Top pardoseli în 2023 de la Decolandia

În funcție de inovații, materiale, costuri, preferințe și ceea ce recomandă producătorii, designerii de interior și distribuitorii, în fiecare an se stabilesc câteva direcții în care vor merge amenajările și finisajele. Cum 2023 abia început și mulți proprietari de case au planificate schimbări și decorări noi, ne-am gândit să venim cu recomandările Decolandia, printr-un top pardoseli în 2023.

Atenția la detalii, calitatea produselor și a manoperei rămân incontestabil elemente care cresc valoare unei pardoseli și îi conferă rezistența și durabilitatea pe care orice proprietar și-o dorește. Designul modern, cu piese cât mai puține și de calitate și un parchet cu propria personalitate, fac parte frecvent din alegerile unui design la standarde actuale. Nu  este uitat nici designul clasic, care rămâne favoritul unei categorii de proprietari, care doresc ca totul să arate impecabil și prețios. 

top pardoseli 2023 decolandia

De mare actualitate sunt și designul scandinav cu mobilier minimalist, piese simple și naturale și un spațiu cât mai aerisit, liber și bine iluminat.  Și un stil, din ce în ce mai prezent în amenajări, în variantă simplificată și cu influențe, este și cel oriental. Cu siguranță are un farmec aparte, pe care cei care preferă originalitatea și simplitatea rafinată, îl vor alege cu încântare.

După această punere în cadru, putem vorbi mult mai în temă despre tendințe și varianțe de parchet pe care le vom include în top pardoseli în 2023.

Top pardoseli 2023

1. Pardoseala laminată

Cea mai populară variantă de pardoseală, datorită rezistenței, varietății de dimensiuni, texturi, modele și nuanțe și prețului avantajos este cu siguranță parchetul laminat. Acesta este un produs modern, realizat cu tehnologii actuale, prin suprapunerea mai multor straturi, astfel încât să asigure o mai bună rezistență în timp, atât la factori de mediu și umiditate, cât și la radiații ultraviolete sau modificări de proprietăți.

parchet laminat de calitate superioara decolandia

Pardoseala laminată este produsă într-o multitudine de imitații de esențe și personalizari, putând fi integrată fără probleme în orice tip de design interior, fie el unul modern, clasic, scandinav sau oriental.

2.  Pardoseala deck WPC

Și pentru că proprietarii acordă o importanță din ce în ce mai mare rezistenței, stabilității dimensionale și utilizării de pardoseli în zone de terasă sau mai expuse la mediu, în topul  preferințelor și intenției de cumpărare pentru anul 2023 se află și pardoseala deck WPC

Pardoseala de exterior WPC sau Wood Plastic Composite este, așa cum îi spune și numele un produs compozit, realizat dintr-un amestec speciale de PVC, particule de lemn dur și aditivi speciali. Datorită conceptului și procedurii de realizare speciale, calitățile și rezistența produsului final sunt net superioare celor ale pardoselilor din lemn natural.

deck wpc terasa ce este

Așadar dacă aveți deja în plan pentru anul 2023 amenajarea unei terase, a unui balcon sau chiar a  zonei exterioare unei piscine, luați în calcul produsul, nu doar pentru că este în tendințe, ci pentru că este cel mai bun în acest scop.

3.  Parchet de bambus

Fără a fi neapărat nevoie să ai în vedere un design exotic sau oriental, parchetul de bambus simplu sau densificat este un alt tip de pardoseală din ce în ce mai apreciat. Faptul că este realizat dintr-un material ecologic, a cărui exploatare nu afectează mediul înconjurător, precum tăierea unui copac, face din parchetul de bambus o opțiune foarte bună pentru cei care caută să fie în tendințe, nu doar ca variantă de produs, ci și ca prieteni ai mediului și planetei.

Smartrade - Parchet bambus Cafeniu Satinat - 08 Jul 2022 16_26_27 GMT

În clipa de față îmbunătățirea tehnicilor de producție a permis obținerea unui parchet cu duritate foarte mare, care se comportă mult mai bine la factori de uzură și care, în plus, este și mult mai rezistent la umiditate decât alte variante de produse. În clipa de față,  există  o mare varietate de nuanțe, plecând de la cele foarte deschise,  precum alb, gri, galben deschis, până la nuanțe de brun roșcat și wenge.  Poate fi cumpărat gata finisat, în variantă natur sau lăcurit.

4.  Pardoseală SPC

Un alt tip de produs realizat cu tehnologii mereu îmbunătățite, cu aspect ușor de personalizat și foarte rezistent, este cel de pardoseală SPC au Stone Plastic Composit. Aceasta este o variantă de pardoseală concepută special pentru a asigura aspect impecabil, flexibilitate, rezistență, întreținere cât mai simplă și modele unice. Astfel dacă vrei să personalizezi baia, bucătăria sau camera copiilor cu o pardoseală 3D sau cu una foarte rezistentă, care să fie identică esentei lemnoasă preferată, parchetul SPC este cea mai potrivită alegere.

Pardoseala SPC vs laminat - ce alegi

5. Parchet stratificat

Un alt tip de pardoseală, din ce în ce mai apreciată și în tendințe pentru aspectul natural, dublat de rezistență  și  stabilitate, este parchetul stratificat. Cum stratul de uzură este realizat din lemn de esențe naturale dure, el nu se deosebește cu nimic de parchetul de lemn natural.  Este disponibil atât în varianta dublu stratificat, cât și triplu stratificat. Astfel cei interesați pot alege varianta care corespunde cel mai bine exigențelor, nevoilor de  redecorare și bugetului preferat.

top culori 2021

Poate fi achiziționat gata finisat sau în variantă naturală, cu strat de suprafață din esențele lemnoase autohtone, cele mai populare. Se montează foarte simplu și este mult mai rezistent în timp decât parchetul de lemn natural.

Faptul că este un produs cu transfer termic foarte bun, ce poate fi montat cu sisteme de încălzire prin pardoseală îi urcă cel mai sus în clasament.

În concluzie, dacă vrei să dispui de amenajări de top pentru anul 2023, ia în calcul alegerea variantei de pardoseală de mai sus, care corespunde cel mai bine nevoilor, preferințelor estetice și exigentelor de rezistență și personalizare.

Dacă ai nevoie de sfaturi și recomandări de la specialisti, sună cu încredere la Decolandia!

You may also like...