Din ce in ce mai multe persoane sunt in cautarea unor solutii alternative pentru a-si imprejmui proprietatea. Gardurile nu au numai un rol estetic intrucat sunt practice si ofera protectia necesara. Avand numeroase utilizari si avantaje, acest tip de garduri reprezinta o alegere foarte buna. Daca inca nu te-ai decis care este tipul de gard pe care il vei construi in jurul proprietatii tale atunci aceasta optiune merita sa fie luata in considerare.
Efectul obtinut va fi unul impactant, iar exteriorul va suprinde placut printr-un aspect modern si ingrijit. Alegand acest model de gard vei putea sa te asiguri ca va arata bine chiar si atunci cand nu ai timpul necesar pentru a te ocupa de acesta. Este o varianta comoda si eficienta dar acestea nu sunt singurele avantaje, asadar, iti vom prezenta cele mai importante motive pentru care reprezinta o investitie foarte buna.
Ce este gardul WPC?
Gardurile WPC sunt fabricate din lemn compozit sau lemn plastifiat care este cunoscut sub denumirea de WPC. Acest material a fost inventat in Japonia in anul 1976 iar in componenta acestuia intra faina de lemn, deseuri de mase plastice, amestec stabilizat impotriva radiatiilor UV, a mucegaiurilor si insectelor.
Gardurile WPC nu sunt singurele produse obtinute din acest material compozit intrucat se foloseste in special pentru crearea pardoselilor exterioare moderne. O alta utilizare estetica o reprezinta balustradele si podetele unde rezistenta la umiditate si intemperii a materialului WPC il face net superior fata de alte materiale utilizate pentru fabricarea acestor elemente.
Alegand sa instalezi gard WPC vei putea sa beneficiezi de rezistenta, pret mai mic decat in cazul lemnului, iar aspectul modern va pune in valoare arhitectura exteriorului intr-un mod original.
De ce sa alegi garduri WPC?
Gardurile confectionate din WPC rezista foarte bine in conditii de umiditate, radiatii UV, mucegaiuri, insecte si la variatii de temperatura. La cerere, gardul WPC poate sa fie ignifugat, crescand rezistenta la flacara de cateva ori fata de lemnul tratat. Gardurile realizate din material compozit nu trebuie vopsite sau lacuite si au o durata de viata foarte crescuta.
Daca totusi doresti sa schimbi culoarea gardului frecvent atunci, la cerere se poate trata special pentru a putea fi vopsit si lacuit. Prin intermediul procedeelor de tratare finala, profilele WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau slefuite pentru a se apropia cat mai mult de aspectul natural al lemnului natural.
Gardurile realizate din material compozit reprezinta o alegere foarte inspirata deoarece, de-a lungul timpului vei putea sa economisesti manopera si costul vopselurilor de protectie. Investitia initiala se amortizeaza destul de repede si, comparand cu numeroasele avantaje oferite se merita mai mult. In comparatie cu lemnul normal este superior din punct de vedere al calitatilor tehnice oferite. De asemenea, este un material prietenos cu mediul inconjurator intrucat nu elibereaza substante toxice in atmosfera sau substante periculoase pentru mediul inconjurator. WPC-ul nu produce poluare intrucat deseurile tehnologice pot sa fie reintroduse in productie.
In comparatie cu lemnul natural este mult mai rezistent la intemperii si vei putea sa te bucuri pe termen lung de frumusetea noului tau gard.