Cum să aveti grijă de podele WPC primăvara?

Primăvara este un moment excelent pentru a vă împrospăta casa și pentru a vă îmbunătăți decorul. Odată cu încălzirea vremii, acum este momentul perfect pentru a vă îngriji podelele WPC.

 Podeaua WPC, care înseamnă “Wood Plastic Composite”, este o alternativă populară la pardoseala tradițională din lemn masiv. Este cunoscută pentru durabilitatea, accesibilitatea și ușurința de instalare, dar necesită totuși o întreținere regulată pentru a păstra aspectul frumos. Cu îngrijirea potrivită, pardoseala WPC poate dura perioade îndelungate. Citiți în continuare câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de pardoseala WPC în timpul primăverii.

Cum să aveti grijă de podele WPC primăvara

Primăvara este un moment excelent pentru a vă împrospăta grădina și pentru a vă îmbunătăți decorul. Odată cu încălzirea vremii, acum este momentul perfect pentru a vă îngriji podeaua WPC.

 Pardoseala WPC, care înseamnă “Wood Plastic Composite”, este o alternativă populară la podeaua tradițională din lemn masiv. Este cunoscut pentru durabilitatea, accesibilitatea și ușurința de instalare, dar necesită totuși o întreținere regulată pentru a păstra aspectul frumos.

 Cu o îngrijire adecvată, podeaua WPC poate dura mulți ani de acum încolo. Citiți în continuare câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de pardoseala WPC în timpul primăverii.

Ce este podeaua WPC?

Podeaua WPC este un tip de pardoseală realizat dintr-o combinație de lemn și plastic. Este un tip de pardoseală relativ nou, dar a devenit rapid popular datorită accesibilității sale și ușurinței de instalare. Este, de asemenea, cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa la zgârieturi, pete și deversări.

 Pardoseala WPC este disponibilă într-o varietate de stiluri, culori și texturi, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru orice casă.

Cum să aveti grijă de podele WPC primăvara?

Avantajele pardoselilor WPC

Există multe avantaje în utilizarea pardoselilor WPC în locuința dumneavoastră. Este mult mai accesibil la preț decât cele tradiționale din lemn masiv și poate fi instalată mult mai rapid și mai ușor. Podelele WPC sunt, de asemenea, foarte durabile și rezistente la zgârieturi, pete și vărsături. De asemenea, este mai ușor de întreținut și de curățat decât pardoseala tradițională din lemn masiv, necesitând doar măturatul și curățarea regulată.

Cum să vă pregătiți pardoseala WPC pentru primăvară

Înainte de a începe orice curățare sau întreținere, este important să vă pregătiți pardoseala WPC pentru sezonul următor. Începeți prin a mătura podeaua WPC pentru a îndepărta orice murdărie, praf și resturi. 

De asemenea, ar trebui să vă faceți timp să curățați pete sau pete care ar fi putut apărea în lunile de iarnă. Odată ce pardoseala este curată și lipsită de resturi, puteți începe procesul de întreținere și curățare.

Cele mai bune produse de curățare pentru pardoseala WPC

Când vine vorba de curățarea și întreținerea pardoselii WPC, este important să folosiți produsele potrivite, recomandate de producător. 

Multe produse de curățare care sunt sigure pentru a fi folosite pe podelele din lemn masiv nu sunt sigure pentru a fi folosite pe podelele WPC, deoarece pot deteriora suprafața. Ar trebui să căutați produse de curățare special concepute pentru a fi utilizate pe pardoselile WPC, cum ar fi cele fabricate de Bona sau Loba. 

De fapt, noi, echipa Decolandia recomandam doua produse de la LOBA:

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea pardoselilor WPC

Atunci când curățați și întrețineți pardoselilor WPC, este important să urmați câteva sfaturi simple. În primul rând, folosiți întotdeauna un detergent delicat și folosiți doar atât de mult detergent cât aveți nevoie. 

De asemenea, ar trebui să evitați să folosiți bureți sau freze abrazive, deoarece acestea pot cauza zgârieturi și pot deteriora suprafața. În plus, asigurați-vă întotdeauna că vă uscați bine podelele după curățare, deoarece umiditatea poate deteriora suprafața.

Cum să reparați zgârieturile și loviturile din pardoselile din WPC

Pardoseala WPC este cunoscută pentru durabilitatea sa, dar poate totuși să se zgârie sau să se îndoaie în timp. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să vă faceți timp pentru a repara daunele cât mai curând posibil. 

Cele mai multe zgârieturi și lovituri pot fi reparate cu ușurință cu ajutorul unui cuțit de chit și a unui material de umplere a lemnului. Pur și simplu umpleți zgârietura sau adâncitura cu material de umplere a lemnului și apoi folosiți cuțitul de chit pentru a o netezi.

Cum să protejați pardoseala WPC de intemperii

Pardoseala WPC este foarte durabil, dar este totuși important să îl protejați de intemperii. În cazul în care podeaua WPC este expusă la lumina directă a soarelui sau la multă umiditate, este important să folosiți un etanșant de protecție pe suprafață. Acest lucru va ajuta la prevenirea decolorării și a decolorării, precum și la protejarea acesteia împotriva deteriorării de apă.

Cum să preveniți colorarea și decolorarea pardoselilor WPC

Pentru a preveni colorarea și decolorarea pardoselilor WPC, este important să vă faceți timp pentru a curăța orice vărsare imediat ce se produce. De asemenea, ar trebui să evitați să folosiți lustruirea mobilei sau orice alte substanțe chimice dure pe podeaua WPC, deoarece acestea pot provoca pete și decolorare.

 În plus, este important să păstrați pardoseala uscată, deoarece umiditatea poate cauza pete și decolorare.

Sfaturi pentru protejarea pardoselilor WPC de animalele de companie

Dacă aveți animale de companie, este important să vă faceți timp pentru a vă proteja podeaua WPC. Animalele de companie pot provoca zgârieturi și lovituri în pardoseala dvs. WPC, așa că este important să le tăiați unghiile în mod regulat. 

Concluzie

Îngrijirea pardoselilor WPC în timpul primăverii este o modalitate excelentă de a vă păstra podelele frumoase și în stare excelentă. Cu produsele de curățare și întreținere potrivite, precum și cu o întreținere regulată, WPC -ul poate dura mulți ani de acum încolo. Urmați sfaturile prezentate aici pentru a vă asigura că podeaua WPC rămâne în cea mai bună formă în această primăvară.

You may also like...