Cum asortezi parchetul din stejar cu mobila?

In momentul in care patrunzi intr-o camera, pardoseala din lemn atrage privirile imediat iar una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face atunci cand iti amenajezi interiorul este sa nu tii cont de pardoseala care iti completeaza interiorul. Culoarea parchetului este decidenta in amenajari interioare si este important si tipul de parchet pe care il folosesti. Mai ales daca este vorba despre parchet din stejar ar fi mare pacat sa nu profiti de avantajele pe care le ofera din punct de vedere vizual si estetic.

 

Aspecte de care sa tii cont atat la parchet cat si la mobilier

 

Daca pardoseala din lemn masiv are tonuri calde de galben, portocaliu sau subtonuri de rosu atunci poti sa alegi piese de mobilier corai sau galben. Un parchet din stejar care are o nuanta rece are diverse subtonuri de gri si se va completa perfect cu un mobilier bleu, mov sau grena. In momentul in care sunt stabilite aceste aspecte va fi mult mai usor sa alegeti mobilierul care sa se potriveasca cel mai bine cu parchetul din stejar.

Mai ales daca ati achizitionat de-a lungul timpului diferite tipuri de piese de mobilier si ati decis ulterior sa renovati si o data cu aceasta sa instalati si un frumos parchet din stejar, exista solutii si pentru astfel de situatii.

Pentru astfel de situatii, asa cum am mentionat anterior, este important sa se renunte la regulile vechi. Este foarte greu sa se aleaga finisaje si mobilier care sa fie in acelasi ton mai ales daca de-a lungul timpului au fost achizitionate de la producatori diferiti. Nici nu este recomandat sa optati pentru finisaje la fel atat la mobilier cat si la pardoseala. Conteaza foarte mult sa realizati un mix de culori, texturi si imprimeuri care sa scoata in evidenta frumusetea naturala a lemnului. Mai ales daca alegeti un parchet din stejar intr-o nuanta naturala, foarte deschisa atunci se recomanda sa se aleaga un mobilier cu un ton sau doua mai inchise. Variatiile trebuie sa faca parte din aceeasi gama cromatica pentru a fi un design perfect.

parchet stejar

In momentul in care se aleg piese de mobilier din lemn si se aseaza direct peste parchet care au culori si desene diferite ale fibrelor lemnoase atunci este necesar sa se utilizeze un element tampon. In caz contrar, cele doua diferente vor iesi si mai mult in evidenta. Daca se aseaza o carpeta sau un covor intre cele doua elemente atunci tranzitia se va face mult mai usor. Spatiul va parea mai echilibrat si totul va fi scos in evidenta intr-un mod cat mai corect.

Daca ai optat pentru un parchet stratificat din stejar cu un design rustic care are un desen al lemnului mai evidentiat cu noduri atunci trebuie sa se aleaga un mobilier care merge in aceeasi directie. Piesele de mobilier nu trebuie sa aiba aceeasi nuanta cu parchetul insa, trebuie sa fie in acelasi stil pe care l-ati ales pentru incaperea respectiva.

 

Albul si lemnul parchetului din stejar o combinatie de succes

 

Daca ai nevoie de o combinatie care sa te scoata din impas atunci cand alegi alegi parchetul si mobilierul atunci trebuie sa stii ca mixul de alb si nuanta lemnului reprezinta o combinatie de succes. Daca, de exemplu, masa din sufragerie are o nuanta foarte asemanatoare cu cea a parchetului atunci poti sa optezi pentru o canapea alba. Pentru living se pot alege corpuri suspendate si polite din lemn dar comoda pentru TV sau masuta de cafea trebuie sa fie de culoare alba pentru a separa nuantele care sunt foarte asemanatoare.

 

You may also like...