Despre parchet laminat

În cazul în care ești în căutarea unei soluții moderne de pardoseală, care să fie estetică, rezistentă la trafic, umiditate și radiații ultraviolete, ușor de întreținut și durabilă, parchetul laminat este cea mai bună alegere. Fiind realizat cu tehnologii moderne de producere, el oferă toate avantajele unui produs care se poate adapta foarte bine preferințelor și exigențelor clienților actuali. Pentru a te convinge de calitățile sale și de faptul că merită să-l achiziționezi, oferim mai jos cele mai importante detalii pe care trebuie să le știi despre acest tip de parchet.

despre parchet laminat

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este un tip de pardoseală realizată prin suprapunerea mai multor straturi, astfel încât acesta să beneficieze de rezistență la umiditate, stabilitate dimensională, un aspect cât mai plăcut și rezistență la uzură.

Laminatul reprezintă cea mai modernă soluție de parchet, ce poate fi personalizat într-o varietate foarte mare de forme, modele, dimensiuni, texturi și culori. El poate fi folosite pentru amenajarea oricărui tip de interior, oricare ar fi preferințele de design și stilul dorit. 

Datorită variantelor, modelelor și sistemului de prindere, montajul parchetului laminat decurge foarte rapid. Izolează foarte bine termic și fonic și are cea mai bună rezistență la șocuri și impact.

Este un produs estetic, la un preț avantajos, recomandat și zonelor cu trafic intens și proprietarilor de animale de companie.

Cum este produs parchetul laminat și din ce este compus?

Parchetul laminat este un produs realizat prin suprapunerea mai multor straturi, lemnul fiind prezent în compoziție în proporție de 80%. În alcătuirea sa intră de regulă 4 straturi, respectiv: 

 • ultimul strat sau stratul de echilibrare, care are rol în a împiedica pătrunderea umezelii prin pardoseală;
 • cel de-al treilea strat, care este un strat de suport, ce este realizat din fibre de lemn cu densitate ridicată;
 • al doilea strat sau stratul decorativ, care este un strat de material imprimat, ce conferă aspectul, textura, culoarea și specificul de esență vizat;
 • primul strat sau stratul superior, care are un rol esențial în a conferi rezistența și durabilitatea produsului.

Această structură contribuie la obținerea caracteristicilor specifice acestui produs, care se remarcă prin stabilitate dimensională, estetică deosebită, rezistență sporită la umiditate și uzură.

Care este importanța clasei de trafic la parchetul laminat?

Fiind vorba despre un parchet conceput special pentru a-i spori calitățile, un  aspect important, ce trebuie urmărit la achiziție este clasa de trafic. Aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de locul în care urmează să fie montat parchetul și de numărul aproximativ de persoane care este presupus că vor tranzita acel spațiu. 

Clasa arată cât de bine este protejată suprafața, prin stratul superior, împotriva uzuri, frecării, șocurilor, zgârierii, decolorării etc. Acest aspect face ca parchetul laminat să fie clasificat în parchet pentru utilizare privată și parchet pentru utilizare comercială.

Clasa de trafic este marcată la producători și comercianți prin asocierea dintre literele AC și cifre, între 3 și 5 sau 21, 22, 23/ 31, 32, 33. Clasa poate fi marcată și prin simboluri grafice, cu o casă sau o clădire și un număr de oameni.

Iată care sunt clasele de trafic:

 • AC3 sau clasa de trafic 31/21, ce reprezintă un parchet laminat pentru trafic domestic redus , dormitoare, dressinguri;
 • AC4 sau clasa de trafic 32 /22, ce reprezintă un parchet laminat potrivit pentru uz rezidențiale general, holuri, bucătărie, living, dining;
 • AC5 sau clasa de trafic 33/23 reprezintă un parchet laminat potrivit pentru trafic intens,  spații comerciale, clădiri publice sau de birouri, showroom-uri etc.

Care sunt avantajele oferite de parchetul laminat?

Datorită varietății mari de modele și variante, acest tip de parchet este unul apreciat și  foarte practic pentru decorarea oricărui tip de interior, fie că este vorba despre locuință personală, un birou sau un spațiu comercial.

Printre cele mai importante motive pentru care produsul este atât de popular aveam:

 • oferă posibilități multiple de a realiza amenajări și interioare în cele mai variate stilul, tendințe și preferințe;
 • este un produs rezistent, estetic, durabil, ușor de curățat și întreținut;
 • poate fi montat ușor, simplu sau cu model;
 • este compatibil cu un sistem de încălzire prin pardoseală;
 • nu necesită finisare, fiind produs realizat din fabrică în varianta finală;
 • fiind vorba despre un produs al cărui aspect este printat, poate fi personalizat în cele mai speciale sau nonconformiste moduri;
 • este un produs modern, practic, cu un cost accesibil tuturor.

Date fiind toate aceste caracteristici, clase de trafic și avantaje, parchetul laminat este o soluție rentabilă pentru orice tip de amenajare. Versatilitatea și estetica deosebite îl fac alegerea perfectă  pentru finisarea oricărui tip de interior, fie că este vorba de apartamente, case, clădiri de birouri sau spații comerciale.

Pentru a decide și a avea acces la o varietate cât mai mare de modele, variante și clase de trafic, apelați la un magazin de specialitate și cereți sfatul unui specialist.

You may also like...