Ce trebuie să știi despre soluțiile de întreținere și curățare a pardoselii?

În funcție de trafic și de tipul suprafeței, pardoseala necesită o atenție sporită atunci când vine vorba despre curățenie și întreținere. Tocmai de aceea, alegerea soluției sau soluțiilor folosite trebuie să fie făcută, cunoscând, atât tipul și recomandările suprafețelor, cât și tipul și recomandările produsului. 

În cazul în care vrei sa fii cât mai prudent, este util să  te informezi cu atenție în legătură cu ce trebuie să știi despre soluțiile de întreținere și curățare a pardoselii.

Dacă în articol anterior am scris despre întreținere, în acest articol îți descriem ce soluții să folosești pentru curățarea pardoselii tale. 

Care sunt principalele tipuri de pardoseli?

În clipa de față pardoselile pot fi finisate, apelând la o mare diversitate de materiale. Pot fi  pardoseli de gresie, piatră, marmură, granit, parchet de lemn natural, parchet de bambus, parchet stratificat, parchet laminat, parchet SPC, plăci de lemn, plăci deck, pardoseli mochetate, lucioase, mate, uleiate etc. Fiecare dintre aceste categorii cuprinde la rândul său numeroase alte variante, din materiale cu proprietăți pentru a căror îngrijire și întreținere este nevoie să fie respectate anumite recomandări și să fie folosite anumite produse și metode de curățare.

Cum să alegi o soluțiile pentru spălarea unei pardoseli?

Pentru a putea face o alegere cât mai corectă de produs, care să te ajute să cureți cât mai eficient și mai simplu o suprafață, este bine să te orientezi spre produse specializate, nu spre produse de uz universal. Soluțiile profesionale, cu aplicație dedicată, mult mai restrânsă și clară, sunt cele mai bune pentru o obține curățenie și rezultatele dorite.  

Pentru o siguranța și mai mare, dacă este vorba despre un decapant sau o soluție cu concentrație mai mare este bine ca, înainte de utilizarea extinsă, să se facă un test pe o porțiune restrânsă, mai puțin vizibilă.

Soluțiile  recomandate de sau disponibile în magazinele care comercializează și diverse tipuri de podele sunt de preferat celor prezente pe rafturile supermarketurilor.

Care sunt produsele de întreținere pardoseli pe care le puteți cumpăra din magazinul Decolandia?

Fiind vorba despre un magazin de pardoseli, este cât se poate de normal ca oferta să includă și soluții de întreținere și curățare pardoseli. Acestea sunt printre cele mai bune, testate și certificate, pentru a fi utilizate în scopurile recomandate.

1. Loba Cleaner

Este un produs pentru curățate parchet, foarte concentrat și cu acțiune puternică, îndepărtând  murdăria, grăsimile și petele, fără a afecta aspectul suprafeței. Are un parfum plăcut, proaspăt și delicat și poate fi utilizat pentru toate tipurile de parchet de lemn, bambus, plută, stratificat, vinil sau piatră.  Folosit frecvent, permite curățarea eficientă și întreținerea corespunzătoare a suprafețelor.

2. Bona Cleaner

Este o soluție de curățare pardoseli, foarte concentrată, ușor alcalină, recomandată pentru curățarea și întreținerea podelelor de parchet lăcuit, lemn, plută, pardoseli laminate, de PVC, piatră, vinil, podea design etc. Poate fi utilizat fără probleme chiar și pentru întreținerea spațiilor cu trafic intens, ce necesită curățare mai frecventă. Poate fi folosit inclusiv pentru mașini automate pentru curățarea pardoselilor.

Pentru ca soluțiile alese se fie cu adevărat eficiente și să să obțină rezultatele dorite, este foarte important să respectați recomandările de concentrație și de utilizare, fără subdozaj sau supradozaj. Importat pentru a obține curățarea și întreținerea corectă este să apelați și la mopuri, paduri sau lavete  de calitate și speciale pentru podele, care să nu zgârie sau să lase urme și fulgi.

În concluzie, dacă vrei soluții de întreținere și curățare pardoseli de calitate și eficiente, apelează la oferta de produse speciale din magazinul Decolandia.

You may also like...