Curățarea terasei de WPC, cum și cu ce se face

Terasa de WPC  este fabricată folosind o combinație de lemn reciclat și materiale plastice. Procesul de montaj face terasa WPC foarte asemănătoare cu pardoseala din lemn, dar procesele de întreținere, îngrijire și curățare sunt diferite. Curățarea terasei de WPC necesită un efort minim de îngrijire în comparație cu cerințele de întreținere pentru deck-ul din lemn.

Curățare terasă

Gama deck-ului de  WPC este foarte diversificata, impermeabilă și rezistentă la umiditate. Poate fi folosit în mediul în care produsele tradiționale din lemn nu pot fi folosite.

               Deck-ul din WPC poate fi folosit si la gard, structura sa din compozit poate preveni insectele și termitele, poate elimina eficient atacul insectelor și poate prelungi durata de viață. Există multe culori pentru a alege gardul WPC. WPC-ul nu numai că are textura naturală a lemnului, ci și poate personaliza culoarea în funcție de preferințele clienților.

Lamelele de deck WPC au rezistență mare la foc. Poate întârzia în mod eficient focul.

Gard de WPC

Iată câteva puncte importante care vă vor ajuta la curățarea terasei și să vă întrețineți în mod eficient terasa de WPC.

Murdărie

Indiferent de tipul de pardoseală pe care decideți să îl instalați, veți experimenta cu siguranță murdărie ocazională de suprafață. Se recomandă să utilizați o perie cu peri moi și Detergent intretinere pentru lemn si WPC,DeckCleaner – Loba, pentru a spăla suprafața, pentru a vă asigura că eliberați suprafața podelei de orice murdărie și pentru a preveni acumularea de murdărie. Deși curățarea generală a suprafețelor de pardoseală din compozit nu ar trebui să devină un act obsesiv, curățarea regulată vă va ajuta să preveniți acumularea de excremente de păsări, polen și orice murdărie potențială.

O abordare mai blândă este întotdeauna cea mai bună pentru terasa dvs. Dacă trebuie să utilizați o mașină de spălat cu presiune, asigurați-vă că utilizați o mașină de spălat cu presiune de uz casnic cu presiunea cea mai scăzută și la cel puțin 25 cm distanță de suprafață. De preferință, un furtun de grădină ar fi ideal pentru curățarea regulată. Utilizarea soluției de curățare compozite potrivite este foarte esențială pentru longevitatea terasei, ca de exemplu Detergent pentru terase Tehopesu Când faceți o achiziție pentru un aparat de curățat terasa, verificați întotdeauna eticheta. Nu folosiți niciodată unul pe bază de înălbitor cu clor. Dacă găsiți hipoclorit de sodiu pe etichetă, este un indicator că detergentul conține înălbitor.

Pe de altă parte, agenții de curățare cu percarbonat de sodiu sunt recomandați deoarece creează un anumit tip de bule atunci când sunt amestecați cu apă – aceste bule se dizolvă și asigură curățarea completă a oricărui material organic de pe suprafață. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați amestecul – apa și soluția de curățare – pe suprafața podelei, lăsați-l să stea timp de 15 minute  și folosiți un scrub, pentru a curăța zona podelei cu mișcări circulare în timp ce puntea este încă udă. Când ați terminat cu curățarea, folosiți apă curată pentru a clăti foarte bine zona.

Pentru a asigura curățarea corespunzătoare a terasei dvs., curățați terasa în secțiuni mici. Acest lucru vă va permite să curățați zona cât timp este încă umedă. Dacă îl lăsați să se usuce cu detergentul și apă pe el, materia organică s-ar instala din nou. De asemenea, asigurați-vă că frecați între plăci, astfel încât să puteți îndepărta orice substanțe ascunse în ele. După ce ați terminat curățarea terasei, lăsați-o să se usuce câteva ore înainte de a vă muta mobila înapoi la locul ei. Un efort periodic de întreținere redusă vă poate salva terasa pentru mulți ani de acum înainte – chiar și pentru totdeauna.

Pete

Dacă există vreo pată pe podea, cel mai bine este să o curățați cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă vreo pată a persistat și a lăsat să stea ceva timp, mai întâi folosiți o perie și apă cu săpun pentru a o îndepărta.

Dacă acest lucru nu funcționează – poate că pata este o substanță grasă, puteți folosi un agent de degresare pentru a o curăța. Dacă întâmpinați pete persistente pe terasa dvs., un agent comercial de curățare a podelei WPC poate fi ideal. Producătorii recomandă, de obicei, agenți pentru curățarea terasei specifici cum ar fi Detergent intretinere pentru lemn si WPC – loba.

Mucegaiul

Curatarea deck-ului in mod regulat si expunerea reducerii la umiditate constanta, previne aparitia mucegaiului care este deobicei foarte greu de indepartat.Daca apare mucegai terasa de WPC se poate spala cu o solutie concentrata de detergent si apa folosind o perie mai abraziva, se recomanda  Detergent pentru terase Tehopesu sau Detergent intretinere pentru lemn si WPC – loba.

Zgârieturi

Ca orice produs din lemn, terasele de WPC pot suferi un proces natural de uzura. Acest proces poate face ca terasa din WPC să se decoloreze temporar, iar această decolorare va dispărea mai târziu. Pentru evitarea permanenta a  zgârieturilor puteti folosi  un ulei pentru terasa  Ulei de intretinere pe baza de solvent, WPC REFRESH – Loba,  care imbunatateste aspectul vizual pentru terasa de WPC si restabileste aspectul matasos al deck-ului.

Indepartarea gheței sau a zăpezii de pe terasa de WPC nu se face cu ajutorul lopeților din metal, puteti zgâria deck-ul.

Beneficiile terasei de WPC:

Izolație termică și izolare fonică

Datorită structurii sale din compozit, terasa de WPC are un mare avantaj, transferul de căldură și de transmisie al sunetului sunt mai mici decât la alte terase solide. Are efect bun de izolare termică și fonică.

Proprietăți mecanice bune

Deck-ul de WPC are diferite proprietați, duritate excelentă, rezistență puternică la impact, rezistență ridicată la compresiune, amortizare și rezistență la șocuri, performanță bună la îndoire. Se preteaza a fi folosit atat la terase exterioare, chiar si la terase pentru piscina, alei si garduri.

Protecția mediului

Terasa de WPC nu este otrăvitoare sau poluantă. Eliminarea deșeurilor este foarte ușoară. Nu poluează mediul înconjurător. De asemenea, poate fi reciclata.

Asigurați-vă că respectați instrucținile de montare si curățare ale terasei de WPC

Asigurați ventilație in partea inferioară și spațiu între plăcile de deck WPC. Îmbunătățiți drenajul, reparați podeaua sau faceți pământul plat pentru a elimina apa care stă sub podea. Fiți extrem de precauți când spălați cu presiune pe suprafața terasei de WPC.

Păstrați distanța dintre lamelele de deck WPC, astfel încât apa pluvială să poată elimina murdăria. Toate tratamentele pentru curățarea terasei se fac mai întâi pe o portiune mică pentru a vedea cum se comportă deck-ul la soluția respectivă.

Alee de WPC

You may also like...