Ce podele de exterior alegi si cum le amenajezi?

Vrei sa te relaxezi in curte, dar mediul nu te inspira? Este extrem de greu sa iti imaginezi cum ar arata o terasa neamenajata si in acelasi timp sa te simti bine. Spatiul exterior este insula ta de aer si lumina, de verde, de liniste sau ciripit de pasari.  Iar cand este amenajat corespunzator, devine locul preferat pentru relaxare si distractie. 

Cand doresti sa iti amenajezi terasa, ai atat de multe optiuni incat este de-a dreptul provocator sa te decizi in legatura cu ce fel de podea de exterior se potriveste cel mai bine. In magazinele de specialitate  gasesti  numeroase materiale si elemente care te ajuta sa creezi un mediu exterior asa cum iti doresti. 

podea de exterior decolandia - pwc sau lemn

Ce ai nevoie pentru amplasarea podelei de exterior potrivite? 

Construirea si amenajarea unei terase in spatiul exterior nu necesita obtinerea unei autorizatii, dar are nevoie o planificare atenta detaliilor si a elementelor de care te vei bucura dupa ce vei amenaja terasa corespunzator.

Iar daca vrei sa ii oferi terasei tale un aspect care sa se apropie cat mai mult de natura,  recomandarea noastra este sa alegi materialele si culorile care sa fie o continuitate a mediului in care sunt amplasate.  

podele de exterior - ce alegi

Ce sa alegi pentru terasa ta? Deck WPC sau o pardoseala clasica din lemn? 

In ultimii ani,  podeaua de exterior din deck WPC prinde teren in randul optiunilor pentru terase exterioare. Aceasta pentru ca deck-ul imbina eleganta lemnului si trainicia materialului compozit. 

Pana la urma ce este deck-ul si de ce il recomandam pentru o podea  de exterior?

 Deck-ul WPC este un material compozit ce imbina lemnul cu materiale plastice, aspect care ii asigura o rezistenta extraordinara la factorii externi. Acest tip de podea este, de asemenea, folosit cu succes  inclusiv pentru a incadra piscina din curtea interioara, rezistand la umiditate sporita. 

 Este un material trainic care si-a castigat popularitatea datorita durabilitatii si a intretinerii usoare. Este rezistent si face fata cu brio la conditiile de vreme in permanenta schimbare, a trecerilor cald – rece, uscat – umed, asa cum este la noi.

podele terasa exterior decolandia. lemn sau wpc?

Podelele deck WPC o istorie mai lunga, inceputa in spatiul public, continuata in gradinile voastre. Dovada ca rezista

Initial podelele din deck WPC au fost utilizate pentru terasele spatiilor publice, dar ulterior au devenit populare si in randul utilizatorilor rezidentiali. Utilizarea lor in mediul public sunt o dovada ca rezista. De fapt, veti vedea o mare majoritate a teraselor de restaurant amenajate cu deck. 

Podele  de exterior din lemn – mereu o optiune clasica, de eleganta

Daca preferi o pardoseala clasica, clar optiunea ta se indreapta spre podeaua de exterior din lemn. 

Terasele din lemn natural si cu aspect in consecinta sunt apreciate mai ales pentru elementele vizuale unice conferite de lemn, elemente naturale si inspirate din natura. Iar aceasta optiune iti da oportunitatea sa extinzi mediul interior spre spatiul exterior.  De exemplu, daca living-ul tau are o deschidere larga spre terasa poti sa o folosesti ca o prelungire a spatiului interior, caz in care o pardoseala din lemn se potriveste cel mai bine. 

Intretinerea podelelor de exterior din lemn si WPC – un aspect de luat in calcul inainte de cumparare

Pardoselile din lemn clasic sunt tratate cu substante speciale care ii asigura lemnului proprietati ignifuge, il protejeaza impotriva daunatorilor si factorilor de mediu.  Iar operațiunile de intreiinere trebuie repetate anual. 

In cazul deck-ului WPC nu este necesar ca materialul sa fie tratat intrucat este fabricat astfel incat sa reziste la diversi factori si nu se decoloreaza in timp. 

Stilul gradinii – doar o optiune de gust. 

Deck-ul WPC si terasele din lemn clasic se imbina armonios atat in amenajarea unor gradini moderne, dar, mai ales, al unor spatii rustice. Ambele optiuni se adapteaza foarte bine oricarui stil de design exterior. Si, pana la urma, podelele de exterior sunt elemente de confort si rafinament, iar stilul il adopti potrivit propriilor dorinte. Astfel incat iti este drag sa petreci timpul afara in timp ce te relaxezi. 

Ce este mai bine sa alegi podea din WPC sau lemn? Ramane la latitudinea ta.  sa faci este Cantareste optiunile, analizeaza bugetul de care dispui, vorbeste cu specialisti cand nu te hotarasti. 

Noi iti suntem alaturi la telefon, email, formularul de pe site si pe Facebook. 

O vara relaxata iti uram,  pe propria terasa!

You may also like...