Cum alegi pardoseala de exterior din WPC?

 

Amenajarea spatiului exterior intotdeauna necesita idei bune pentru a putea sa transformi totul intr-un spatiu in care sa iti doresti sa te relaxezi alaturi de cei dragi. Si, mai ales daca ai un business stii cat de mult conteaza aspectul estetic pentru a crea o atmosfera placuta si atractiva pentru clientii tai.

Noi iti oferim solutia perfecta prin intermediul unui produs excelent pentru amenajarea teraselor si a spatiului exterior. Este vorba despre pardoseala de exterior din WPC, un tip de pardoseala care in ultimii ani a capatat o popularitate foarte mare. Motivul? Pentru exterior se potriveste foarte bine o pardoseala rezistenta, capabila sa faca fata conditiilor meteo dar si solicitarilor. Pardoseala de exterior din WPC reuseste sa ofere toate acestea si chiar mai mult, fiind una dintre cele mai inspirate alegeri intrucat se incadreaza in toate cerintele si face fata cu succes conditiilor de vreme schimbatoare de la noi din tara.

 

Ce este deck WPC ? Cateva considerente despre material

 

Inainte de a-ti expune motivele pentru care merita sa investesti in acest tip de pardoseala pentru exterior, trebuie sa cunosti si cateva detalii despre ce este acest deck WPC.

Deck-ul WPC este un material obtinut din amestecul a diferite proportii de lemn (sub forma de faina sau deseuri) sau alte fibre organice, materiale termoplastice si diferiti aditivi. La ora actuala este cunoscut ca fiind cel mai popular material si este considerat a fi ecologic intrucat poate fi incadrat cu usurinta in clasa biocompozitelor.

deck wpc_compozit_montaj

O istorie a deck-ului WPC

 

Inventarea materialului ca si in alte cazuri, s-a realizat in mai multe etape si in diferite zone ale lumii, Europa, SUA si Japonia. Prima utilizare oficiala a acestui material a fost in anul 1916 cand Rolls Royce a produs un maner pentru schimbatorul de viteza. Primele variante pentru deck au aparut in anul 1990 insa nu au fost un succes intrucat materialul era destul de permeabil si nu era ideal pentru a fi montat afara.

De abia in perioada 20015 – 2010 a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren intrucat specialistii s-au concentrat pe ridicarea calitatii materialului utilizat pentru pardoseli exterioare si astfel, a capatat popularitatea din ziua de azi. Acest succes a fost castigat datorita includerii unor materiale precum PAL, PFL sau MDF in compozitia materialului prezentand astfel o rezistenta mai buna la conditiile din exterior, rigiditate mai mare si un coeficient de dilatare termica mai mica.

 

Cum alegi deck WPC?

 

In general, atunci cand vine vorba despre pardoseli pentru exterior principalul criteriu este rezistenta si modul de intretinere. Deck-ul WPC reuseste sa indeplineasca toate cerintele in materie de utilizare si intretinere iar montajul se realizeaza foarte usor.

Se alege si in functie de culorile disponibile dar si de cerintele pe care le prezinta zona in care se doreste sa fie instalat deck WPC. Acesta din urma este disponibil in foarte multe culori si texturi, asadar se va putea incorpora in orice tip de proiect de amenajari exterioare.

deck_compozit_1

Avantaje ale  deck-ului WPC

 

Dupa cum a reiesit in mod anterior, deck-ul WPC este un material cu numeroase calitati. Desi la inceput nu a fost atat de popular, in ziua de astazi se poate utiliza in mediul exterior fara nici o problema. Avantajele care insotesc acest tip de pardoseala pentru exterior nu sunt putine insa, merita sa le mentionam pe cele mai importante dintre acestea.

 

Rezistenta

In  primul rand, datorita compozitiei materialului, rezista foarte bine in conditii de umiditate crescuta, chiar si in contact direct cu apa. Nu putrezeste si nu isi pierde din calitatea aspectului estetic, motiv pentru care se foloseste si pentru a placa zona din jurul piscinei.

Chiar si daca este expus la soare, nu crapa iar atunci cand cineva merge descult pe terasa, contactul dintre piele si deck este unul placut. Nu exista pericolul intepaturilor cu aschii din lemn. Desi este vorba despre un material compozit, are aspectul si textura lemnului. Atunci cand vine vorba despre intretinere nu necesita uleiere periodica sau sa fie intretinut precum o pardoseala din lemn. Rezista foarte bine la variatii de temperatura, asadar reprezinta alegerea potrivita pentru clima din tara noastra.

Preturi pentru deck WPC

 

Pentru o pardoseala care ofera atat de multe calitati, pretul este unul foarte accesibil si poate sa varieze usor de la un producator la altul. Costul final depinde foarte mult si de suprafata pe care se doreste a fi montata o astfel de pardoseala dar si de costurile practicate de specialistii care se ocupa de montajul pentru deck WPC.

 

Pentru oferte la pardoseala din compozit si nu numai, va invitam sa urmariti oferta noastra https://decolandia.ro/ .

You may also like...