5 idei de amenajare interioara in care grinzile de lemn iti sunt aliat

Interioarele moderne cu decoratiuni rustice sau cu puternice accente traditionale au revenit din nou la moda insa cunosc o reinterpretare, astfel incat spatiile sa capete cat mai multa personalitate proprie si sa se remarce. Intr-un astfel de interior, grinzile sunt cele mai semnificative deoarece, un design cu puternice accente rustice. 

Optiunea de decorare cu grinzi din lemn reprezinta un element deosebit care poate adauga valoare casei tale si sa se remarce prin intermediul unui amenajare inedit. 

Daca iti plac decorurile cu grinzi din lemn sau doresti sa montezi unele pentru a te bucura de farmecul pe care il ofera acestea unei incaperi, atunci ai nevoie de putina inspiratie pentru a le putea valorifica cat mai bine. 

Grinzi cu aspect de lemn vechi (vintage)

Pentru completarea unui aspect rustic al unui spatiu, in mod ideal culoarea grinzilor din lemn trebuie sa fie similara cu cea a lemnului vechi, peste care pare sa fi trecut testul timpului. Acest efect de vechi este obtinut prin reproducerea acestui aspect, oferind o atmosfera speciala si imbogatind stilul de amenajari interioare.  Acest tip de grinzi din lemn pot sa fie utilizate atat pentru un design rustic cat si pentru unul modern. 

grinzi lemn amenajari decolandia (2)

Grinzi din lemn vopsite in aceeasi culoare cu peretii 

Daca vrei ca aceste grinzi din lemn sa iasa in evidenta intr-un mod subtil, poti sa le vopsesti in aceeasi nuanta cu cea a peretilor. O astfel de abordare este indicata mai ales pentru spatiile in care se doreste sa se realizeze un design minimalist. Insa, nu trebuie sa pierzi din vedere si efectul pe care poate sa il aiba o culoare contrastanta. 

grinzi lemn precum peretii

Folosirea grinzilor din lemn pentru amenajarea mansardei 

Grinzile din lemn pot sa fie folosite si pentru a crea elemente de sustinere suplimentare ale tavanului mansardei. Astfel, pe langa efectul decorativ pe care il au sunt si foarte practice. Adaugand niste grinzi din lemn vei putea spori gradul de confort. 

grinzi lemn mansarda

Grinzi din lemn si tavane de sticla pentru terase

Mai ales daca ai o terasa care este orientata catre un peisaj superb, poti sa te bucuri de acesta chiar si pe timpul iernii. Poti sa inchizi terasa folosind grinzi din lemn si sa folosesti pentru completarea spatiilor libere panouri de sticla. Astfel, vei putea obtine o prelungire impresionanta a living-ului si veti putea petrece timpul admirand cerul liber chiar si iarna in caldura si confortul oferit cu generozitate de casa ta. 

grinzi lemn si sticla

Grinzi din lemn in dormitor

Daca vrei sa te insoteasca acea senzatie de concediu petrecut intr-o cabana din lemn la munte, poti sa folosesti grinzi din lemn si pentru a decora tavanul dormitorului. Chiar daca nu are nevoie de sustinere suplimentara, aceste grinzi din lemn vor crea un aspect confortabil si placut care te va face sa visezi cu ochii deschisi la serile petrecute intr-o cabana din lemn. 

grinzi lemn in dormitor

Grinzile din lemn pot sa fie folosite in numeroase abordari stilistice interesante si creative care ii vor oferi casei tale un aspect plin de personalitate proprie. Acestea sunt doar cateva idei pe care le poti pune in practica folosind grinzi din lemn iar efectul obtinut va fi unul contrastant ce se va remarca indiferent de design-ul interior. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/

You may also like...