Terasa din lemn Garapa – exotic la tine acasă

Terasa ta nu te mai inspiră? Este timpul să faci o schimbare cu o terasă uimitoare din lemn Garapa. Indiferent dacă ai un balcon mic sau o curte spațioasă, o terasă din lemn Garapa poate da o nouă viață zonei exterioare și poate crea decorul potrivit pentru relaxare și distracție. 

Lemnul din Garapa, cunoscut pentru durabilitatea sa excepțională și nuanțele sale aurii, oferă un aspect atemporal și elegant, adăugând farmec și caracter oricărui spațiu. Datorită rezistenței sale naturale la putrezire și insecte, o terasă din lemn Garapa necesită întreținere minimă, permițându-vă să vă bucurați mai mult de paradisul vostru exterior. De la organizarea unor petreceri memorabile cu grătar până la relaxarea cu o carte bună sub soare, o terasă din lemn Garapa oferă mediul ideal pentru crearea amintirilor tocmai bune de adus aminte. 

Da, așa e. Vom scrie despre terasa de exterior din Garapa, lemn exotic. 

Beneficiile lemnului Garapa pentru terasele de exterior

Lemnul Garapa are multe beneficii  care îl fac o alegere potrivită pentru terasele exterioare. Unul dintre cele mai mari avantaje ale lemnului Garapa este rezistența sa excepțională la factorii de mediu. Acest lemn este naturalmente rezistent la putrezire, datorită conținutului său ridicat de uleiuri naturale. Această caracteristică face ca lemnul Garapa să fie potrivit pentru utilizarea în exterior, fără a necesita tratamente chimice suplimentare pentru a preveni putrezirea. De asemenea, lemnul Garapa este rezistent la atacurile de insecte, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru terasele exterioare. Indiferent de climă, condiții meteo sau insectel din jur,  lemnul Garapa va rezista și va arăta bine de-a lungul anilor.

În plus, lemnul Garapa are o culoare aurie distinctă, care adaugă o notă de eleganță și căldura oricărei grădini, oricărui balcon. . Această culoare aurie se păstrează cu trecerea timpului, oferind o frumusețe naturală și durabilă. 

De asemenea, lemnul Garapa este neted și fin la atingere, ceea ce îl face plăcut pentru a merge desculți sau pentru a sta pe terasă. Așadar, dacă dorești să adăugi un aspect elegant și sofisticat spațiului exterior, lemnul Garapa este alegerea pentru terasa ta.

terasa garapa

Caracteristici ale lemnului de Garapa

 • Duritate: Garapa se distinge nu doar prin culoarea sa unică, ci și prin duritatea impresionantă. Cu un indice Janka de aproximativ 2160 lbf (9,600 N), Garapa este mai dur decât multe alte tipuri de lemn, oferind o rezistență notabilă la zgârieturi și la uzură generală.
 • Durabilitate: Rezistența sa la putrezire, termită și alte dăunătoare face din Garapa o opțiune excelentă pentru exterior. Acesta poate rezista ani buni fără a arăta semne evidente de degradare.
 • Estetică: culoarea sa variază de la galben auriu la un maro deschis, cu variații subtile care conferă fiecărei piese unicitate.
 • Sustenabilitate: e o esență care poate fi recoltată în mod sustenabil, Garapa este o alegere ecologică pentru cei conștienți de mediul înconjurător.

Idei de design pentru o terasă spectaculoasă din lemn Garapa

Atunci când proiectați o terasă din lemn Garapa, există câteva idei de design care să te  ajute să obții rezultatul dorit. În primul rând, este important să alegi dimensiunea potrivită pentru terasa ta. 

Dacă ai un balcon mic, poate fi mai potrivită o terasă mai mică și mai intimă. Pe de altă parte, pentru o curte spațioasă, poți alege o terasă mai generoasă care să ofere suficient spațiu pentru relaxare și divertisment.

Un alt aspect important este dispunerea terasei, raportat la celelalte componente de mobilier, floră și decorațiuni versus spiritul practic.  Gândește-te la modul în care vei aranja mobilierul și accesoriiile pe terasă pentru a crea un flux confortabil și funcțional. Este important să lași spațiu suficient pentru a te mișca liber și a  te bucura de toate activitățile exterioare pe care le ai în plan. Ia în considerare, de asemenea, amplasarea terasei în raport cu restul grădinii sau curții pentru a crea o armonie între diferitele elemente ale spațiului exterior.

Repere pentru dimensionarea deck-ului din lemn Garapa în mediul în care va fi montat

Alegerea dimensiunii și amplasării potrivite pentru decking-ul din lemn Garapa este esențială pentru a obține un rezultat satisfăcător.

 Înainte de a începe construcția terasei, măsoară cu atenție spațiul disponibil și consideră  scopul principal al terasei. Dacă vrei să folosești terasa pentru a găzdui petreceri și evenimente, asigură-te că ai suficient spațiu pentru a amplasa mobilierul și a permite circulația liberă a oaspeților.

De asemenea, panifică la modul în care terasa se va integra în restul designului exterior al casei. Armonia între terasă și restul spațiului este esențială pentru a crea un aspect coerent și atrăgător. Ia în considerare culorile și materialele existente în grădina sau curtea ta și încearcă să le integrezi în mod estetic în designul terasei.

După ce ai stabilit dimensiunea și poziționarea, poți trece la alegerea materialelor pentru terasă. Lemnul Garapa este o alegere excelentă datorită durabilității și frumuseții sale, dar există și alte opțiuni disponibile, precum decking din WPC, dar și alte tipuri de esențe exotice.

Instalarea unei terase din lemn Garapa: ghid pas cu pas

Înainte de a scrie etapele, te atenționăm că pentru maxim succes în montaj, noi recomandăm să alegeți să lucrați cu profesionist. Este nevoie să aveți nevoie de aducere la nivel, de finețe și experiență în a obține o terasă funcțională și estetică. Pașii de mai jos sunt pur informativi, nu pentru ca tu să montezi singur în regim DIY. totuși, purcedem să îți descriem etapele. 

 Iată un ghid pas cu pas  pentru a înțelege ce înseamnă să montezi terasa din lemn exotic de Garapa:

 • Planificare și pregătire: planificarea terasei, măsurând spațiul și stabilind dimensiunile și poziționare. Apoi, pregătirea  zonei, eliminarea oricărui fel de  vegetație sau obstrucție. Asigură-te că terenul este nivelat și compactat.
 • Construcția structurii de susținere: Următorul pas este construirea unei structuri de susținere pentru terasă. Alege materiale de calitate, cum ar fi lemn tratat sau wpc durabil, verifică și ploturile de autoreglare, pentru a asigura rezistența și durabilitatea structurii. Urmează planurile și instrucțiunile de construcție pentru a monta stâlpii, grinzile și consolele.
 • Fixarea placilor de lemn Garapa: După ce structura de susținere este terminată, poți  trece la fixarea placilor de lemn Garapa. Asigură-te că plăcile sunt tăiate în mărimi și forme potrivite și foloseștu șuruburi sau cleme de fixare rezistente. 
 • Finisarea terasei: După ce plăcile de lemn Garapa sunt montate, poți  trece la finisarea terasei. Slefuirea și aplicarea unui strat de ulei protector vor ajuta la păstrarea frumuseții și durabilității lemnului Garapa. Alege un ulei potrivit pentru terase exterioare și aplica-l conform instrucțiunilor producătorului.
 • Adăugarea elementelor de design și decor: Pentru a completa terasa, poți adăuga mobilier și decor potrivit. Alegeți piese care să se potrivească stilului și culorii terasei și asigură-te că sunt durabile și rezistente la intemperii.

Întreținerea terasei din Garapa

Pentru a te bucura de frumusețea terasei din Garapa pentru mulți ani, este important să o întreții corect. Iată câteva sfaturi pentru menținerea și conservarea terasei dumneavoastră:

 • Curăță terasa regulat pentru a îndepărta murdăria și praful acumulate. folosește o mătură sau un mop umed pentru a curăța suprafața.
 • Evită să lași pete sau lichide să rămână pe suprafața terasei pentru perioade lungi de timp. Șterge-le imediat pentru a preveni pătrunderea în lemn.
 • Aplică un ulei protector sau un lac pentru terase de câteva ori pe an, în funcție de gradul de uzură și expunerea la factorii de mediu.
 • Verifică periodic structura de susținere a terasei și repară orice deteriorare..
 • Protejează  terasa de razele directe ale soarelui și de ploaie excesivă, acoperind-o cu o pergolă sau o umbrelă.

Îmbunătățiți terasa din lemn Garapa cu mobilier și decor pentru exterior

Pentru a crea o atmosferă confortabilă și plăcută pe terasa din lemn Garapa, puteți adăuga mobilier și decor potrivit. Alegeți piese care să se potrivească stilului și culorii terasei și care să ofere confort și funcționalitate. Mobilierul din lemn sau rășină de înaltă calitate este o alegere excelentă pentru terasele exterioare. Puteți adăuga scaune confortabile, mese de cafea, șezlonguri și alte piese care să vă permită să vă relaxați și să vă bucurați de terasă pe deplin.

Pentru a crea un aspect atrăgător și a adăuga o notă personală terasei, puteți alege și accesorii și decor pentru exterior. Plante în ghivece, lumânări decorative, perne și perdele colorate sunt doar câteva exemple de elemente care pot aduce viață și personalitate terasei 

You may also like...