tratat impotriva razelor UV astfel incat sa isi poata pastra nuantele frumoase, un motiv pentru care ai si ales parchetul din lemn exotic. 

Este disponibil in numeroase nuante in tendinte 

Vei putea alege din numeroase tipuri de nuante deschise sau mai inchise in functie de preferintele tale. Parchetul masiv din lemn exotic poate sa fie ales intr-o nuanta care sa contrasteze cu finisajele sau intr-o nuanta mai deschisa care sa lase senzatia unui spatiu mai marit. 

Pe scurt acestea sunt cele mai importante motive pentru care parchetul din lemn exotic reprezinta o alegere atat de buna. Este o optiune care merita sa fie luata in considerare pentru a obtine un finisaj de calitate si potrivit pentru completarea oricarui stil de amenajari interioare indiferent daca vorbim despre stilul modern, clasic, contemporan, vintage sau de lux. 

You may also like...